کد خبر : 6769
تاریخ انتشار : شنبه 20 ژوئن 2015 - 12:56
-

واشنگتن‌پست: رسانه‌های نژادپرست، سیاهپوستان را «تروریست» می‌نامند، سفیدپوستان را فقط یک «بیمار روحی»

«واشنگتن‌پست» درباره نحوه پوشش رسانه‌ها از تیراندازی به کلیسای سیاهپوستان نوشت، چگونه است اگر سیاه‌پوستان تیراندازی کنند، آنها را تروریست و اراذل می‌نامند اما اگر عامل مسلح سفیدپوست باشد او را تنها یک «بیمار روحی» می‌خوانند.

به گزارش علویون؛ روز پنجشنبه هفته گذشته، یک جوان سفیدپوست به نام «دیلان استروم روف» که تنها ۲۱ سال داشت، بر اساس نفرتی که به سیاهپوستان داشت به قدیمی‌ترین کلیسای سیاهپوستان در «چارلستون» ایالت کارولینای شمالی حمله کرد و ۹ سیاهپوست بی‌گناه را به ضرب گلوله کشت.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» در واکنش به نوع پوشش خبری رسانه‌های غربی از این حمله نژادپرستانه یک فرد سفیدپوست به سیاهپوستان آمریکایی نوشت، اگر رنگین‌پوستان و سیاهپوستان تیراندازی کنند، آنها را «تروریست و اراذل و اوباش» خطاب می‌کنند. حال چه شده که یک عامل مسلح سفیدپوست را فردی با «بیمار روحی و روانی» خطاب می‌کنند.

طبق این گزارش، پلیس هم‌اکنون در حال تحقیق و تفحص در خصوص حادثه تیراندازی در کلیسای ایمانوئل در چارلستون ایالت کارولینای شمالی است. گزارش‌ها حاکی از آن است که یک فرد سفیدپوست به دلیل نفرتی که نسبت به سیاهپوستان داشته مرتکب چنین جرمی شده است.

واشنگتن‌پست ادامه داد، متأسفانه این یک حادثه منحصر به فرد در تاریخ آمریکا نیست. کلیساهای سیاهپوستان برای مدتهای زیادی، هدف نژادپرستان سفیدپوست بوده است که این کلیساها را آتش می‌زدند و آن را بمباران می‌کردند تا جامعه سیاهپوست آمریکا را از بین ببرند.

یکی از فاحش‌ترین حملات تروریستی در تاریخ آمریکا علیه یک کلیسای سیاهپوستان در «بیرمنگام» ایالات آلاباما در سال ۱۹۶۳ صورت گرفت. در آن حادثه چهار دختر وقتی جان خود را از دست دادند که گروه نژادپرستی موسوم به «کو کلاکس کلان» (KKK)، کلیسای سیاهپوستان در بیرمنگام را بمباران کردند.

این روزنامه آمریکایی سپس به نحوه پوشش رسانه‌های غربی از این حادثه تیراندازی اشاره کرد و نوشت، حال به اخبار رسانه‌های مهم گوش بدهید. شما به هیچ عنوان کلمه «تروریسم» را برای پوشش خبر تیراندازی روز پنجشنبه چارلستون نمی‌شنوید. رسانه‌های مهم آمریکا به هیچ عنوان برای توصیف جوان سفیدپوست ۲۱ ساله آمریکایی از لفظ تروریست استفاده نکردند.

واشنگتن‌پست ادامه داد، در عوض رسانه‌های آمریکایی از لفظ بیمار روحی و روانی استفاده می‌کنند و می‌گویند که این جوان سفیدپوست احتمالاً از یک عارضه روحی رنج می‌برده است و این رفتارهای وی در نتیجه سوء رفتارهایی است که با وی شده است.

«جاناتان گیلیام» مأمور ویژه سابق اف بی آی نیز روز پنج‌شنبه بعد از دستگیری این جوان سفیدپوست در شبکه سی ان ان گفت که فرد مظنون از مشکلات روحی رنج می‌برده است و بنابراین نمی‌دانسته که مرتکب اشتباه شده است.

واشنگتن‌پست سپس با اشاره به تمامی این موارد نوشت که در واقع این قدرت سفیدپوست بودن در آمریکا است زیرا رسانه‌های آمریکا رویکرد بسیار متفاوتی را در پوشش جرایمی دارند که توسط سیاهپوستان آمریکا یا مسلمانان مرتکب می‌شود. آنها مظنونان سیاهپوست یا مسلمانان را تروریست یا اراذل و اوباش خطاب می‌کنند و ادامه می‌دهند که آنها اهداف شیطانی داشته‌اند.

این روزنامه آمریکایی ادامه داد، حتی قربانیان سیاهپوست مورد تهمت قرار می‌گیرند. بعنوان مثال «تریوین مارتین» نوجوان سیاهپوستی که توسط «جرج زیمرمن» نگهبان سفیدپوست به قتل رسید توسط شبکه فاکس‌نیوز متهم شد که کلاه خود به سر داشت و به همین دلیل کشته شد. «مایکل براون» دیگر نوجوان سیاهپوست وقتی توسط یک افسر سفیدپوست کشته شد، رسانه‌های آمریکایی نوشتند که او به دلیل دزدیدن سیگار کشته شد. وقتی «داجریا بکتون» نوجوان سیاهپوست بی‌گناه توسط افسر پلیس سفیدپوست مورد ضرب و شتم قرار گرفت، شبکه فاکس نیوز از آن افسر پلیس دعوت کرد و او را بی‌گناه دانست.

طبق این گزارش، در بحث‌های عمومی، کودکان سیاهپوست بعنوان بزرگسالانی جلوه داده می‌شوند که به طور بالقوه شوم هستند و این در حالی است که از عاملان مسلح سفیدپوست حتی اگر بیست و چند سال هم داشته باشند، بعنوان کودک یاد می‌شود.

طبق این گزارش، در گزارشات رسانه‌ای و اظهار نظرات مقامات پلیس به طور مداوم به «تامیر رایس» پسربچه ۱۲ ساله سیاهپوست که با یک اسلحه اسباب‌بازی بازی می‌کرد و مورد اصابت گلوله پلیس کلیولند قرار گرفت بعنوان یک «مرد جوان» اشاره می‌کنند اما «جیمز هولمز» جوان ۲۵ ساله سفیدپوستی که به دهها نفر در سالن تئاتر در کلرادو تیراندازی کرد، را یک «کودک نرمال»، یک «کودک معمولی آمریکایی» و «یک کودک باهوش» یاد کردند.

از طرف دیگر «لیندسی گراهام» سناتور آمریکایی در مصاحبه روز پنجشنبه خود با شبکه سی ان ان اصرار داشت که جوان ۲۱ ساله سفیدپوست یکی از این بچه‌های درب و داغون و آسیب دیده است و رسانه‌هایی چون وال استریت ژورنال نیز در سر تیترهای خود از این جوان سفیدپوست بعنوان یک «انزواطلب» یاد کردند.

واشنگتن‌پست در پایان نتیجه‌گیری کرد، تیراندازی چارلستون در نتیجه فرهنگ ریشه‌دوانده نژادپرستی و تاریخچه تروریسم در آمریکا رخ داد و هم‌اکنون عامل تیراندازی اعتراف کرده است که این افراد را کشته است تا یک جنگ نژادی راه بیاندازد بنابراین ما باید او را یک «تروریست» خطاب کنیم.

 

 

منبع: فارس

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 + ده =