پرورش دوباره سبزیها از تکههای بیاستفاده و دور ریختنی سبزیجاتی که مصرف میکنیم کار سرگرم کنندهای است! این سبزیجات برای مدتی در آب رشد میکنند و بهترین گزینه برای افرادی هستند که به دلیل مشکل کمبود فضا در خانه نمیتوانند غذای مصرفیشان را خودشان پرورش دهند یا وقت پرورش سبزیجات در خاک را ندارند.
۱. برگهای هویج
به جای دور انداختن انتهای سبز هویج میتوانید آن را در ظرف کم عمق پر از آبی قرار دهید. ظرف را در نقطه نسبتا پرنوری بگذارید و منتظر رشد دوباره برگهای سبز هویج باشید! هر روز آب ظرف را عوض کنید. بعد از چند روز برگهای سبز کوچک خودنمایی میکنند و تزئینی فوق العاده برای سالاد، پاستا و … میشوند!
۲. پیازچه
نودل، سالاد، پاستا و بسیاری خوراکهای دیگر هستند که میتوان در آنها از پیازچه استفاده کرد. بهتر نیست که این پیازچهها را خودتان در خانه پرورش داده باشید؟ تمام چیزی که نیاز دارید یک پنجره آفتاب گیر، شیشه یا لیوان و پیازچه است!
ریشه پیازچهها را در آب بگذارید و منتظر رشد مجدد برگهای سبز آنها باشید.
۳. کرفس
این گیاه مفید به خاطر خاصیت دارویی که دارد از زمانهای قدیم مورد استفاده مردم بوده است. برای رشد مجدد برگهای کرفس انتهای ساقه آن را در یک کاسه آب قرار دهید و بعد از سه یا چهار روز برگهای جدید را ببینید! سپس م یتوانید آن را مصرف کنید و یا دوباره آن را در گلدان کوچکی بکارید!
۴. کاهو
مزه کاهوی تازه فوق العاده است! هر چند که رشد دوباره آن در آب نیاز کلی شما به کاهو را برطرف نکند اما کاری سرگرم کننده و جالب است و کاهوی رشد کرده برای چند روز قابل مصرف است.
برای شروع، برگهای کاهو را از سه سانتی متر بالای ساقه ببرید. ساقه را در ظرف آب قرار دهید و در جلوی پنجره آفتاب گیری بگذارید. آب ظرف را هر روز یا هر ۲ روز یک بار عوض کنید و منتظر ظهور برگها باشید.
۵. جوانههای سیر
برای پرورش ساقه و برگهای جوان سیر ابتدا حبه سیری با جوانههای سبز پیدا کنید و آن را درون کاسه ای قرار دهید. کاسه را تا ارتفاع سیر پر از آب کنید. در روز دوم یا سوم سیر شروع به جوانه زنی میکند و ریشه میزند. وقتی ارتفاع برگها به ۱۰ سانتی متر رسید آنها را ببرید و در سالاد پوره سیب زمین یا هر غذای دیگری استفاده کنید.
برگهای سیر هم طعمی مانند خود سیر دارند. بعد از بریدن برگها سیر را همچنان در آب نگه دارید و ۲ یا ۳ بار دیگر از برگهایی که مجدد رشد میکنند استفاده کنید.
۶. چغندر قند
این گیاه سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است. جغندر قند آهن بیشتری از اسفناج دارد و ویتامین آ فراوانی دارد. برای رشد مجدد برگهای جغندر قسمت بالایی آن را (حدودا یک سوم جغندر) ببرید. لیوان یا کاسه ای را پر از آب کنید و چغندر را در آن قرار دهید و در جلوی یک پنجره آفتابگیر بگذارید. بعد از چند روز برگهای سبز و بنفش زیبای آن نمایان میشوند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0