کد خبر : 12932
تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 سپتامبر 2015 - 21:48
-

سیر مطالعاتی سینما به پیشنهاد عباسی

پایگاه پژوهشی تحلیلی راهبردی به مناسبت روز ملی سینما مجموعه سیر مطالعاتی سینما را برای مخاطبان و علاقه مندان بازنشر می کند. این سیر به پیشنهاد آقای حسن عباسی معرفی شده است.

به گزارش عصرساری،

از ملک سلیمان تا ملک مهدی

1

انتشارات: معاونت فرهنگی دانشگاه تهران

نویسنده: نشست های تخصصی سینمای دینی

بخش قابل توجهی از این اثر به بررسی فیلم «ملک سلیمان» به عنوان یکی از فیلم‌های سینمایی دینی پرمخاطب در کشور اختصاص داردبخشی از این مباحث به تأثیر سینمای دینی تولید شده در کشور از جمله فیلم مریم مقدس(س) اختصاص دارد

۲٫ مبانی سینما

02eed9e88b4ea62e9fb533617020ae28

انتشارات: ساقی

نویسنده: ویلیام فیلیپس/ رحیم قاسمیان

فیلیپس در «مبانی سینما» می کوشد کارکرد به کارگیری تمام مواردی که در ساختن فیلمی به کار می رود را بیان کند. «میزانسن»، «فیلم برداری»، «تدوین»، «صدا» عناوین بخش های این کتاب هستند.

۳٫ راز رسانه

3

انتشارات: راه

نویسنده: نادر طالب زاده

دفتر اول مجموعه گفتارها و گفت‌وگوهای نادر طالب‏زاده، مستندساز و صاحب‏نظر رسانه و هنر، با نام «راز رسانه» به همت دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و دفتر نشر معارف منتشر شد. فصل نخست این کتاب زندگینامه و فعالیت‌های نادر طالب‏زاده را بررسی می‌کند. فصل دوم با عنوان «رسانه و سیاست»، به بحث‌های مهمی همچون «نسبت هنر و ایدئولوژی»، «تصویر انقلاب اسلامی در رسانه‌های غربی»، «مبارزه با تحقیر رسانه‌‌ای غرب»، «سیاستگذاری در حوزه رسانه»، «جنگ نرم و استراتژی رسانه‌های داخلی» و «رسانه، فقط پیام نیست» و… می‌پردازد

۴٫ آیینه جادو

4

انتشارات: واحه

نویسنده: سید مرتضی آوینی

کتاب حاضر، گردآوری نقدهای سینمایی شهید مرتضی آوینی است که طی سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ در مطبوعات منتشر شده است. نویسنده در این مقالات به نقد و بررسی فیلم‌های ایرانی در طول ۵ دوره جشنواره فیلم فجر (۷۱-۱۳۶۷) و نیز چند مورد آثار به نمایش درآمده سینماگران خارجی در ایران پرداخته است

۵٫ سینمای اشراقی

5

انتشارات: سوره مهر

نویسنده: محمد مددپور

کتاب حاضر، بررسی اجمالی سینمای دینی و هنر اشراقی شهید آوینی است که با نظر به عکاسی اشراقی در یک مقدمه و پنج فصل توسط دکتر محمد مددپور تهیه و نوشته شده است. فصل اول سیر و سلوک پس‌فردایی شهید آوینی، فصل دوم ماهیت سینمای اشراقی، فصل سوم واقعیت به مشابه آیینة تجلیات الهی در مستند اشراقی شهید آوینی، فصل چهارم، وجهه نظر شهید آوینی دربارة مابعدالطبیعه، نقاشی معاصر غرب و فصل پنجم مابعدالطبیعه عکاسی اشراقی را شامل می‌شود.

۶٫ رویای آمریکایی

6

انتشارات: چشمه

نویسنده: میشل سیوتا

«رؤیای آمریکایی» یکی از آن کتاب‌هایی‌ است که ذهن تماشاگر سینما را منسجم می‌کند و راه‌هایی را به او می‌آموزد که با دیدن هر فیلمی از سینمای آمریکا گوشه‌ای از ذهنش را برای طبقه‌بندی مضمون‌های آشکار و پنهانش باز کند.

۷٫ راهنمای فیلم

7

انتشارات: روزنه

نویسنده: بهزاد رحیمیان

معرفی و نقد بیش از پنج هزارفیلم برگزیده تاریخ سینما همراه با :

فهرست برندگان جوایز اسکار، گلدن گلوب و…

بهترین های جشنواره های ونیز، کن ، برلین و…

فیلم های منتخب نشریه نیویورک تایمز، منتقدان نیویورک

پرفروش ترین فیلم های سال

بهترین فیلم های عمر منتقدان ، فیلم سازان و…

۸٫ کندوکاوی در سینمای ایران

kandokavi_dar_cinema

انتشارات: پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات

نویسنده: مجموعه نشست‌های تخصصی

موضوعات کلی این کتا عبارت است از :  سینما – ایران – نقد و تفسیر . ۲٫ سینما – ایران — مقاله ها و خطابه ها

۹٫ نشانه ها و معنا در سینما

9

انتشارات: سروش

نویسنده: پیتر وولن/عبدالله تربیت

نویسنده در این کتاب بر آن است راه‌هایی را به خواننده نشان دهد که بتوان از طریق آن به مسائل مهم زیبایی‌شناسی فیلم به نحوی ثمربخش آشنا شد .نویسنده در این اثر بیان می‌دارد که بررسی فیلم باید با تغییرات و پیشرفت‌های به دست آمده در بررسی وسایل بیان، هنرها و دیگر روش‌های ارتباط و بیان، همگامی کند و از آن‌ها تاثیر بپذیرد .قسمت عمده‌ای از کتاب درباره ایزنشتاین و نشانه‌شناسی به رشته تحریر در آمده است.

۱۰٫ نشانه شناسی رسانه ها

10

انتشارات: چاپار

نویسنده: مارسل دانسی/گودرز میرانی

نشانه‌شناسی رسانه‌ها » کتابی است جالب توجه که با زبانی نسبتا ساده و روان، و با مثال‌های فراوان، مباحث عمیق و پیچیده‌ای را مطرح می‌سازد که کمتر متفکری به‌این دقت و صراحت به آنها پرداخته است؛ خاصه در زبان فارسی که تعداد کتاب در حوزه عمومی ‌نشانه‌شناسی کمتر از انگشتان یک دست و در ‌این حوزه فرارشته‌ای منحصر به ‌این کتاب است.

۱۱٫ هالیوود و فرجام جهان

11

انتشارات: هلال

نویسنده: سید ابوالحسن علوی طباطبایی

این اثر کتابی است که به بررسی سیاست­های آمریکا در صنعت سینما در طی ۱۰۰ ساله اخیر می­پردازد.
این کتاب همزمان با بررسی مسائل تاریخی معاصر در عرصه سیاست و قدرت، به نشان دادن هم­سویی سیاست­گذاری­های هالیوود با مسائل جهانی و چگونگی ترویج تفکر حاکم بر سیاست آمریکا پرداخته است.

۱۲٫ سینما و روح بشر

12

انتشارات: نشر دانژه

نویسنده: ویلیام ایندیک/ابوالحسن علوی طباطبایی

این کتاب دیدگاههای روانکاوانه فروید، اریکسون، یونگ، آدلر، کمبل، رانک و رولومی در مورد فیلمهای سینمایی را بیان می کند. نویسنده با تسلط و چیره دستی، فیلمهای سینمایی کلاسیک و معاصر را براساس رویکرد روانکاوی تحلیل و تفسیر می کند. نمونه ها و موارد مورد بررسی کتاب چنان گسترده و متنوع است که خواننده را مجاب می کند که این اثر در نوع خود کم نظیر است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × سه =