وی با اشاره به اینکه بیمارییای به نام نیپا که عامل آن نوعی ویروس به نام ویروس نیپاست در کشورهای آسیای جنوب شرقی دیده میشود گفت: این بیماری با علایمی شبیه به آنفلوانزا شروع میشود و ممکن است به التهاب مغز (انسفالیت)، اغما (کما) و مرگ در ۴۰ تا ۷۵ درصد از بیماران منجر گردد.
این متخصص در پاسخ به این پرسش که آیا واقعیت دارد که خفاشها میتوانند خرما را آلوده کنند گفت: ویروس نیپا به طور طبیعی در خفاشهای میوه خوار آسیای جنوب شرقی دیده میشود، اما خفاشها به این بیماری مبتلا نمیشوند. خفاشها ویروس را از طریق بزاق و ادرار خود دفع میکنند و ممکن است میوههایی همچون خرما را که مورد مصرف انسان یا حیوانات قرار میگیرند، آلوده کنند.
به گفته وی این بیماری نخستین بار در سال ۱۹۹۹ میلادی در ۲۵۰ نفر از ساکنان مالزی و سنگاپور با علایم التهاب مغز و تب گزارش گردید و در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ میلادی نیز گزارشی از این بیماری در ۱۲ فرد بنگلادشی منتشر شد که ۱۱ نفر از آنها فوت کردند.
به گفته او این افراد از شیره خرمای قرار داده شده در محیط باز در شب قبل از ایجاد بیماری که بخشی از آن توسط خفاشها مصرف و آلوده شده بود، استفاده کرده بودند.
دکتر دباغ مقدم درمورد اینکه آیا گزارشی از وجود ویروس بیماری نیپا در ایران و آلودگی خرماهای بم به آن وجود دارد، گفت: تاکنون گزارشی از آلودگی خفاشها به این ویروس در ایران منتشر نشده است. ضمن این که شهر بم، فاقد تعداد زیاد خفاش است. وزارت بهداشت نیز به صورت رسمی موضوع آلودگی خرماهای بم به این ویروس را تکذیب کرده است و به نظر میرسد که در حال حاضر، این بیماری به همان منطقه آسیای جنوب شرقی محدود باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: شست و شوی خرما قبل از مصرف، توصیهای مناسب است که باید همیشه رعایت شود، زیرا خرماها ممکن است به گرد و خاک یا آلودگیهای دست بسته بندی کنندگان، آلوده باشند.
این متخصص ضمن اشاره به اینکه همه انواع خرماهای ایرانی را میتوانید با خیال راحت مصرف کنید، تاکید کرد: بهتر است از ارسال پیام هایی که از درستی آن اطمینان نداریم و از منابع موثقی نیستند، برای سایر افراد خودداری کنیم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0