چانهزنی برای آنهایی که سخت کار می کنند/ تعداد مشاغل سخت و زیانآور کم میشود؟
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران از چانهزنیهای تازه برای اصلاح قانون مشاغل سخت و زیانآور خبر داد.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران گفت: «هماکنون با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیوان عدالت اداری در حال صحبت هستیم تا اصلاحاتی در قانون مشاغل سخت و زیانآور صورت گیرد؛ چراکه یک قانون قدیمی است و احتیاج به اصلاحات جدی دارد.»
محمد مروجحسینی در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین عنوان کرد: «مشاغل سخت و زیانآور ابداع وزارت کار ایران است، زیرا ما هر کجای دنیا گشتیم، چیزی به نام کارهای سخت و زیانآور وجود ندارد.»
وی افزود: «ایمنی کار و ایمنی کارگر و کارگاه مسایلی است که باید رعایت شود، ولی اینکه ما کار سخت و زیانآور داشته باشیم و بابت آن مجبور باشیم جریمه دهیم و کار غیرعادهای کنیم، در هیچکجای دنیا ندیدهایم.»
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران تصریح کرد: «این موضوع را با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح کردهایم و حاضر هم شدیم از آنها دعوت کنیم تا به کشورهایی بیایند که صنایع مشابهی دارند و به آنها نشان دهیم این کشورها در قبال کارهای سخت به چه صورت عمل میکنند.»
مروجحسینی عنوان کرد: «از جمله کارهای سخت و زیانآور در صنعت نساجی است. این قراردادها مربوط به ماشینآلات گذشته است؛ ماشینآلاتی که سر و صدای زیادی داشتند و این در حالی است که ماشینآلات تغییر کرده و به آن شکل قبلی صدا نمیدهد.»
وی متذکر شد: «همانطور که میدانید، مشاغل سخت و زیانآور در قانون دو نوع است؛ «الف» و «ب». نوع «الف»، مشاغلی است که به وسیله تمهیداتی از سوی کارفرما میتواند برطرف شود. برای مثال، میگویند کارگاه بخار و ذرات گرد و غبار دارد و اگر شما هوا را فیلتر کنید، موضوع برطرف میشود. به عبارتی، دو سال وقت میدهند و اگر مشکل برطرف شده باشد، آن کارگاه از شمول کارهای سخت و زیانآور حذف میشود.»
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران ادامه داد: «نوع «ب»، مشاغلی است که هیچ راهی برای اصلاح آن وجود ندارد. برای مثال، صداهایی هست که بیشتر از ۸۵ دسیبل است. ولی الان ما تحقیق کردهایم و دیدهایم گوشیهایی ساخته شده و این اشکال برطرف میشود.»
مروجحسینی گفت: «ما به وسیله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داریم تلاش میکنیم که با توجه به تکنولوژیهای جدید، تجدیدنظری صورت گیرد و حتی تعداد مشاغل سخت و زیانآور کم شود و یا از بعضی رشتههای صنعتی حذف کنیم.»
وی تصریح افزود: «منتها اشکال کار این است که کارگرهایی که بهدلیل کارهای سخت و زیانآور بعد از ۲۰ سال کار بازنشست میشوند، به دلیل اینکه سازمان تامین اجتماعی به اینها معادل ۳۰ سال کارکرد حقوق بازنشستگی میدهد، مابهالتفاوت آن را از کارفرما میگیرند. این عملا یک هزینه بسیار زیادی برای کارفرماها ایجاد کرده است.»
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران یادآور شد: «از آن بدتر، زمانی است که کارگری بیشتر از ۲۰ سال در حوزه مشاغل سخت و زیانآور کار کرده باشد، برای مثال ۲۵ سال. این فرد در زمان بازنشستگی معادل ۳۵ سال برای او محاسبه میکنند و باز هم مابهالتفاوت را از آخرین کارفرما میگیرند.»
مروجحسینی خاطرنشان کرد: «ما هماکنون با وزارت تعان، کار و رفاه اجتماعی، دیوان عدالت اداری و نهادهای مربوطه داریم صحبت میکنیم که اصلاحاتی در قانون صورت گیرد. این قانون، یک قانون قدیمی است و احتیاج به اصلاحات جدی دارد.»
برچسب ها :عصر ساری ، محمد مروجحسینی ، مشاغل سخت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0