آیت الله علم الهدی:فقهای خبرگان ذرهای زاویه با نظام و رهبری را تحمل نمیکنند
امام جمعه مشهد مقدس گفت: فقهای عالیقدر خبرگان نشان دادند که در برابر فشارهای بیرونی تاثیرپذیر نیستند و ذرهای زاویه با نظام و رهبری را تحمل نمیکنند.
به گزارش علویون؛ آیت الله سید احمد علم الهدی در خطبه نخست نماز جمه مشهد مقدس در جوار بارگاه منور رضوی اظهار داشت: یکی از مواردی که اسلام مقدس دارای نظام خاص و ویژهای است رفتار با پدر و مادر است، زیرا از جمله عناصری که سرنوشت آنها در زندگی انسان دخالت دارد پدر و مادر است.
وی گفت: در سوره اسرا آیه ۲۳ و ۲۴ نکاتی درباره رفتار با پدر و مادر قید شده است، جریان حقوق پدر و مادر بسیار عظیم است و در ردیف عبودیت پروردگار قرار گرفته است و علت این مسئله را هفته گذشته مفصل عرض کردیم، نکته دوم که در این نظام رفتاری وجود دارد این است که براساس آیه قرآن «پدر و مادر اگر در نزد تو به بزرگسالی برسند» معلوم میشود که در نظام رفتاری با پدر و مادر، پدر و مادر جزو عائله فرزند هستند.
آیت الله علم الهدی گفت: امروز متاسفانه زوجین به هیچ وجه احساس مسئولیتی در کانون خانواده نسبت به پدر و مادر نمیکنند، به آنها احترام میگذارند و ممکن است نیازمندی آنها را برطرف کنند اما برخی نکات را فرض ندارند و شاهد زنده آن وجود خانه بزرگسالان در جامعه ما است که برگرفته از یک فرهنگ غربی است و در فرهنگ اسلام به عنوان خانه بزرگسالان جایی نداریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: یک انسان در سنین جوانی و میانسالی با لذایذ مختلف روبرو است اما یک پیرمرد و یک پیرزن تمام لذتشان در ارتباط عاطفی با عزیزانشان است لذا در نظام رفتاری اسلام با پدر و مادر، باید از این نیاز روحی و زندگی تامین باشند و از این لذت برخوردار باشند.
آیت الله علم الهدی افزود: قرآن میفرماید بزرگسالی پدر و مادر باید در نزد فرزندان قرار بگیرد، نکته سوم نوع رفتار و رویکرد فرزند با پدر و مادر بزرگسال است، وقتی بنا شد کفالت یک خانواده برعهده شخص باشد معمولا در مدیریت کفالتی اعمال ولایت میشود؛ پدر یک خانواده نسبت به فرزندانش اعمال ولایت میکند. خداوند هم برای این پدری که مسئول کفالت است ولایت قرار داده است یعنی نسبت به همسر و فرزندانش ولایت دارد.
امام جمعه مشهد مقدس گفت: لازمه مدیریت کفالتی، ولایت است؛ اگر بنا شد پدر و مادر در سن پیری تحت کفالت فرزند قرار گرفتند فرزند باید اعمال ولایت کند اما قرآن فرمول و فرهنگ خاصی را ارائه میدهد که در هیچ مکتب و اندیشه تربیتی بشر این فرهنگ را در نظام رفتاری با پدر و مادر بزرگسال پیدا نمیکند و آن فرهنگ «خفض جناح» است. یعنی مدیریت کفالتی در اینجا نباید برخورد از بالا باشد بلکه باید برخورد از پائین باشد.
آیت الله علم الهدی تاکید کرد: مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر شریف المیزان در تفسیر این اصطلاح مطلب جالبی دارند که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: برادران و خواهران، شما که مدیریت کفالت پدر و مادر را دارید برخورد شما باید این گونه باشد، یعنی با پدر و مادر پیر خود باید بر این اساس رفتار کنید و مثل برخورد دوران کودکی خود باید با آنها برخورد داشته باشد ولو اینکه اکنون تحت کفالت تو هستند اما باید به نحوی باشد که گویا آنها تو را کفالت میکنند و امر و نهی شما نسبت به آنها باید با خواهش و تمنا باشد.
آیت الله علم الهدی خاطرنشان کرد: این شخصیت والای پدر و مادر بر خودت را تا آخر عمر برای خودت حفظ کن و این نکته سوم برخورد با پدر و مادر براساس این آیه شریفه از قرآن کریم است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در خطبه دوم نماز جمعه مشهد مقدس تاکید کرد: روز ۲۲ اسفند روز بزرگداشت شهدای گرانقدر اسلام و سالروز تاسیس بنیاد شهید را گرامی میداریم؛ آنچه در این هفته انجام گرفت به عنوان یک نماد ارزشی اجلاس خبرگان رهبری بود، در اجلاس خبرگان رهبری انتخابات رئیس خبرگان هوشمندانه و معنادار صورت گرفت.
وی افزود: فقهای عالیقدر خبرگان نشان دادند که در برابر فشارهای بیرونی تاثیرپذیر نیستند و ذرهای زاویه با نظام و رهبری را تحمل نمیکنند.
آیت الله علم الهدی تاکید کرد: نهاد مقدس مجلس خبرگان رهبری نهادی است که هم در جهت تداوم اهداف مقدس انقلاب کاملا پاسداری میکند و هم در جهت حفظ اسلامیت و مشروعیت این نظام دقت دارد و تا امروز روسا و مدیران خبرگان صرف نظر از اینکه شخصیتهای برجستهای از نظر فقاهت بودند عناصر سابقه دار انقلاب و از یاران دیرین امام بودند و از آغاز نهضت در کنار امام جریان انقلاب را در یک عمر نیم قرنه پیش بردند.
وی گفت: آیت الله یزدی از یاران صدیق امام هستند که شکنجههای زیادی را در تاریخ انقلاب متحمل شدند و از ابتدای پیروزی انقلاب هم به عنوان یک سرباز خدوم خالصانه در خدمت بودند و خوشبختانه ایشان سکان مدیریت خبرگان رهبری را به دست گرفتند.
وی افزود: در نطقهای پیش از دستور خبرگان آنچه مهم بود اظهار نگرانیهای فقها نسبت به مسائل اقتصادی و فرهنگی بود که این نتیجه به محضر مقام معظم رهبری گزارش شد و ایشان در نکاتی که در دیدار با خبرگان رهبری فرمودند بسیار عمیق بود.
وی بیان کرد: فرمایشات مقام معطم رهبری در دیدار روز گذشته در دو بخش ارائه شد؛ امروز در جامعه با سه جریان فکری انحرافی روبرو هستیم که به عنوان سوغات جنگ نرم و به عنوان نتیجه تهاجم فرهنگی دشمن است: جریان اول این است که عدهای میگویند جمهوری اسلامی داریم، خب اسلام یک مکتب گسترده است و باید در تحقق نظام اسلامی به یک حداقلی که با پسندها و شرایط مختلف افراد تطبیق کند اکتفا کنیم و اسمش را اکتفای به دین حداقلی گذاشتهاند.
آیت الله علم الهدی افزود: اینها میگویند شعارهای اسلام را لازم نیست در یک اوج بالا داشته باشیم و نظام اسلامی حداقلی باشد و این یک فکر انحرافی است که مقام معظم رهبری برابر آن موضع گرفتند و فرمودند مطالبه اسلام از مسلمین تحقق کامل اسلام است.
وی بیان کرد: در این نظام باید همه اسلام پیاده شود و همه اسلام از تمام مستحبات و واجباتش باید پیاده شود و این را مقام معظم رهبری مشخص فرمودند و فرمودند دین حداقلی، مطلوب ما نیست، این همه مقاومت میکنیم برای یک دین حداقلی؟ ببینیم کدام از همه ساده تر و راحت تر و مطابق با تسامح و تساهل یک عده است و همان را پیاده کنیم؟ در همین شهر ما دو هفته قبل برای یک کنسرت چه داد و قالی راه انداختند که در حریم امام رضا مطربی برپا کنند؟ بحث موسیقی نبود، بحث کنسرت بود؛ کنسرت، ترویج موسیقی در شکل اجتماعی زننده آن است، بلوایی در فضای مجازی در این زمینه راه انداختند.
وی گفت: اسلام کامل مطلوب ما است نه دین حداقلی، نکته دوم که مربوط به جریان انحرافی دوم است این است که ما امروز در برابر اسلام هراسی دشمن عدهای منفعل میشوند و میگویند فلان کار را نکنید مردم از اسلام نترسند، دشمن اسلام هراسی را با شقی ترین انسانها به وسیله داعش نمایش میدهد و عدهای میگویند از حرام خدا و حجاب واجب اسلامی و بی بند و باری جوانها کاری نداشته باشید اینها از اسلام میترسند در مقابل نهی از منکر من عدهای در سایت من آمدهاند و میگویند جواب خدا را چه میخواهی بدهی؟ این یک جریان فکری است تا اول خود ما از اسلام دست برداریم و سوژه عملیات دشمن شویم.
آیت الله علم الهدی تاکید کرد: دیروز مقام معظم رهبری فرمودند اسلام هراسی لازمهاش انفعال شما در برابر اسلام هراسی نیست، بنا نیست دشمن اسلام هراسی راه انداخته از احکام جزایی اسلام و قضاوت بر طبق عدل اسلامی دست برداریم، برادران خداوند در قرآن در سوره حجر آیه ۹۱ میفرماید: آنهایی که قرآن را تکه تکه کردند و بخشی را قبول کردند و بخشی را قبول نکردن اینها کسانی هستند که به دنبال برهم زدن وحدت اسلامی هستند.
وی خاطرنشان کرد: دشمن به دنبال براندازی اسلام است تا دیگران به اسلام گرایش پیدا نکنند، آن وقت ما خودمان از اسلام دست برداریم و به اسلام حداقلی اکتفا کنیم؟ بخاطر اینکه جوانان از اسلام نترسند؟
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: باید جوان را زیرپوشش اسلام و معارف اسلام بیاوریم. جوان از چه چیز اسلام بناست نترسد؟ خود اسلام را از جوان بگیریم و غیراسلام را به وی تزریق کنیم تا از اسلام نترسد؟ این چه کاری است؟
وی افزود: برخی جریانهای سیاسی راه افتادهاند و حرکات ضد نظام خود را توجیه میکنند، اینها اصل انقلاب را تضعیف میکنند و بعد میگویند ما نظرمان تغییر نظام نیست بلکه تغییر رفتار است؛ مقام معظم رهبری در فرمایش بخش نخست خود این انحراف سوم را نیز خط قرمز کشیدند و فرمودند رفتار ما در این نظام و انقلاب عین خود نظام است، انقلاب ما جریان رفتاری است ما انقلاب و نظام را برای رفتار سیاسی خود در جامعه میخواهیم و این رفتار عین نظام و انقلاب است و اگر میگویی این رفتار عوض شود یعنی نظام و انقلاب عوض شود، این را هم مقام معظم رهبری خط قرمز کشیدند و رسما مشخص کردند کسانی که این حرفها را میزنند همان ضد انقلاب هستند.
منبع: تسنیم
برچسب ها :آیت الله علم الهدای ، امام جمعه مشهد ، خبرگان رهبری ، رهبر معظم انقلاب ، سیاسی ، علویون ، فقها ، نمازجمعه ، ولایت فقیه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0