کد خبر : 23834
تاریخ انتشار : چهارشنبه 21 ژوئن 2017 - 10:15
-

این نوع نمک را نخورید

این نوع نمک را نخورید

به گزارش قائم آنلاین،کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه نسبت به مصرف نمک دریا به خاطر مخاطرات جدی آن برای سلامت بدن هشدار داد. نیلوفر حیدری با بیان اینکه یُد ماده مغذی است، گفت: وجود این ماده مغذی به شدت برای بدن ضروری است و تامین آن از طریق منابع غذایی صورت می‌گیرد. وی

به گزارش قائم آنلاین،کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه نسبت به مصرف نمک دریا به خاطر مخاطرات جدی آن برای سلامت بدن هشدار داد.

نیلوفر حیدری با بیان اینکه یُد ماده مغذی است، گفت: وجود این ماده مغذی به شدت برای بدن ضروری است و تامین آن از طریق منابع غذایی صورت می‌گیرد.

وی افزود: یکی از منابع سرشار یُد، غذاهای دریایی هستند که متاسفانه میزان مصرف این نوع غذاها در کشور ما اندک است.

حیدری تصریح کرد: در حال حاضر یکی از منابع سهل الوصول ید استفاده از نمک های یُددار است که هم استفاده از آن‌ها مقرون به صرفه بوده و هم به راحتی در دسترس است.

وی افزود: اضافه کردن یُد به نمک، تغییری در مزه و رنگ این ماده خوراکی ایجاد نمی کند و هم اکنون بهترین منبع تامین ید همین نمک های یُددار هستند.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه نیاز بدن به یُد روزانه است، گفت: با توجه به اینکه نمک هر روز در مواد غذایی مصرفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، در نتیجه استفاده از نمک‌های یُددار می‌تواند نیاز روزانه بدن به یُد را تامین کند.

حیدری خاطرنشان کرد: توصیه ما به استفاده از نمک‌های یُددار به این منظور نیست که میزان مصرف نمک افزایش داده شده و یا نمک سر سفره آورده شود، بلکه همان میزان نمک یُددار که در پخت غذا استفاده می‌شود برای تامین یُد بدن کافی است، به شرط آنکه نمک در مرحله آخر پخت اضافه شود تا یُد موجود در آن از بین نرود.

سقط جنین و اختلال در یادگیری از عوارض کمبود یُد

وی به مخاطرات کمبود یُد در بدن نیز اشاره کرد و افزود: کمبود ید فعالیت طبیعی غده تیروئید که تولید کننده هورمون‌های تیروئیدی است را مختل می کند.

حیدری افزود: هورمون‌های تیروئیدی بسیار موثر در رشد و تکامل جسمی و عصبی بدن، عملکرد طبیعی مغز و سیستم ایمنی بدن، حفظ دمای بدن، تنظیم سوخت و ساز و تولید انرژی در بدن هستند.

وی تصریح کرد: کمبود این هورومون‌ها می تواند بدن را با مشکلات جسمی و عصبی مواجه کند، به طوریکه کمبود یُد در کودکان و نوجوانان می‌تواند موجب اختلال در یادگیری و افت تحصیلی آنها شود.

این کارشناس تغذیه کمبود یُد در مادران باردار را با مخاطرات جدی همراه دانست و اظهار کرد: کمبود یُد در این مادران باردار می‌تواند به سقط جنین، تولد نوزاد مرده، اختلال در رشد مغزی و تکلم و نیز عقب ماندگی‌های جسمی و ذهنی نوزاد منجر شود.

وی افزود: به همین علت مصرف یُد برای همه افراد و به ویژه مادران باردار، کودکان و نوجوانان بصورت ویژه مورد تاکید است.

حیدری از همه افراد خواست برای تامین یُد مورد نیاز بدن خود حتما از نمک‌های یُددار دارای پروانه ساخت و علامت استاندارد استفاده کرده و نمک مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنند.

نمک “دریا” یک خطر جدی برای سلامت جامعه است

وی افزود: معضلی که هم اکنون با آن مواجه هستیم بحث تبلیغاتی است که از سوی برخی افراد غیرکارشناس در خصوص مصرف نمک دریا می شود.

وی افزود: نمک دریا محل مشخصی برای تولید و بسته بندی نداشته و فاقد مجوز است.

حیدری تصریح کرد: همچنین این نوع نمک به دلیل عدم تصفیه حاوی انواع ناخالصی از جمله فلزات سنگین است که ورود آنها به بدن احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: این نوع نمک همچنین فاقد ید بوده و مصرف آنها نمی تواند ید مورد نیاز بدن را تامین کند.

وی افزود: قطعا ترویج مصرف این نوع نمک می تواند جامعه را با کمبود ید مواجه کرده و عوارض ناشی از کمبود ید که سالهاست به علت استفاده از نمک یددار رفع شده را دوباره بازگرداند.

حیدری نسبت به خرید این نوع نمک ها هشدار داد و از خانواده ها خواست تا تنها نمک “یُددار تصفیه شده” را از مراکز معتبر تهیه کنند.

“سنگ نمک” سرطان زاست

وی در خصوص مصرف سنگ نمک نیز هشدار داد و افزود: سنگ نمک توسط برخی افراد به طور معمول برای خیساندن برنج به کار می‌رود.

این کارشناس تغذیه افزود: سنگ نمک از معادن نمک به دست می آید و ناخالصی بالایی دارد و حاوی فلزات سنگین از جمله سرب و جیوه است که سرطان زا هستند و توصیه می شود از این نوع نمک حتی برای خیساندن برنج نیز استفاده نشود.

نگهداری طولانی مدت نمک، موجب از بین رفتن “یُد” درون آن می‌شود

وی با بیان اینکه افراد باید تنها نمک یددار تصفیه شده خریده و مصرف کنند، گفت: افراد نباید تعداد زیادی بسته نمک را با هم خریداری کنند، زیرا نگهداری طولانی مدت نمک موجب از بین رفتن یُد درون آن می شود.

حیدری افزود: نمک باید به مقدار کم خریداری شده و در فضای تاریک و در ظرف های کدر رنگ در محلی دور از نور و رطوبت نگهداری شود./ر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × دو =