سعی کردیم لیستی از غذاهایی که میشود برای افطار و سحر درست کرد، بنویسیم تا راهنما و کمکی برای خانمها و آقایانی که میخواهند در ماه مبارک غذا درست کنند، باشد.
در تقسیمبندی این لیست، غذاهای سبک و غیر برنجی را برای افطار و غذاهای برنجی و سنگین را برای سحر در نظر گرفتهایم. شما میتوانید بنا به عادت و سبک غذاهای افطار و شام و سحر از هر لیست انتخاب کنید. نکته دیگر هم این است که سعی کردیم اکثر غذاهای متداول و مرسوم را در لیست بیاوریم، اگر غذایی را تا بحال درست نکردید پیشنهاد ما این است که از لیست حذف کنید و ریسک درست کردن غذا و طعم جدید را برای بعد ماه رمضان بگذارید!
پس یک کاغذ و قلم بردارید و مطلب پایین را بخوانید و هر غذایی مطلوب طبع خود و خانوادهتان بود یادداشت کنید و در ماه رمضان از این لیست کمک بگیرید.
سحریها
خورشها:
قرمهسبزی، قیمه بادمجان، قیمه سیبزمینی، کدو بادمجان، مرغ، کرفس، آلواسفناج، ریواس، بامیه، فسنجان، به، لوبیاسبز، کنگر، چاقاله بادوم، گوجه سبز.
خورشها جزو غذاهایی هستند که با کم و زیاد کردن یک ماده اولیه، میشود یک غذای جدید با اسمی جدید درست کرد. مثلا اگر روزی قیمه ساده همراه با سیبزمینی درست کردید، میتوانید روز دیگر به لپه و گوشت بادمجان اضافه کنید تا غذای جدیدی درست کرده باشید. یا لپه را از خورش حذف کنید و گوشت را به همراه بادمجان و کدو و رب بپزید. اگر آبغوره یا خود غوره دارید حتما در خورش بادمجان بریزید. برای خورش قیمه نیز پیشنهاد میکنیم در حین پخت چند عدد هل و یک تیکه چوب دارچین در خورش بیندازید و بگذارید حسابی با خورش بپزند و موقع سرو آنها را دربیاورید. عطر و طعمی که هل و دارچین به قیمه میدهند به همراه اضافه کردن کمی گلاب در آخر پخت غذا، طعم قیمهتان را دوچندان میکند.
خورش مرغ به تنهایی و همراه کمی زرشک یک غذای مطبوع و به شدت آسان میباشد. میتوانید برای تنوع یک روز سیبزمینی به آن اضافه کنید، یکروز آلو، یکروز فلفل سبز. میتوانید به جای آب در خورش، کمی آب پرتغال در خورش مرغتان بریزید. یا یکروز کمی بامیه به مرغ اضافه کنید. بامیه را میتوانید با گوشت هم بپزید مثل کرفس، ریواس و فسنجان که هم با گوشت و هم با مرغ میتوان سرو کرد.
اگر از مزه آلو در غذا خوشتان میآید گزینههای بیشتری در فهرستتان میتوانید اضافه کنید. مثل مرغآلو، بهآلو، آلواسفناج، آلو با گوشت، آلو و هویج.
با استفاده از میوههای این فصل در منو غذاییتان میتوانید تنوع بیشتری در غذاهایتان بدهید. البته باز هم تاکید میکنیم اگر قبلا این خورشها را نخوردهاید و با طعمش آشنا نیستید، فعلا بیخیال آنها شوید و بعد از ماه رمضان به سراغ تست و درست کردن آنها بروید. مثل خورش گوجه سبز، چاقاله بادام، کنگر و ریواس که همه را هم با مرغ و هم با گوشت میشود درست کرد و طعم مایل به ترشی دارند.
پلوها:
لوبیاپلو، عدسپلو، ماشپلو، آلبالوپلو، باقالیپلو، کلمپلو، سبزیپلو، نخودپلو، شیرینپلو، زرشکپلو، مرغپلو، تهچین، رشتهپلو، چشم بلبلیپلو، تاس کباب، جوجهکباب، دمیگوجه.
مثل خورشها، پلوهایی مثل باقالیپلو، سبزیپلو، شیرینپلو و تهچین را میتوانید هم با مرغ و هم با گوشت درست کنید. حتی ماهی هم میتواند جایگزین گوشت و مرغ شود. البته توصیه میکنیم در وعده سحر ماهی نخورید چون ممکن است تشنگی در طول روز را تشدید کند.
اگر تابه حال اسم نخودپلو را نشنیدید ولی لوبیاپلو را دوست دارید و از طعم نخودسبز خوشتان میآید پیشنهاد میکنیم نخودپلو را درست کنید. تهیهاش کاملا شبیه لوبیاپلو است فقط به جای لوبیاسبز باید نخود سبز را جایگزین کرد. میتوانید مثل باقالی پلو درست کنید. یعنی به جای رب، شوید بزنید. چشمبلبلی پلو هم به همین صورت است و میتوانید هم با شوید و هم با رب آن را درست کنید. لوبیاچشم بلبلی را بپزید و با مرغ ریش ریش قاطی کنید. یا شوید و یا رب به آنها بزنید و بعد با برنج دم کنید. حتی میتوانید نه رب و نه شوید بزنید و کمی زعفران به برنجتان بزنید.
مرغپلو نیز غذای جدید و خاصی نیست! مرغ را با کمی ادویه و نمک میپزید و بعد ریش ریش میکنید و با کمی رب و روغن تفت میدهید. برنج را آبکش میکنید و مایه مرغ و رب را بین برنج میدهید. میتوانید برای تنوع سیب زمینی حبه قندی هم به موادتان اضافه کنید.
رشتهپلو، شیرینپلو، مرصعپلو غذاهایی هستند که شامل قانون اگر تابحال نخوردید، فعلا بیخیالش بشوید میشوند. خلال پسته و بادام و مرغ ریش ریش شده فصل مشترک این سه غذا هستند که آنها را غذای مقوی و پرانرژی برای اه رمضان میکنند.
دمیگوجه یا همان استامبولی هم از غذاهای ساده، سریع و خوشمزه ایست که هم میتوان خالی آن را خورد هم با مرغ هم گوشت و حتی تن ماهی. فقط یادتان نرود برای خوشمزگی بیشتر پیازداغ فراوان بریزید.
افطاریها
سوپ و آشها:
آشرشته، آشجو، آشسبزی، آش عدس، سوپ جو، سوپ مرغ، سوپ شیر، سوپ سبزیجات، سوپ گوجه، سوپ دال عدس، سوپ ورمیشل.
سوپ و آش از غذاهایی هستند که توصیه میشود بخاطر سبکی و گرم بودن در وعده افطار ابتدا از آنها خورده شود. با کم و زیاد کردن مواد اولیه در سوپها میتوانید هر شب سوپ جدید درست کنید.
کوکو و کتلتها:
سبزی، سیبزمینی، بادمجان، مرغ، لوبیاسبز، تره، کدو، هویج، قارچ، شامی لپه.
برای تهیه کوکو، هر ماده اولیهای که میخواهید از آن کوکو درست کنید را ریز یا رنده کنید و بعد با تخم مرغ آن را قاطی کنید و در ماهیتابه بپزید. برای کتلت ولی علاوه بر تخم مرغ، سیب زمینی و کمی آرد سفید یا آرد نخود هم باید به مواد اضافه کنید. میتوانید چند ماده اولیه را نیز با هم قاطی کنید و کوکو جدیدی درست کنید. مثلا مرغ و بادمجان را با هم قاطی کنید و کوکو مرغ و بادمجان بپزید.
باقی غذاهایی که برای وعده افطار مناسب هستند:
شلهزرد، حلوا، شیربرنج، فرنی، تخم مرغ آبپز، پیراشکی، سمبوسه،سالاد الویه، دلمه، کشک و حلیم بادمجان، میرزاقاسمی، انواع املتها، سوفلهها، گراتنها و پورهها.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0