کد خبر : 17462
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1 ژوئن 2017 - 12:55
-

۱۰ هیجان مثبت زندگی که باید آنها را بشناسید

۱۰ هیجان مثبت زندگی که باید آنها را بشناسید

به گزارش قائم آنلاین،در زندگی همواره اتفاقات و هیجانات خوب و بد زیادی را تجربه می‌کنیم. برخی از حس‌ها، اثر مثبتی در شما ایجاد می‌کنند که خود سبب یادگیری بسیاری از مهارت‌ها و در نتیجه پیشرفت و رشد شخصی‌تان خواهند شد. با هم این حس‌های مثبت اثر گذار را مرور می کنیم. در ادامه این

به گزارش قائم آنلاین،در زندگی همواره اتفاقات و هیجانات خوب و بد زیادی را تجربه می‌کنیم. برخی از حس‌ها، اثر مثبتی در شما ایجاد می‌کنند که خود سبب یادگیری بسیاری از مهارت‌ها و در نتیجه پیشرفت و رشد شخصی‌تان خواهند شد. با هم این حس‌های مثبت اثر گذار را مرور می کنیم. در ادامه این مطلب را به نقل از سپیده دانایی بخوانید.

۱۰ هیجان مثبت زندگی که باید آنها را بشناسید
۱. شادی: این هیجان زمانی ایجاد می‌شود که اتفاق غیرمنتظره خوشایندی برای فرد رخ دهد. برای مثال، افراد هنگامی که خبر خوبی دریافت می کنند یا غافلگیر می‌شوند، احساس مسرت می‌کنند. مسرت، تمایلی برای تفریح و مشغول شدن یا آنچه «فریجدا» در سال ۱۹۸۶«فعال سازی آزاد» نامیده است، ایجاد می‌کند. فعال سازی آزاد، به معنای آمادگی بی‌هدف و ناخودآگاه برای مشارکت در هر نوع تعاملی است که محیط عرضه می‌کند. تجربه مکرر مسرت موجب به وجود آمدن منابع با دوام در زمینه یادگیری تجربی می‌شود.

۲. شکرگزاری: شکرگزاری وقتی به وجود می‌آید که فرد از دیگران به خاطر فرصت خوب غیرمنتظره‌ای که برایش ایجاد کرده‌اند، سپاسگزاری کند. برای مثال، وقتی که فرد علاوه بر احساس مسرت از این که دوستانش برای او جشن تولد گرفته و غافلگیرش کرده‌اند، از آنها به خاطر صرف زمان و هزینه برای خوشحال کردنش، سپاسگزاری کند، هیجان شکرگزاری را تجربه می‌کند. تجربه مکرر هیجان شکرگزاری موجب ایجاد مهارت‌های جدیدی جهت ابراز مهربانی و مراقبت از دیگران می‌شود.

۳. آرامش: آرامش که گاهی اوقات رضایت هم نامیده می‌شود، وقتی به وجود می‌آید که فرد شرایط فعلی‌اش را کاملا خوب یا رضایت بخش توصیف کند. برای مثال، افراد وقتی که با شرایط شان احساس هماهنگی و راحتی دارند، هیجان آرامش را تجربه می‌کنند. احساس آرامش سبب می‌شود که فرد برای درک شرایط فعلی و یکپارچه سازی آن با ارزش های جدید تمایل پیدا کند. تجربه مکرر هیجان آرامش موجب پیچیده تر شدن خود (self) فرد و اولویت هایش می‌شود.

۴. علاقه: این هیجان زمانی پدیدار می‌شود که فرد در شرایط ایمنی قرار دارد، اما محیط دربردارنده عنصر جدیدی است. برای مثال، وقتی افراد با یک موقعیت مبهم و چالش برانگیز که در عین حال خیلی هم دشوار نیست، مواجه می‌شوند، این هیجان را تجربه می‌کنند. علاقه میل به کاوش، یادگیری و درگیر شدن با مسائل جدید را در فرد ایجاد می‌کند و به این ترتیب موجب گسترش خود (self) می‌شود.

۵ امید: بیشتر هیجانات مثبت در شرایطی ایجاد می‌شوند که فرد احساس ایمنی می‌کند، اما امید از این قاعده مستثنی است. امید در موقعیت‌های دشواری که فرد از روی دادن اتفاقات بد می‌ترسد و در عین حال شرایط بهتری را آرزو می‌کند، خود را نشان می‌دهد. برای مثال، افرادی که به بیماری صعب العلاج مبتلا می‌شوند، با اتکا به امید تصمیم به شروع درمان‌های دشوار می‌گیرند. تجربه مکرر این هیجان موجب ایجاد منابع دائمی خوش بینی و انعطاف پذیری در مقابل بحران‌ها می‌شود.

۶. افتخار: این هیجان زمانی به وجود می‌آید که فرد به دلیل انجام فعالیت‌های مطلوب و ارزشمند اجتماعی، اعتبار و آبرو کسب می‌کند. برای مثال، وقتی افراد به هدف مهمی که از لحاظ اجتماعی مطلوب است، دست پیدا می‌کنند، احساس غرور و افتخار می‌کنند. تجربه این هیجان موجب می‌شود که فرد درباره پیشرفت‌های بیشتر در حوزه‌ای که در آن کسب موفقیت کرده، خیال پردازی کند. تجربه مکرر این هیجان موجب ایجاد انگیزه پیشرفت دائم در فرد می‌شود.

۷. شوخ طبعی: این هیجان زمانی ایجاد می‌شود که فرد در موقعیت کنونی خود، نوعی ناهمخوانی اجتماعی را درک کند. برای مثال، هیجان شوخ طبیعی ممکن است به دنبال اشتباه لپی خود فرد یا دیگران ایجاد شود. این هیجان تمایلی برای به اشتراک گذاشتن یک مورد خنده دار با دیگران و یافتن شیوه‌ای خلاقانه برای ادامه دادن شادی ایجاد می‌کند. تجربه مکرر هیجان شوخ طبعی موجب مستحکم شدن پیوندهای اجتماعی فرد می‌شود.

۸. الهام: هیجان الهام زمانی پدیدار می‌شود که فرد به نوعی شاهد برتری انسان دیگری باشد. برای مثال، افراد وقتی می بینند شخص دیگری کار نیکی انجام می‌دهد یا در انجام یک فعالیت خاص مهارت دارد، از وی الهام می‌گیرند. الهام گرفتن سبب می‌شود که فرد به رسیدن به سطوح بالاتری تمایل پیدا کند. تجربه مکرر این هیجان موجب ایجاد انگیزه برای رشد فردی می‌شود.

۹. شگفتی: این هیجان زمانی ایجاد می‌شود که فرد با لطف و محبت یا خوبی بسیار عظیم و گسترده مواجه می‌شود. برای مثال، افراد با دیدن جلوه‌های قدرت خداوند در طبیعت یا دیدن آثار هنری ارزشمند احساس حیرت می‌کنند. تجربه حیرت می‌تواند موجب ایجاد جهان بینی‌های جدید در فرد شود.

۱۰. عشق: وقتی که همه هیجانات مثبت ذکر شده در یک رابطه بین فردی ایمن تجربه شوند، عشق ایجاد می‌شود. عشق به عنوان ترکیبی از دیگر هیجانات مثبت، دامنه تفکر و عمل فرد را گسترش می‌دهد. تجربه عشق، طیف گسترده‌ای از منابع با دوام، از جمله پیوندهای اجتماعی را ایجاد می‌کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

18 + 6 =