کد خبر : 23817
تاریخ انتشار : چهارشنبه 21 ژوئن 2017 - 9:35
-

حقایقی شگفت انگیز درباره خواص بیشمار تخم شربتی

حقایقی شگفت انگیز درباره خواص بیشمار تخم شربتی

به گزارش قائم آنلاین،بگذارید از همین ابتدا یک مطلب مهم را به شما بگویم : موضوع پر خاصیت این مقاله بذر ریحان نیست! بلکه ما در مورد دانه چیا صحبت می‌کنیم که سال هاست جایش با تخم شربتی معروف عوض شده! به هر حال این بار که خواستید تخم شربتی تهیه کنید حتما به دنبال

به گزارش قائم آنلاین،بگذارید از همین ابتدا یک مطلب مهم را به شما بگویم : موضوع پر خاصیت این مقاله بذر ریحان نیست! بلکه ما در مورد دانه چیا صحبت می‌کنیم که سال هاست جایش با تخم شربتی معروف عوض شده!

به هر حال این بار که خواستید تخم شربتی تهیه کنید حتما به دنبال دانه چیا باشید نه بذر ریحان چرا که خواصی که در ادامه برایتان خواهیم گفت مربوط به این دانه پر خاصیت است و تنها وجه تشابه آن با بذر ریحان لعاب دار شدن آن است!

باور کنید من هم مانند شما نامید شدم اما ماهی را هر وقت از آب بگیریم تازه است!

تخم شربتی یا دانه چیا (chia seed) یک سوپر غذاست. ارزش غذایی این دانه پر خاصیت از شمار خارج است. این دانه‌های پر خاصیت غذای دونده‌ها است چرا که انرژی بخشی فوق العاده‌ای دارد.

نه تنها انرژی بخش است بلکه برای داشتن پوستی سالم و دور شدن از نشانه‌های پیری، بهبود عملکرد قلب و دستگاه گوارش و داشتن استخوان‌ها و عضلات قوی و حتی درمان دیابت می‌توانید روی این دانه‌های کوچک حساب کنید.

ابتدا با هم نگاهی به مشخصات غذایی این بمب کوچک پر انرژی بیندازیم و سپس به سراغ مزایای بی شمارش برای سلامتی بدن خواهیم رفت.

دانه چیا بسیار سودمند است چرا که سرشار از فیبر و اسید‌های چرب امگا ۳ ، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

فیبر : ۱۱ گرم (یعنی ۴۲ درصد از فیبر توصیه شده برای مصرف روزانه)

پروتئین : ۴٫۴ گرم

اسید‌های چرب امگا ۳ : ۴۹۱۵ میلی گرم

اسیدهای چرب امگا ۶ : ۱۶۲۰ میلی گرم

کلسیم : ۷۷ میلی گرم

مس :۰٫۱ میلی گرم

فسفر : ۲۶۵ میلی گرم

پتاسیم : ۴۴٫۸ میلی گرم

روی : ۱٫۰ میلی گرم

چیا همچنین شامل اسیدهای چرب ضروری آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک، موسین، استرانسیم، ویتامین A، B، E و D و مواد معدنی از جمله گوگرد، آهن، ید، منیزیم، منگنز، نیاسین، تیامین، و همچنین یک منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها است.
۱ – پوست و پیری

محققان می‌گویند که در تحقیقات شان به این نتیجه رسیده‌اند که دانه‌های چیا حاوی آنتی اکسیدانی هستند که تا ۷۰ درصد باعث کاهش فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود.

وجود آنتی اکسیدان‌ها که در این دانه‌ها بیشمار هستند باعث می‌شود که آسیب‌های پوستی به سرعت ترمیم شوند و از آسیب‌های بیشتر و همچنین پیری زودرس ناشی از فعالیت رادیکال‌های آزاد جلوگیری شود.
۲ – سلامت دستگاه گوارش

دانه‌های چیا سرشار از فیبر هستند و همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم با یک بار مصرف روزانه آن نیمی از فیبر مورد نیاز بدن تامین می‌شود.

فیبر‌ها برای تعادل انسولین بدن ضروری هستند بنابراین مصرف غلاتی مانند کتان و چیا که غنی از فیبر و چربی‌های سالم‌اند می‌تواند برای تعادل قند خون بسیار عالی باشند.

همچنین فیبر موجب بهبود کارکرد روده‌ها و عمل دفع می‌شوند. وقتی افراد مواد فیبر دار مانند چیا را به بدن شان تغذیه می‌کنند زودتر احساس سیری خواهند کرد. چرا که این دانه‌ها سبب جذب بیشتر آب در بدن شده و همچنین سریع در معده جذب می‌گردند و به همین دلیل می‌توان گفت که می‌توانید با این دانه‌های معجزه آسا کاهش وزن نیز داشته باشید.

همچنین حالت ژلاتین مانند این دانه‌ها در روده موجب رشد پروبیوتیک‌ها خواهد شد.

این مطلب را در نت نوشت بخوانید : پروبیوتیک‌ها را بشناسید!
۳ – سلامت استخوان ها

تنها با مصرف یک بار در روز از دانه‌های چیا ۱۸ درصد از کلسیم روزانه بدن تان تامین خواهد شد.

کلسیم برای سلامتی استخوان‌ها بسیار حیاتی است. همچنین چیا حاوی ماده دیگری به نام بور (Boron) نیز می‌باشد. این ماده به متابولیزم کلسیم، فسفر، منیزیم و منگنز برای رشد سالم استخوان‌ها و عضلات کمک می‌کند.
۴ – کاهش ریسک سرطان پستان و دهانه رحم

متاسفانه دو سرطان ذکر شده در میان زنان بسیار شایع است. اما دانه چیا حاوی اسید چرب امگا ۳ به نام A LA است که موجب مرگ سلول‌های سرطانی بدون آسیب به سلول‌های سالم بدن می‌شود و از رشد سلول‌های سرطانی پستان و دهانه رحم جلوگیری می‌کند.

اگر بخواهیم خواص تخم شربتی را بگوییم احتمالا این مطلب بسیار طولانی خواهد شد. همین قدر به شما بگویم که چیا می‌تواند در بهبود سلامت دندان ها، کاهش وزن، کنترل و درمان دیابت و افزایش سوخت و ساز و انرژی بدن تان بسیار موثر باشد.

این مطلب را در نت نوشت بخوانید : علائم زود هنگام سرطان دهانه رحم را بشناسید

از عوارض مصرف بیش از اندازه آن به احساس ناراحتی در معده اشاره کرد که شاید برخی افراد آن را احساس کنند.

مصرف تخم شربتی در بارداری عوارضی ندارد البته محض احتیاط به اندازه مصرف کنید!/ر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × 5 =