کد خبر : 24160
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 22 ژوئن 2017 - 14:25
-

شرح آداب پرداخت صدقه از لسان آیت‌الله ناصری

شرح آداب پرداخت صدقه از لسان آیت‌الله ناصری

به گزارش قائم آنلاین،استاد عرفان و اخلاق حوزه علمیه اصفهان گفت: پرداخت صدقه آداب بسیار زیادی دارد که یکی از آنها پرداخت صدقه به‌صورت مخفیانه است که به آبروی شخص مستحق لطمه‌ای وارد نشود. آیت‌الله محمد ناصری در سخنرانی برای جمعی از مردم روزه‌دار اصفهان در مسجد کمرزرین، پیرامون اهمیت صدقه در دین اسلام، اظهارداشت:

به گزارش قائم آنلاین،استاد عرفان و اخلاق حوزه علمیه اصفهان گفت: پرداخت صدقه آداب بسیار زیادی دارد که یکی از آنها پرداخت صدقه به‌صورت مخفیانه است که به آبروی شخص مستحق لطمه‌ای وارد نشود.

آیت‌الله محمد ناصری در سخنرانی برای جمعی از مردم روزه‌دار اصفهان در مسجد کمرزرین، پیرامون اهمیت صدقه در دین اسلام، اظهارداشت: در صورتی که فردی صدقه بدهد و در هر مکان و مجلسی که حضور پیدا می‌کند در این رابطه صحبت کند، امکان دارد به آبروی فرد مستحق نیز لطمه وارد شود.

وی با بیان اینکه آداب صدقه شامل این است که میزان صدقه چقدر باشد و باید به چه‌کسی پرداخت شود، افزود: اهل بیت(ع) همیشه به پرداخت صدقه تأکید داشته‌اند و امام سجاد(ع) صدقه را ذخیره هر انسان نزد پروردگار می‌دانند، صدقه آداب زیادی دارد که شاید بسیاری از افراد از آنها خبر نداشته باشند.

استاد عرفان و اخلاق حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اینکه در برخی روایات به‌دلیل اهمیت فراوان صدقه گفته شده مؤمنان با دست راست خود آن را پرداخت کنند، تصریح کرد: به این دلیل که پیش از رسیدن صدقه به فقیر به دست خدا برسد و پاداش برای وی نزد خداوند ذخیره شود.

وی با تذکر اینکه صدقه باید به افرادی داده شود که فقیر هستند و قدرت و توانایی کار نیز ندارند، گفت: در صورتی‌که فردی میان دوستان و آشنایان شما شرایط مالی مطلوبی ندارد بسیار سفارش شده که به آنها کمک شود و خداوند هم میزان پرداخت شما را نزدیک به ۷۰ برابر نزد خود زیاد می‌کند.

آیت‌الله ناصری افزود: صدقه دادن به این ‌دلیل است که به مال خود دل‌بستگی نداشته باشیم و در صورت مشاهده فردی در خانواده نزدیک که توان مالی خوبی ندارد و نیازمند کالایی است به آنها کمک شود که در اولویت نیز هستند.

وی همچنین با ابراز اینکه اگر فردی مشاهده کرد پدر و مادرش توانایی مالی مناسبی ندارند وظیفه دارد به آنها کمک کند و این وظیفه شرعی به‌عهده فرزندان ذکور است، بیان کرد: در هنگام کمک کردن به پدر و مادر بسیار زیباست که این کمک پیش از درخواست آنها باشد تا اینکه قلب آنها خرسند شود.

استاد عرفان و اخلاق حوزه علمیه اصفهان گفت: چند نفر در دنیا دعایشان مستجاب است که یکی از آنها پدر و مادر هستند و همین‌طور شخص روزه‌دار در زمان افطار که دعایش نزد خداوند استجابت می‌شود؛ حقوق پدر و مادر بسیار زیاد بوده و فرزندان برای سربلندی در دنیا و آخرت باید احترام به آنها را از یاد خود نبرند.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه پدر و مادر در دین مبین اسلام، تصریح کرد: شخصی از کفار نزد پیامبر اکرم(ص) به اسلام روی آورد و کنار ایشان مدتی زندگی کرد و در یکی از روزهایی که اصحاب پیامبر خود را برای جهاد آماده می‌کردند حضرت محمد(ص) به وی به‌دلیل اینکه مادرش در غم دوری او بود اجازه حضور در جهاد را نداد؛ باید چنین داستان‌هایی را شنید و متوجه شد که جایگاه والدین در اسلام به چه‌میزان است.

آیت‌الله ناصری با اظهار اینکه “گروهی از انسان‌ها که در دنیا نیستند و فوت شده‌اند هم نیاز به صدقه دارند و بسیار سفارش شده که چنین افرادی را به یاد داشته باشیم”، گفت: برای اهل قبور تنها صدقه مالی مورد بحث نیست و می‌توانیم برای آنها قرآن هم تلاوت و ختم کنیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 + ده =