کد خبر : 12569
تاریخ انتشار : دوشنبه 21 سپتامبر 2015 - 12:47
-

عفاف و حجاب نیازمند نگاهی نو

به گزارش قائم آنلاین، عفاف و حجاب و رعایت عرف جامعه خواسته همه مردم جمهوری اسلامی ایران است اما همه مردم نیز دوست دارند این موضوع نهادينه شده و با اقناع افرادی که به ناهنجاری روی می‌آورند جامعه اصلاح شود نه اینکه با پرداخت جریمه اجازه تردد ناهنجاران و بد‌حجابان داده شود! طرح عفاف و

به گزارش قائم آنلاین،

عفاف و حجاب نیازمند نگاهی نو

عفاف و حجاب و رعایت عرف جامعه خواسته همه مردم جمهوری اسلامی ایران است اما همه مردم نیز دوست دارند این موضوع نهادينه شده و با اقناع افرادی که به ناهنجاری روی می‌آورند جامعه اصلاح شود نه اینکه با پرداخت جریمه اجازه تردد ناهنجاران و بد‌حجابان داده شود!
طرح عفاف و حجاب از یک سو در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و از سوی دیگر نیروی انتظامی با مصوبه هیات دولت طرح گشت ارشاد را اجرایی می‌کند اما کدامیک از این موارد می‌تواند موجب اصلاحات عمقی و جدی حجاب در کشور شود؟!

۳۵۰ صفحه قانون در مورد حجاب داریم!
کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پیش‌نویس قانونی تحت عنوان طرح صیانت از عفاف و حجاب را مجلس بررسی و نمایندگان با کلیات آن مخالفت کردند. نکته‌ای که باید در این مسیر مورد توجه قرار باشد این است که آیا اساساً بحث حجاب و عفاف در حال حاضر نیاز به قانون گذاری جدید دارد یا نه چراکه در حال حاضر ما تقریباً ۳۵۰ صفحه قانون در مورد حجاب داریم که شاید برخی از تنبیهاتی که در قوانین موجود برای بحث حجاب در نظر گرفته شده بسیار سخت‌گیرانه تر از آن چیزی است که دوستان ما در این ۹ ماده دیدند.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با طرح این سؤال که آیا با وجود این قوانین ما توانسته‌ایم نتیجه مطلوب را بگیریم یا نه و آیا به اندازه کافی قوانین وجود دارد یا خیر اظهار داشت: قاعدتاً نظر مرکز پژوهش‌های مجلس این است که ما نیاز به قانون جدید نداریم چراكه قوانین در این حوزه کاملاً شفاف، روشن و موجود است و اينكه ما تصور کنیم مجلس شورای اسلامی در هر زمانی باید بر روی یک موضوعی قانونی بنویسد به نظر می‌رسد که این کار، کار کارشناسی و درستی نیست.
جلالی با تاکید بر اينكه ما باید نگاه کنیم که چرا نتوانستیم قوانین گذشته را اجرا کنیم یادآور شد: در مجلس هفتم نیز ما قانون مفصلی در حوزه مد و لباس نوشتیم که حال باید از خود بپرسیم آیا آن قانون اجرا شده است یا خیر. وی گفت: بر این اساس ما نیاز به قانون جدیدی نداریم خصوصاً آن که آن چه در طرح صیانت از عفاف و حجاب آمده ایرادات بسیار اساسی دارد.

جریمه برای بدحجاب‌ها!
لاله افتخاری نايب رئیس کمیسیون طرح صیانت از عفاف و حجاب با بیان اینکه ما در حوزه حجاب و عفاف قوانین متعدد و مختلفی داریم گفت: بر‌اساس لیستی که اداره قوانین مجلس ارائه کرده حداقل ۲۵ مورد قانون در این حوزه وجود دارد. وی با اشاره به وجود قوانین مختلف در کشور اظهار داشت: جریمه ۹۰۰ هزار تومانی برای افراد بدحجاب و بی‌حجاب از سوی قوه قضائیه در نظر گرفته شده است.
نايب رئیس طرح صیانت از عفاف و حجاب با اشاره به تعدد قوانین در کشور خاطر‌نشان کرد: برداشت‌های متفاوتی از تعدد قوانین در کشور صورت می‌گیرد. وی با اشاره به اينكه برخی اوقات وجود قوانین متعدد سبب ایجاد تعارض میان افراد می‌شود بیان کرد: باید قوانین را یک کاسه کنیم بنابراین باید با تفاهم به نتیجه برسیم. وی با اشاره به اينكه نیاز به یک بند قانون داریم افزود: طرح صیانت از عفاف و حجاب بسیار کلی است.
افتخاری با بیان اينكه مشکل اصلی جامعه فقط عفاف و حجاب نیست ادامه داد: نیاز به یک ماده واحده داریم که به صیانت و حمایت از فرهنگ ایرانی، اسلامی بپردازد. همه قوانین مرتبط با رزمندگان به صورت یک پارچه درآمده که باید در حوزه عفاف و حجاب هم نیز این گونه باشد.

راهبردهای تحمیلی جواب نمی‌دهد
جلالی با اشاره به اينكه عفاف و حجاب یکی از ضرورت‌های جامعه الهی و اسلامی است گفت: نیروی انتظامی ضابط است بنابراین راهبردهای تحمیلی جواب نمی‌دهد.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اينكه طرح جدید راهبردهای تحمیلی دارد گفت: طرح نوشته شده ۹ ماده دارد که در ماده اول گفته شده راننده و سرنشینان وسیله نقلیه ای که کشف حجاب در آن خودرو انجام شده باشد ۱۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود. وی با تاکید بر اينكه حجاب را نباید از جرم به تخلف تبدیل کرد ادامه داد: نباید میان مردم نزاع به وجود آوریم بنابراین کشف حجاب و حرکات غیر‌متعارف کلی و مبهم است.

بیش از ۵۰ درصد مردم با ادامه فعالیت گشت ارشاد موافقند
اما روز گذشته (جمعه) سخنگوی نیروی انتظامی در مورد گشت ارشاد و اجرای آن و نظر مردم در این زمینه گفت: اخیراً پیمایشی را در مرکز افکارسنجی نیروی انتظامی در کشور انجام دادیم که بر‌اساس آن بیش از ۵۰ درصد مردم با ادامه فعالیت گشت ارشاد موافق بودند و عده‌ای فقط به شیوه برخورد انتقاد داشتند که آنها هم قابل بررسی است.
سردار سرتیپ سعید منتظرالمهدی گفت: ظاهراً مرکز پژوهش‌ها طرح‌هایی مانند گشت ارشاد و جمع‌آوری ماهواره‌ها را موفقیت‌آمیز ندانسته در حالیکه یافته‌های پژوهش فقط در شرایطی قابل استناد است که به گونه‌ای روشمند و دقیق بدست آمده باشد و مثلاً‌ اگر همین پژوهش را میان افراد مذهبی انجام دهیم نتیجه دیگری خواهد داشت.
سخنگوی نیروی انتظامی گفت: البته در هر کشوری هنجارهایی مشخص شده است و همه ملزم به رعایت آن هستند و هر کسی تخطی کند با او برخورد می‌شود و در کشور ما نیز هنجار حجاب مبتنی بر مذهب، دین و فرهنگ اصیل ایران اسلامی پذیرفته شده است.
سردار منتظرالمهدی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا جریمه ۹۰۰ هزار تومانی برخی بدحجابان با دستور قضايی صورت گرفته است یا نه؟ افزود: آنچه که نیروی انتظامی انجام مي‌دهد بر مدار قانون است و اصراری بر اقدامات فراتر از قانون نداریم. وی گفت: مأموران ما هم از قبل برای اینگونه مأموریت‌ها آموزش می‌بینند و آنهایی که در مقابل مأموران ما پافشاری می‌کنند به مراجع قضائی و دادسرای انقلاب ارجاع می‌دهیم.
آنچه از ماحصل این صحبت‌ها می‌توان نتیجه گرفت این است که توجه به هنجارهای جامعه از جمله حفظ حجاب خواسته همه مردم است اما باید با هنجارشکنان طوری رفتار شود که خود از تکرار ناهنجاری بپرهیزند و شاید پرداخت جریمه برای بدحجابی راه‌حل کوتاه‌مدت باشد اما باید به این معضل ریشه‌ای نگاه شود و در عین حال فرهنگ‌سازی آن از زمان کودکی افراد انجام شود.
حجاب بیشتر از اینکه یک اجبار در جامعه تلقی شود نیازمند آن است که یک انتخاب صحیح باشد و مانند ارزش‌هایی شبیه فداکاری و مهرورزی و دینداری تریج شود تا همه اعضای جامعه حجاب و البته مقدم‌تر از آن عفاف و پاکدامنی را به عنوان صلاح خود بپذیرند تا اینکه آن را قانونی بدانند که تخلف از آن برایشان جرایمی به همراه خواهد داشت.
با توجه به صحبت‌های رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و اعلام اینکه ۳۵۰ صفحه قانون در زمینه عفاف و حجاب داریم و نگاهی به اوضاع جامعه شاید باید نگاه به ترویج عفاف و حجاب تغییر کرده و طرحی تازه با نگاهی نو و همه پند را در این زمینه اجرایی کنیم. طرحی که هم باب دل جوان‌ها باشد و هم میانسالان طرحی که اقناع کند و مردم را به انتخاب حجاب و البته عفاف برساند.
در میان راه یادمان باشد طبق تعاليم دین و قرآن حجاب و عفاف هم باید به مردها و هم به زنان توصیه شود و مخصوص جنس خاصی نیست. شاید درمان این دردی که متاسفانه در حال فراگیرشدن است تغییر نگاه و اقناع مردم است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

17 − 15 =