کد خبر : 25509
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 27 ژوئن 2017 - 14:30
-

مقابله با تاثیرپذیری از زرمندان و سیاسیون

مقابله با تاثیرپذیری از زرمندان و سیاسیون

به گزارش قائم آنلاین،حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب هر ساله در هفته قوه قضائیه با مسئولان دستگاه قضایی دیدار می‌کنند. معظم له در این دیدارهای سالانه بر اساس نیازهای روز جامعه رهنمودها و توصیه‌هایی را برای مسئولان دستگاه قضا خواهند داشت که می‌توان آن را بهترین نقشه راه برای این دستگاه مهم کشور

به گزارش قائم آنلاین،حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب هر ساله در هفته قوه قضائیه با مسئولان دستگاه قضایی دیدار می‌کنند.

معظم له در این دیدارهای سالانه بر اساس نیازهای روز جامعه رهنمودها و توصیه‌هایی را برای مسئولان دستگاه قضا خواهند داشت که می‌توان آن را بهترین نقشه راه برای این دستگاه مهم کشور دانست.

خبرگزاری فارس در هفته قوه قضائیه اقدام به باز نشر برخی از رهنمودهای رهبری به مسئولان قضایی کشور طی ۱۵ سال گذشته کرده است.

این رهنمودهای ۱۵ ساله را در ۳ بخش ۵ ساله خواهید خواند.

*مقابله با تاثیرپذیری از زرمندان و سیاسیون/ضرورت توجه به جایگاه ویژه دستگاه قضا

رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۱ در دیدار با رئیس قوه قضاییه و مسئولان عالی دستگاه قضا فرمودند قوّه قضاییّه در پیشرفت کشور به سمت هدفهای اسلامی، نقش تعیین کننده دارد. بارها تکرار شده است که اگر بخواهیم حرکتی که به سمت اهداف الهی و اسلامی و رعایت حقوق مردم ترسیم شده است، تعقیب شود، بدون ضمانت اجرا ممکن نیست و این ضمانت اجرا عمدتاً در دست قوّه قضاییّه است. این، قوّه قضاییّه است که با تخلّف و کجروی و انحراف – عمدی اش را به یک نحو، خطئی اش را به نحو دیگر – برخورد و از تکرار آن جلوگیری می کند. در واقع قوّه قضاییّه ضامن صحّت عمل مسؤولان نظام و آحاد مردم و تأمین حقوق آنها در نظام اسلامی است. اگر ما تشنه عدالتیم، تضمین تحقّق عدالت، با سلامت و کارآمدی قوّه قضاییّه میسّر است.

معظم له فرمودند مسأله قوّه قضاییّه، مسأله کمی نیست؛ لذا همه وظیفه دارند کمک کنند تا این قوّه تعیین کننده بتواند نقش ممتاز و بی بدیل خود را به انجام برساند. اگر خدای نکرده این قوّه فلج باشد، هر چه دستگاههای دیگر خوب کار کنند، نخواهند توانست خلأهای ناشی از تجاوزها و سوء استفاده ها و قصورها و تقصیرها را پُر کنند؛ یعنی تمامیّت نظام جز به تمامیّت و کمالِ قوّه قضاییّه تحقّق پیدا نخواهد کرد. بنابراین شما می بینید شأن قاضی و قوّه قضاییّه در اسلام چقدر بالاست.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان فرمودند انتقاد در جامعه چیز خوبی است لیکن انتقاد، غیر از عیبجویی، آن هم عیبجویی خصمانه است. نباید قوّه قضاییّه را تضعیف کرد. قاضی برای این که بتواند در جایگاه پیغمبر، درست و با استقرار بنشیند و عمل کند، احتیاج دارد که مورد حمایت نظام باشد اگر باب انتقادهای غیر منطقی و خصمانه و عیبجویانه و احیاناً با انگیزه های سیاسی به سمت قوّه قضاییّه باز شد به این هر دو نیاز ضربه خواهد خورد: قاضی و دستگاه قضاء از چشم مردم می افتد و حمایت مسؤولان را هم از دست می دهد.

رهبر انقلاب افزودند شما می بینید در تبلیغات دنیا معمول این است که از دستگاه قضایی خود تجلیل و تعریف می کنند به قاضی مَنشی می دهند که آدم وقتی از بطون دستگاههای قضایی آنها اطّلاع پیدا می کند، می بیند با این تصویری که ارائه می دهند، چقدر فاصله دارد؛ اما سعی می کنند قاضی را دارای جایگاه تأثیرناپذیر، نفوذ ناپذیر، عاقل، عادل و بصیر معرفی کنند. خیلی اوقات هم این گونه نیست؛ اما تبلیغات این گونه است. این برای آن است که کسی که به دستگاه قضایی مراجعه می کند، با اطمینان خاطر مراجعه کند؛ کسی که دستگاه قضایی یقه او را می گیرد، حساب ببرد و در کل، هیبت دستگاه قضایی، و پشت سر آن، عمل دستگاه قضایی بتواند نقش خود را ایفا کند.

در تبلیغات دنیا معمول این است که از دستگاه قضایی خود تجلیل و تعریف می کنند. سعی می کنند قاضی را دارای جایگاه تأثیرناپذیر، نفوذ ناپذیر، عاقل، عادل و بصیر معرفی کنند.

معظم له در بخش دیگری اشاره کردند هیچ کس از تضعیف قوّه قضاییّه در کشور سود نمی برد بنابراین عرض ما به منتقدانِ از قوّه قضاییّه این است که در این زمینه با انصاف، هوشمندی، بدون انگیزه های سیاسی و بدون غرض ورزی عمل شود.عرض ما به قوّه قضاییّه این است که اگر ما می گوییم قوّه قضاییّه تضعیف نشود، این تضعیف همیشه از بیرون قوّه نیست؛ گاهی تضعیف از درون قوّه است. کسی که داخل قوّه قضاییّه است، مسؤولیتی دارد. اگر با روش و رفتار و گفتار خود کاری کند که قوّه قضاییّه تضعیف شود، این هم یکی از انواع تضعیف است.

ایشان فرمودند بنده بارها به مسؤولان گفته ام که حُکم باید آن چنان مستحکم و مستدل باشد که در همه سطوح قابل دفاع باشد. باید به قدری متین باشد که هر کس حُکم را دید، در دل تصدیق کند که درست است؛ هر چه عقل و سواد انسان بیشتر باشد، بیشتر تصدیق کند. در حُکم به هیچ وجه نباید وهم و ضعف و فتور وجود داشته باشد. یک نکته بسیار مهمّ دیگر این است که از نفوذ پول و پولدار در داخل قوّه قضاییّه باید به شدّت برحذر باشید و پرهیز کنید. یکی از خطرات بسیار بزرگ این است. هر بخشی از نظام اگر تحت تأثیر زرمندان و ثروتمندان قرار گرفت، ضایع خواهد شد. در این زمینه، از همه بدتر قوّه قضاییّه است. نفوذهای سیاسی هم همین طور است.

رهبری ادامه دادند باید بسیار پرهیز کرد از این که خدای نکرده جرائم کوچک در چشم افراد یا مؤثّرینِ قوّه قضاییّه بزرگ جلوه کند و جرمهای بزرگ، کوچک به نظر آید. البته جرم، جرم است؛ فرقی نمی کند و باید طبق قانون، هر جرمی – چه کوچک و چه بزرگ – تعقیب شود؛ لیکن خیلی مهمّ است که اهتمام دستگاهها به چه چیزهایی باشد. برخورد با مفاسد اقتصادی برای نظام اهمیت حیاتی دارد. مراقب باشید اوّل، کار انجام گیرد و بعد مردم از کاری که انجام گرفت، مطّلع شوند. جنجال تبلیغاتی نسبت به کاری که هنوز انجام نگرفته است، نه فقط مفید فایده نیست، بلکه ضررهایی هم ایجاد می کند.

اعتماد مردم به دستگاه قضایی امری ضروری است

رهبر معظم انقلاب اسلامى سال ۸۲ و در دیدار با رئیس و جمعی ازمسئولان قوه قضاییه و خانواده‌هاى شهیدان حادثه هفتم تیر با قدردانى از تلاش‌هاى بى وقفه مسئولان دستگاه قضایى تأکید کردند: دستگاه قضایى باید با رعایت ضوابط و مقررات، جلب روزافزون اعتماد مردم و اطلاع رسانى به افکار عمومى، انجام وظایف بسیار مهم خود را در تحقق عدالت و حفظ و تأمین حقوق و امنیت مردم، با قاطعیت و قدرت ادامه دهد.

حضرت آیت الله خامنه اى، اعتماد مردم به دستگاه قضایى را، به موازات اقتدار قوه قضاییه، امرى ضرورى برشمردند و خاطرنشان کردند: دلگرم بودن ملت به رعایت عدالت در کلیه مراکز قضایى و در سراسر کشور بسیار مهم است، بنابراین حتى از یک تخلف قضایى نیز نباید چشم پوشى کرد.

رعایت ضوابط و مقررات، رعایت عدالت، امنیت قضایی و برخورد با عناصر سست عنصر در دستگاه قضایی کلید واژه‌های رهبری در سال ۸۲

ایشان برخوردارى مردم از امنیت قضایى را در هنگام مراجعه به دستگاه قضا، بسیار مهم خواندند و افزودند: اگر امنیت قضایى وجود داشته باشد امنیت سیاسى، اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى نیز بوجود مى آید بنابراین باید مسئولان دستگاه قضایى با ایجاد ساز و کار مناسب، بطور دائم مراقب باشند تا در میان انبوه قضات پاکدامن، شریف و دانا، برخى عناصر سست عنصر، در امنیت قضایى مردم خللى ایجاد نکنند.

ضرورت رفتار عادلانه با محکومین و گرایش دستگاه قضایی به زندان‌زدایی

رهبر معظم انقلاب اسلامى سال ۸۳ در دیدار با مسئولان دستگاه قضایى و خانواده هاى شهیدان سرافراز هفتم تیر تأکید کردند: وظیفه قوه قضاییه ایجاد عدالت و احقاق حق است و دستگاه قضایى باید با همه وجود و بدون تأثیرپذیرى از «ثروت، قدرت، دیوان سالارى و یا جوسازى و تهمت»، تحقق کامل عدالت را پیگیرى کند.

ایشان قاضى را محور دستگاه قضایى خواندند و افزودند: همه بخش‌هاى مختلف قوه قضاییه باید در خدمت قضاوت عادلانه قضات باشند تا دادگاه‌ها به عرصه جارى شدن عدالت، احقاق حق و ابطال باطل تبدیل شود.

حضرت آیت الله خامنه اى با اشاره به لزوم رفتار عادلانه با محکومین خاطرنشان کردند: گرایش دستگاه قضایى به زندان زدایى، بسیار خوب است و باید با تدبیر و براساس برنامه دنبال شود چرا که زندان نباید محیطى فسادآور باشد و شخصیت زندانى را از بین ببرد و یا خانواده او را بیچاره کند.

قضاوت عادلانه، زندان زدایی، تاثیرناپذیری از پروت و قدرت و جوسازی و کادرسازی کلیدواژه‌های رهبری در سال ۸۳

رهبر معظم انقلاب اسلامى کادرسازى در قوه قضاییه را مهم خواندند و افزودند: بخش‌هاى آموزشى، نظارتى، مدیریتى و سایر بخش‌هاى دستگاه قضایى باید نقش خود را در زمینه‌سازى براى تحقق عدالت ایفا کنند.

گسترش دانش قضایی در تمام سطوح قوه قضائیه ضروری است

حضرت آیت الله خامنه اى در سال ۸۴ پرورش عناصر فعال و گسترش علم و آگاهى و دانش قضایى را در تمام سطوح قوه قضاییه ضرورى خواندند و با اشاره به اقدامات و برنامه‌هاى ارزشمند دستگاه قضایى افزودند: نتیجه این برنامه‌ها، باید در عمل احساس آرامش و امنیت را در مردم ایجاد کند.

رهبر معظم انقلاب، رعایت کامل قوانین در دادرسى‌ها و نظارت بر قوه قضاییه را باعث مستحکم شدن دستگاه قضایى خواندند و با اشاره به لزوم استقبال دستگاه قضایى از نظارت، افزودند: هر قدر سازمان‌هاى بازرسى و نظارتىِ درون و بیرون دستگاه قضایى و صاحب نظران حوزه و دانشگاه و حقوق‌دانان کشور، در مورد قوه قضاییه بیشتر پیشنهاد و نظر دهند و منصفانه انتقاد کنند، دستگاه قضایى تقویت مى‌شود.

پرورش عناصر فعال و گسترش دانش قضایی،اصتقبال از نظارت بر دستگاه قضا و رعایت کامل قوانین کلید واژه‌های سال ۸۴

ایشان، رئیس دستگاه قضایى را عالم، هوشمند و شخصیتى برجسته خواندند و با اشاره به حضور قضات شریف و پاک دامن در دستگاه قضایى افزودند: ارکان و پایه‌هاى دستگاه قضایى، بسیار خوب و مستحکم است و هر قدر این دستگاه در معرض چالش قانونى و نظارتى قرار بگیرد ورزیده تر خواهد شد.

مهم‌ترین مسئولیت قوه قضائیه مبارزه با جرم و تخلف و اجرای قاطعانه عدالت است

رهبر انقلاب اسلامی در سال ۸۵ و همزمان با هفته قوه قضائیه شهید آیت الله بهشتی را معمار حقیقی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دانستند و افزودند: قوه قضاییه باید مرجعی اطمینان بخش برای آحاد مردم و نقطه امید و جلوه گاه عدالت برای مظلومان، باشد.

ایشان با تأکید بر اینکه باید همواره به دستگاه قضایی در میان مردم به عنوان یک حَکم عادل، منصف، تیزبین و هوشیار، نگریسته شود خاطرنشان کردند: مهم‌ترین مسئولیت قوه قضائیه مبارزه با جرم و تخلف و اجرای قاطعانه عدالت است.

قوه قضاییه مرجع اطمینان بخش مردم، مبارزه با جرم و تخلف و برخورد قاطعانه با تخلفات کلید واژه‌های رهبری در سال ۸۵

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی به تنهایی نمی تواند همه امور کشور را اصلاح کند، افزودند: اگر دستگاه قضایی وظیفه خود را به صورت کامل و صحیح انجام دهد، دیگر دستگاه‌ها نیز مجبور به حرکت به سمت صلاح و مبارزه با عوامل فساد خواهند شد.

ایشان همچنین لزوم برخورد قاطعانه با تخلفات در قوه قضاییه و حتی حساس بودن به شبهه تخلف را یادآور شدند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × سه =