به گزارش قائم آنلاین،همزمان با پایان ماه مبارک رمضان و نزدیک شدن به تعطیلات عید فطر بسیاری از هموطنان عازم سفر میشوند. اما در کنار خاطرههای خوب یک سفر برای خانوادههای ایرانی، چند سالی است که افزایش تصادفات و تلفات ناشی از تصادف خودروها زنگهای خطر را به صدا درآورده است. بنابراین برای داشتن یک سفر ایمن در تعطیلات پیش رو، رعایت چند نکته ضروری است که آنها را در ادامه می خوانید.
۱. طبق آمار، ۴۰ درصد از حوادث در طرح تابستانی مربوط به خروج خودروها از جاده و واژگونی آنها بوده است. در بعضی استانها مثل خراسان رضوی، اصفهان، سمنان، فارس، کرمان، یزد، خراسان جنوبی به دلیل صاف بودن جادهها و کفی بودن آنها و همچنین گرمای تابستان، و یکنواخت بودن مسیرها، درصد واژگونی خودروها بیشتر از سایر مسیرهاست. ۷۰ درصد خروج از خودروها و واژگونیها در مسیرهای این استانها اتفاق افتاده است؛ بنابراین بهتر است رانندگان قبل از تردد در این مسیرها استراحت کافی داشته باشند و در توقف گاههای مناسب در طول سفر حتماً بایستند و استراحت کنند تا شاهد واژگونی کمتر خودروها باشیم.
۲. دو روز مانده به عید فطر و یک روز بعد از عید فطر زمان مناسب تری برای شروع و اتمام سفرهاست، زیرا که به طور قطع روز عید فطر و یک روز قبل از عید، پرترافیکترین روزها در جادههاست. به خصوص در محورهای هراز و چالوس و قزوین به سمت رشت ترافیک بسیار سنگینی پیش بینی میشود. بهترین کار این است که مسافران قبل از آغاز سفر حتماً دربارهٔ ترافیک جادهای که قصد تردد در آن را دارند اطلاعات لازم را کسب کنند.
۳. بر اساس آمار منتشر شده، سرعت غیرمجاز و خستگی و خواب آلودگی رانندگان بیشترین عامل حوادث جادهای بودهاند. با توجه به اینکه در تابستان روزها طولانیتر است، رانندگان استراحت کمتری دارند؛ بنابراین بهتر است که رانندگان کنترل سرعت را در اولویت سفر خود قرار دهند. همچنین به تابلوهایی که در جادهها و محورها مشخص شده که یک راننده در مسیر خود باید چه میزان سرعت داشته باشد؛ دقت کنند.
۴. در تابستان سالهای گذشته، بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ نفر در تصادفات جان خود را از دست دادهاند؛ و متاسفانه بیشترین تصادفات هم در ماههای مرداد و شهریور (خصوصاً ۱۰ روز پایانی شهریور) رخ داده است.
۵. سفر ایمن، سفری است که راننده در آن مبدأ و مقصد سفر خود را تعریف کند؛ و در طول سفر حتماً مطابق آن برنامهای که پیش بینی کرده، حرکت کند. مثلاً مشخص کند کجا غذایش را صرف میکند و کجا استراحت کند. توصیه پلیس این است که در ازای هر دوساعت رانندگی، ۱۵ دقیقه استراحت شود.
۶. درکشور ما استفاده از صندلی کودک، قانونی نشده، اما بهتر است که رانندگان حتماً از صندلی کودک برای سرنشینان خردسال استفاده کنند. زیرا که در حوادث رانندگی در طول سال، حدود ۷ درصد جان باختگان تصادفات، کودکان هستند.
۷. سردار مهری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در رابطه با برخورد با رانندگان متخلف میگوید: «اگر رانندهای خط قرمزی را که پلیس برای ایجاد امنیت مسافران، در نظر گرفته رعایت نکند و با سرعت غیرمجاز و سبقت غیرمجاز (که یکی از عوامل بسیار مهم تصادف در جادههای دوطرفه است) جان دیگران را به خطر بیندازد، با برخورد شدید پلیس روبرو خواهد شد. همکاران پلیس راهور درباره ۲۰ تخلف حادثه ساز که نمره منفی دارند، هیچ گونه اغماضی نخواهند داشت. پلیس، رانندگانی را که باعث ایجاد استرس در دیگران در سطح جاده شوند، بدون چشم پوشی متوقف میکند و برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد. این برخورد شدید حتی برای حفظ جان سرنشینان خودروی خود راننده حادثه ساز هم ضرورت دارد.»
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0