کد خبر : 5010
تاریخ انتشار : جمعه 1 می 2015 - 12:10
-

بایدن: لازم باشد با ایران وارد جنگ می‌شویم

معاون رئیس‌جمهور آمریکا در یک اندیشکده آمریکایی با اعلام حمایت از توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ تأکید کرد که دولت واشنگتن در صورتی که لازم باشد، آمادگی دارد با ایران وارد جنگ شود.

به گزارش علویون؛ «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه (دیروز) در تازه‌ترین موضع‌گیری ضدایرانی خود گفت واشنگتن اگر لازم باشد با تهران وارد جنگ می‌شود.

وی که در موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن صحبت می‌کرد، با بیان اینکه وقوع جنگ امری «غیرقابل پیش‌بینی» است، گفت با این حال «در صورتی که لازم باشد، اتفاق خواهد افتاد. این ریسکی است که اگر ایران به سمت بمب حرکت کرد، ما باید بپذیریم.»

به نوشته پایگاه «جی‌تی‌ای» بایدن ادامه داد: «بهترین ارتش تاریخ همچنان آماده است. دوست من باراک اوباما را دست کم نگیرید. او مثل فولاد آبدیده می‌ماند و حاضر است  هرآنچه را که برای ایمن نگه داشتن هم‌پیمانان ما لازم است، انجام دهد.»

معاون رئیس‌جمهور آمریکا به استقرار کشتی‌های جنگی نیروی دریایی آمریکا برای محافظت از کشتی‌های آمریکایی در خلیج‌فارس به دنبال توقیف کشتی «مرسک» به دلایل حقوقی در آب‌های خلیج‌فارس توسط ایران اشاره کرد و گفت: «ما آماده استفاده از زور هستیم. فقط کافی است به اخباری که امشب درباره آنچه که ما در تنگه‌‌ها صورت دادیم، گوش دهید.»

بایدن همچنین تأکید کرد که اوباما اجازه آمادگی نظامی آمریکا برای شرایطی را که تصمیم به حمله به ایران گرفته شود، داده است.

وی در این باره گفت: «قبل از اینکه اوباما اعلام کند، چنین سیاستی وجود نداشت که تمامی ابزار الات نیروی آمریکا برای جلوگیری و نه مهار یک ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به کار گرفته شود. او اطمینان داد که ارتش ما قابلیت و توانمندی اجرای این مأموریت را در صورت لازم دارا می‌باشد.»

بایدن در خصوص توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ گفت: «به آن‌هایی که می‌گویند، توافق “راه را برای رسیدن ایران به بمب هموار می‌کند”، با احترام می‌گویم که چنین چیزی نمی‌شود.»

به نوشته روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست»، معاون اوباما ادامه داد که دولت آمریکا توافقی را به امضا درنمی‌آورد که به کاهش فوری تحریم‌ها منجر شود؛ اجازه بازرسی‌های سرزده را ندهد و همچنین زمان گریز هسته‌ای را به بیش از سه ماه افزایش ندهد.

بایدن در اظهارات خود خواسته جدیدی را مطرح کرد: «توافق هسته‌ای، ایران را ملزم می‌کند که ابعاد احتمالی نظامی فعالیت‌های هسته‌ای خود در گذشته را آشکار کند.»

«جو بایدن» در ادامه با رد خواسته‌های ایران برای لغو فوری تحریم‌ها در توافق نهایی هسته‌ای، خواستار دسترسی به تأسیسات نظامی ایران شد.

وی همچون بسیاری از مقامات دولت آمریکا تأکید کرد که کاهش تحریم‌های ایران باید به صورت مرحله‌ای باشد و گفت که باید یک مکانیسم «روشن» در سازمان ملل برای وقتی وجود داشته باشد که ایران توافق نهایی هسته‌ای را نقض کرد.

بایدن همچنین گفت که این توافق «یک فرصت تاریخی برای ایجاد یک راه‌حل بادوام صلح‌آمیز به وجود می‌آورد.»

وی تأکید کرد که طبق توافق هسته‌ای، مسیر ایران به سوی غنی‌سازی پلوتونیوم «تا ابد» بسته می‌شود و مدعی شد که ایران در حال حاضر قابلیت ساخت هشت سلاح هسته‌ای را دارد.

به نوشته پایگاه شبکه سی‌ان‌ان، بایدن ادامه داد: «ما نه تنها سخت‌ترین نظام تحریم در تاریخ را (علیه ایران) کنار هم قرار دادیم بلکه فراگیرترین تحریم‌ها علیه ایران را ایجاد کردیم.»

وی در ادامه افزود که توافق جامع که در حال حاضر طرفین مذاکره‌کننده ایران و ۱+۵ در خصوص آن بحث و گفت‌وگو می‌کنند، «اساساً» جدول زمانبندی توانایی ایران برای رسیدن به قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای را تغییر می‌دهد.

وی در خصوص نگرانی‌ها از حصول یک توافق بد با ایران گفت که اگر دولت آمریکا فکر کند که ایران به تعهدات خود پایبند نیست؛ تولید اورانیوم خود را کاهش نداده و بازفراوری پلوتونیوم و دیگر راههای مخفیانه برای ساخت یک بمب را متوقف نکرده‌ است، آن هنگام با ایران توافق نخواهد کرد.

بایدن تصریح کرد: «این توافق ارتباطی به مسئله اعتماد ندارد بلکه بحث راستی‌آزمایی وجود دارد.»

معاون اوباما همچنین تصریح کرد که واشنگتن در بین تلاش‌ها‌ی ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه‌ آلمان) برای رسیدن به یک توافق جامع، به طور فزاینده‌ای با رژیم صهیونیستی نیز همکاری دارد.

وی در این باره گفت: «در حالیکه این توافق را دنبال می‌کنیم، همکاری خود با اسرائیل و دیگر شرکای منطقه‌ای خود را افزایش می‌دهیم. بگذارید صریح بگویم: هیچ رئیس‌جمهوری بیش از اوباما برای امنیت بیشتر اسرائیل کاری انجام نداده است. این رویه تغییری نخواهد کرد. »

بایدن ادامه داد: «افسانه‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه این توافق هسته‌ای، ایران را قادر به تسلط بر خاورمیانه می‌کند. چه توافق حاصل شود، چه حاصل نشود، ایران بر خاورمیانه مسلط نمی‌شود. مردم خاورمیانه به هیچ‌عنوان نمی‌خواهند تحت سلطه کسی باشند.»

هیأت‌های دیپلماتیک ایران و کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ روز ۱۳ فروردین ماه اعلام کردند به تفاهمی بر سر چارچوب توافق نهایی رسیده‌اند که قرار است زیربنای ادامه رایزنی‌ها تا ضرب‌الاجل خودخوانده ۳۰ ژوئن (۹ تیرماه) باشد.

 

 

منبع: فارس

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

11 − سه =