پاییز امسال با کاهش باران مواجه خواهیم بود
به گزارش قائم آنلاین، پژوهشکده اقلیمشناسی کشور، پیشبینی فصلی ایران را بهطور کامل انجام داده که در بخش خلاصه آن تأکید شده است: بارش سال زراعی جاری تا هفته اول تیر ماه نسبت به دوره آماری بلندمدت تغییر محسوسی ندارد اما نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است. هرچند بارش
به گزارش قائم آنلاین، پژوهشکده اقلیمشناسی کشور، پیشبینی فصلی ایران را بهطور کامل انجام داده که در بخش خلاصه آن تأکید شده است: بارش سال زراعی جاری تا هفته اول تیر ماه نسبت به دوره آماری بلندمدت تغییر محسوسی ندارد اما نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.
هرچند بارش تابستان سهم بسیار کمی در مجموع بارش سالانه کشور دارد اما بهدلیل تقویت مونسون شبهقاره هند، در بخشهایی از جنوب کشور میانگین بارش تابستانه بیش از نرمال خواهد بود. با توجه به تقویت سامانه پرارتفاع در لایههای میانی جو و ماندگاری جت جنب حارهای در عرضهای شمالیتر از جایگاه نرمال انتظار میرود بارش پاییز با تأخیر آغاز شود و میانگین بارش کشور نیز کمتر از نرمال باشد؛ بر این اساس برای مواجهه با کمبود آب در کشور بهکارگیری برنامههای کنترل و مصرف بهینه آب و انرژی توصیه میشود.
پژوهشکده اقلیمشناسی در متن کامل پیشبینی فصلی خود به موضوعاتی نظیر وضعیت جاری، پیشبینی بارشها، پیشبینی دما، نمایههای دورپیوندی و… پرداخته که بهشرح ذیل است:
وضعیت جاری
میانگین بارش سال زراعی (۹۵ــ۹۴) تا هفته اول تیر ماه در حد میانگین بلندمدت است، این در حالیست که در مدت مشابه سال زراعی قبل (۹۴ــ۹۳) بارش کشور حدود ۲۰ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بوده است. بیشترین افزایش بارش بهترتیب در استانهای ایلام، کرمانشاه و لرستان و بیشترین کاهش بارش بهترتیب در استانهای یزد، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی رخ داده است.
پیشبینی بارش
هرچند در اغلب مدلهای پیشبینی فصلی، خطای پیشبینی بارش در فصل گرم بهطور نسبی افزایش مییابد اما بر اساس پیشبینی تلفیقی مدلهای مختلف، انتظار میرود بارش در بخشهایی از جنوب کشور بهدلیل تقویت سامانه مونسون شبهقاره هند متمایل به بیش از نرمال و عمدتاً بهشکل رگبارهای شدید رخ دهد.
همانطور که در شکلها و نقشهها ملاحظه میشود بارش در جنوب شرق کشور متمایل به بیش از نرمال و در شمال غرب متمایل به کمتر از نرمال است.
پیشبینی دما
میانگین دمای کشور در دوره سهماهه نیمه دوم تیر تا نیمه اول مهر ماه بین ۰٫۵ تا ۱٫۵ درجه بیش از میانگین بلندمدت پیشبینی شده است.
جمعبندی:
در فصل پاییز سال جاری سامانه پرارتفاع لایههای میانی جو در عرضهای بالاتر از جایگاه نرمال خود قرار داشته و موقعیت جت جنب حارهای در مقایسه با نرمال در عرضهای جغرافیایی بالاتری است.
بر اساس پیشبینی مرکز مطالعات هواشناسی حارهای شبهقاره هند، مونسون سال جاری در گروه مونسونهای نسبتاً قوی است.
در ششماهه دوم لانینای در حد متوسط در اقیانوس آرام حارهای شکل میگیرد.
مجموعه سه عامل یادشده موجب میشود تا بارش فصل پاییز سال جاری متمایل به کمتر از نرمال بوده و با تأخیر آغاز شود./ر
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0