با اجتناب از انجام این اشتباهات با کشتن گیاهان خداحافظی کنید!
۱. نگهداری گیاهان در محیط نامناسبشان
هرگیاهی نیازهای مخصوص به خودش را دارد. اگر گیاهی را به تازگی تهیه کردهاید و با نیازهای آن آشنا نیستید میتوانید روش نگهداری آن را از کتابها یا اینترنت در بیاورید. بعضی از گیاهان به مکان قرارگیریشان بسیار حساس هستند و قرار گرفتن در محیط نامناسب باعث مرگشان میشود.
۲. تعویض مکرر مکان قرارگیری گیاه
گیاهان بعد از مدتی قرارگیری در محیطی خاص، به آن محیط عادت میکنند و خودشان را با آن تطبیق میدهند. اگر به طور مکرر از محیطی به محیط دیگر منتقلشان کنید نمیتوانند خودشان را به سرعت با محیط جدید سازگار کنند و این به رشد گیاهانتان ضرر میزند.
۳. خاک نامناسب
شعار یک باغبان خوب: خاک کلید اصلی است! وقتی صحبت از نگهداری گیاهان درون آپارتمان میرسد نمیتوان از هر خاکی استفاده کرد. فراموش نکنید که هر گیاهی خاک مخصوص به خود را میپسندد و اگر خاکش با چیزی که طلب میکند مغایرت داشته باشد گیاهتان دیر یا زود میمرد. بعضی گیاهان در خاک سبک بعضی سنگین و… رشد میکنند. شما حتی میتوانید ترکیب خاک دلخواه و مغذی مخصوص خودتان را برای گیاهانتان درست کنید.
۴. آبیاری بیش از حد
حتی باغبانان با تجربه هم گاهی این اشتباه را میکنند. عموما افرادی که تازه باغبانی را شروع کردهاند تصور میکنند آبیاری زیاد باعث سلامت و رشد سریعتر گیاهشان میشود. در پرورش گیاهان داخل خانه، که نور خورشید کمتری به گیاهان میرسد، اغلب بهتر این است که خاک را هر از گاهی خشک بگذاریم. البته اگر گیاهانتان رطوبت دوست هستند و به خاک همیشه خیس نیاز دارند این کار را نکنید و آبیاری منظم انجام دهید.
۵. قرار دادن گیاهان در نور زیاد یا کم
درست است که گیاهان به نور نیازمندند اما گیاهان درون خانه اغلب به نور کمتری نیاز دارند و در نظر نگرفتن نیاز نوریشان موجب ضعیف شدن یا حتی مرگشان میشود. بهتر است قبل از تعیین محل قرار دادن گیاه از نیاز نوری اش مطلع باشید.
۶. دمای نامناسب
گیاهان آپارتمانی به این دلیل خانگی هستند که دما و محیط داخل خانه را میپسندند و تنها اندکی از آنها هستند که دمایی پایینتر یا بالاتر از دمای معمول خانه را میطلبند. بهترین دما برای اکثر گیاهان خانگی ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است. در کل سعی کنید دما را ثابت نگه دارید و از تغییرات شدید دمایی در اطراف محیط گیاهتان جلوگیری کنید.
۷. عوض نکردن گلدان گیاه
اگر گیاهی دارید که مدت زیادی است گلدان آن را عوض نکرده اید احتمالا ریشهها انبوه و در هم گره خورده شده اند و دیگر جایی برای رشد ندارند. اگر گیاهان آپارتمانی شما جز گیاهان کم رشد نیستند هر سال یا هر دوسال به تعویض گلدان نیاز دارند. وقتی برگها بدون هیچ دلیل دیگری شروع به زرد شدن کردند و یا ریشه ها از انتهای گلدان بیرون آمدند، همه اینها نشانه نیاز گیاه به تعویض گلدان است.
۸. نادیده گرفتن گیاه
بسیاری از ما گیاهی را میکاریم و بعد انگار وجود آن را در خانه فراموش میکنیم. آبیاری بیش از حد یکی از نتایج نادیده انگاشتن گیاهان است. بسیاری افراد میگویند هر گیاهی که تهیه میکنند بعد از مدتی میمرد یا اصطلاحا ” گیاه به دستشان نمی افتد! ” ، توجه نکردن به گیاهان علت اصلی این اتفاق است. هرس نکردن، بی توجهی به بیماریهای گیاهان، فراموش کردن تغذیه مصنوعی و … . از این کارها بپرهیزید!
۹. تمیز نکردن برگها
آیا تمیز کردن برگهای گیاهان آپارتمانی لازم است؟ بله! به دو دلیل شما حتما باید برگهای گیاهتان را تمیز کنید. اول اینکه این کار ظاهری دلفریب به آنها میبخشد! و دوم اینکه به سلامت آنها کمک میکند. در حالت عادی هم نور خورشید کمتری در خانه نسبت به بیرون وجود دارد، وجود گرد و خاک روی برگ ها لایه ای به وجود می آورد که جلوی رسیدن همان اندک نور به گیاه را هم میگیرد و مانع از انجام عمل فتوسنتز گیاهان میشود. در صورت پاک نکردن برگها بعد از مدتی گیاهانتان بدون هیچ دلیل قابل مشاهده ای شروع به ضعیف شدن میکنند.
از گیاهانتان به خوبی مواظبت کنید، به آنها عشق بورزدید، با آنها صحبت کنید و سپس از شادابی و طراوتی که به زندگیتان میبخشند لذت ببرید!
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0