۶ یا ۸؟ دربیِ اعداد، مهم تر از دربی واقعی!
خواندن این جملات برای شما استقلالی ها یا پرسپولیسی ها سخت باشد یا نه، اما باید بخوانید تا بدانید مطالبات فوتبال باشگاهی در ایرانی چقدر سطحی شده است.
به گزارش قائم آنلاین،خواندن این جملات برای شما استقلالی ها یا پرسپولیسی ها سخت باشد یا نه، اما باید بخوانید تا بدانید مطالبات فوتبال باشگاهی در ایرانی چقدر سطحی شده، آنقدر که پرسپولیسی ها برای سالگرد بازی ای که شش بر صفر استقلال را برده اند جشن می گیرند و استقلالی ها اعلام می کنند که در سال بوق هشت گل به پرسپولیس زده اند.
بازی استقلال و پرسپولیس شهریور ۵۲ شش بر صفر به سود پرسپولیس به پایان رسید اما فیلم بازی شش بر صفر وجود ندارد، چون اساسا فیلم برداری هم انجام نشده بود.
پرسپولیسی ها می گفتند که فیلم بازی سوزانده شده، اما در نهایت مشخص شد که دوربین های آن زمان تلویزیون برای فیلم برداری مسابقات جهانی کشتی به سالن کشتی حیدرنیا رفته بودند و بازی به صورت رادیویی پخش شد.
پرسپولیسی ها امسال به خاطر وجود شبکه های اجتماعی گسترده، آش ماجرای شش تایی را آن قدر هم زدند تا این که استقلالی ها هم سراغ یک سند عجیب رفتند و گفتند که تیم استقلال در اواسط دهه ۴۰ پرسپولیس را ۸ برصفر شکست داده است.
ادعای استقلالی ها این بود که پس از انحلال شاهین این اتفاق افتاده و بازیکنان جداشده از شاهین، تیم جدیدی به نام پرسپولیس را شکست داده اند و مقابل استقلال آن زمان در ورزشگاه امجدیه تهران بازی کرده اند و هشت بر صفر به پیروزی رسیدند. ماجرا را علی فتح الله زاده استارت زد.
مدیرعامل سابق استقلال که اعلام کرد سند بازی هشت تایی را رو می کند، چند پیش کسوت استقلال هم مثل علی جباری در این باره مصاحبه کردند. علی جباری البته یادش نمی آمد که چه کسانی در تیم مقابل بودند، اما می داند که پرسپولیس هشت بر صفر شکست خورده است. ولی از همان ابتدا همه چیز مشکوک بود. این که چطور ممکن است استقلالی ها هشت گل به پرسپولیس زده باشند و از همان سال تا الان یک کلمه هم درباره اش حرف نزده باشند. صحت این ادعا را راحت می شود بررسی کرد؛ که نتایج بررسی ها این طور اعلام می شود:
یک- اولین سندی که در این باره منتشر شده اشکالات اساسی دارد. این سندها شامل تصاویری از بریده جراید قدیمی است که با تیتر درشت نوشته است تاج هشت، پرسپولیس صفر! انتشار این بریده جراید در روزهای اخیر سر و صدای زیادی به راه انداخته است. اما کجا منتشر شده بود؟ در شبکه های اجتماعی. با مراجعه به کتاب خانه ملی و جست و جو در نشریات ورزشی آن زمان به هیچ نتیجه ای نرسیدیم.
دو- بریده جرایدی که از بازی منتشر شد، کلام پر از ابهام بود. اصلا کامل نبود و حتی سندهایی که در این باره می گفتند وجود دارد، با هم نمی خواند. گزارش بازی از دو روزنامه بود. دو روزنامه که اولا تاریخ بازی در گزارش متفاوت بود. روزها فرق می کرد و این که نام ورزشگاه و نام گل زنان به شکل متفاوت نوشته شده بود. اصلا مشخص بود نمی تواند به این بریده جراید اطمینان کرد. بازی در سال ۴۵ انجام شده است، اما آن زمان نام ورزشگاه امجدیه، شهید شیرودی بوده است؟
سه- ادعای علی فتح الله زاده این است که می گوید هشت گل استقلال را علی جباری (۲ گل)، غلامحسین مظلومی (۲ گل)، بیوک جدی ار (۲ گل)، کارو حق وردیان و یک بازیکنی که ناشناخته است وارد دروازه پرسپولیس کرده است، اما همین فهرست گل زنان خیلی مشکل دارد.
با یک جست و جوی ساده در ویکی پدیا متوجه می شوید که غلامحسین مظلومی و کارو حق وردیان و علی جباری در آن زمان اصلا در استقلال نبودند. سال ۱۳۴۵ مظلومی ۱۷ ساله بود و در تیم صنعت نفت بازی می کرد. او تازه در سال ۱۳۴۷ به جمع استقلالی ها ملحق شد.
علی جباری هم بازیکن راه آهن بود، پس عملا نمی توانسته اند در بازی حضور داشته باشند و تازه برای تیم تاج دو گل هم بزنند!
به غیر از سه نام، کارو حق وردیان دیگر گل زن این مسابقه هم در سال ۱۳۴۵، ۱۹ ساله بود و اصلا در استقلال حضور نداشت. حق وردیان تازه در سال ۱۳۴۷ و در سن ۲۱ سالگی استقلالی شد. در آن سال مورد ادعای بریده جراید حق وردیان در تیم آرارات بازی می کرد. پس او هم نمی توانسته در دیدار حضور داشته باشد. این جا کلا گزارش بازی رد می شود.
چهار- برخی می گویند بازی دوستانه بوده، برخی هم می گویند که بازی در جام حذفی باشگاه های تهران بوده است. آرشیو هیئت فوتبال استان تهران، اصلا چنین تاریخی را ثبت نکرده است. استقلالی های که این دو تاریخ را هم قبول ندارند، می گویند که این بازی اوایل تشکیل تیم پرسپولیس بوده و این تیم نه نامی داشته و نه نشانی و البته بازیکنانش حرفه ای هم نبوده اند. اما آن زمان تیمی تحت نام پرسپولیس در لیگ دسته دوم باشگاه های تهران بازی می کرده و البته چون استقلال در دسته اول بوده، هیچ برخوردی با استقلال نداشته اند. در آن تاریخ جام حذفی باشگاه های تهران هم انجام نشده است.
پنج- پرسپولیس ها که می گویند به طور کامل این بازی جعلی است و با استناد به اطلاعات غلطی که در بریده جراید وجود دارد، هم برگزاری بازی را رد می کنند و هم این نوشته ها را. البته حق کاملا با آن هاست. چرا که در آن زمان فونتی مثل فونتی که بریده جراید منتشر کرده، وجود نداشته است.
شش- اما استقلالی ها می گویند که بریده جراید منتشر شده مربوط به هفته نامه دنیای ورزش است. کافی است در ویکی پدیا یا سایت خود موسسه اطلاعات جست و جو کنید، هفته نامه دنیای ورزش از سال ۱۳۴۹ منتشر شده و روی کیوسک رفته است و آن زمان که بازی انجام می شده، اصلا دنیای ورزشی وجود نداشته است.
هفت- برخی استقلالی ها هم این نتیجه و این بازی را از بیخ و بن تکذیب می کنند. استقلالی های قدیمی مثل مسعود معینی که حتی علی فتح الله زاده او را شاهد گرفته است، می گوید اصلا چنین بازی ای در کار نبوده که پرسپولیس هشت بر صفر ببازد. مگر می شود ما هشت گل زده باشیم و بعد با آن کری نخوانیم؟ من از آقای فتح الله زاده تعجب می کنم که چنین چیزی می گوید. تازه می خواهد سند هم رو کند. سند چه چیزی را می خواهد رو کند؟
هشت- این عدد هشت را استفاده کردیم تا آخرین دلیلی باشد که ثابت می کند این بازی انجام نشده است. دلیل آخر این است که بازیکنان استقلال و پرسپولیس و آن هایی که یکی دو سال عقب و جلو هستند نسبت به تاریخ بازی و آن زمان در این دو تیم بازی می کردند، هیچ اشاره ای به نتیجه بازی در طول سالیان دراز نکرده اند.
حالا نوبت پرسپولیسی هاست
اما پرسپولیسی ها هم بی کار ننشستند. در شرایطی که در روزهای گذشته علی فتح الله زاده مدیرعامل سابق باشگاه استقلال و روزنامه استقلال جوان به هواداری از همین باشگاه بحث برد تاریخی هشت بر صفر تاج سابق برابر پرسپولیس را به راه انداخته بودند، پرسپولیسی ها بی کار نماندند و پاسخ دادند.
روزنامه پیروزی در شماره رو یکشنبه ۲۲ شهریور ۹۴ از یک سورپرایز ویژه برای مخاطبان خبر داد که روی جلد دوشنبه این روزنامه خودنمایی کرد.
روزنامه پیروزی از یک بازی رسانه ای نشده بین پرسپولیس و استقلال در زندان قزلحصار در سال ۶۲ با برتری شش گله سرخ پوشان خبر داد که حمید درخشان هم آن را تایید کرده است. البته در آن مطلب گفته شده که بازی ۹ به ۹ برگزار شده است. از سال ۶۲ تا ۶۵ استقلال و پرسپولیس به مصاف هم نرفتند. البته روزنامه پیروزی ادعا کرده که نفرات هر دو تیم نفرات اصلی پرسپولیس و استقلال در همان سال بودند و فقط سرمربی آبی ها در این بازی پرویز ابوطالب بود، نه منصور پورحیدری.
سند این ماجرا مستدل تر است، چرا که هفته نامه دنیای ورزش گزارش این بازی را منتشر کرده بود. داور این مسابقه بهرام رضوی بود. البته استقلال آن سال در شرایط عجیبی قهرمان شد. در سال ۶۲ استقلال به لطف تفاضل گل بهتر و پس از سه بر صفر بازنده اعلام شدن پرسپولیس در دیدار با شاهین قهرمان باشگاه های تهران شده بود. پرسپولیس پنج بر دو شاهین را مغلوب کرده بود. اما چرا سرمربی عوض شده است؟ ماجرا آن زمان این بود که پرویز ابوطالب برای این که بازیکنان استقلال از سوی باشگاه مواخذه نشوند، تیم را با نام تیم استقلال در آن بازی به میدان نفرستاده بود.
کدام دربی مهم تر است؟
در روزهایی قرار داریم که دربی در دو فصل گذشته روی هم رفته ورزشگاه را به زور پر می کرد. یعنی جمعیت هر دو دربی را روی هم می گذاشتی، ورزشگاه پر می شد. اما واقعا کدام دربی مهم ترا ست؟ دربی اعداد شش و هشت یا دربی واقعی که همین الان پرسپولیس ها حسابی برای استقلالی و بالعکس کری می خوانند؟
شما فرض کنید چندین و چند سال پیش شش، هفت تا، اصلا هشت تا زده اید. الان چه می کنید؟ الان مقابل تیم های قدرتمند فوتبال ایران چقدر آقا هستید؟ اصلا کجای جدول هستید؟ چرا حرف از گذشته پرافتخار زدن برایتان مثل نقل و نبات شده است؟
بزرگ ترین تیم های جهان هم شکست های سنگین داشته اند، اما عوضش کلی قهرمانی در جام های مختلف در اختیار دارند، اما پرسپولیس چند سال است قهرمان لیگ برتر نشده؟ استقلال چند فصل است که هوادارانش ناراضی هستند؟ شش و هشت را بگذارید برای مراسمی، عروسی ای، جایی! بچسبید به اصل کار!
شش و هشت برای سرگرم کردن است نه برای اداره و مدیریت فوتبال بیمار ایران، آقایان! کدام دربی مهم تر است؟ دربی شش و هشت یا دربی اصلی؟ با همه این تفاسیر و عدد بازی و ادعاهای عجیب و غریب، برگزاری دربی اصلی مهم تر است؛ دربی ای که در آن ۱۲۰ هزار نفر به ورزشگاه بروند، نه این که چند ده هزار یوزر اینترنتی پی گیر ماجرا باشند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0