در تازهترین آزمایش به عمل آمده مشحص شد که گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و این ترکیبات حیاتی برای رشد مغز مفید هستند.
گفته محققان موسسه ملی بهداشت و مرکز تحقیقات پزشکی در فرانسه، کمبود اسیدهای چرب اشباع نشده در رژیم غذایی برخی نوجوانان وجود دارد که این امر باعث اضطراب و اختلال حافظه در بزرگسالی میشود.
اسیدهای چرب امگا ۳ برای تندرستی انسان لازم و ضروری هستند و ماهیهای چرب، لوبیای سویا و اسفناج از منابع غنی آن محسوب میشوند.
گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و در آخرین آزمایشی که روی موشها صورت گرفت، مشخص شد که این ترکیبات حیاتی برای رشد مغز مفید هستند.
نتایج مطالعه جدید محققان فرانسوی موید شواهد موثقی است که بر اهمیت پیروی نوجوانان از یک رژیم غذایی سالم تاکید دارد. مهمترین برهه در رشد مغز که با بیشترین تغییر ساختار و عملکرد مغز همراه است، در دوران نوجوانی است، به این معنی که رژیم غذایی سالم برای نوجوانان اهمیت مضاعف پیدا میکند.
اما نوجوانی مرحلهای از زندگی است که بسیاری از افراد به تدریج استقلال فکری پیدا میکنند و دارای انتخابهای غذایی خاص خود میشوند؛ در نتیجه، بسیاری از نوجوانان به دلایل مختلف گزینههای مغذی را کنار میگذارند و به سمت مصرف خوراکی هایی گرایش پیدا میکنند که اغلب فاقد اسیدهای چرب اشباع نشده امگا ۳ هستند. این اسیدها در بدن انسان تولید نمیشوند و باید با مصرف خوراکی تامین شوند.
محققان برای این مطالعه، موشها را تا اوایل دوران نوجوانی با یک رژیم غذایی متعادل تغذیه کردند. برای مطالعات پزشکی اغلب از جوندگان استفاده میشود، زیرا وضعیت آرایش ژنتیکی آنها به انسانها بسیار شبیه است. در مرحله بعدی، بعضی از موشها را به سمت رژیم غذایی فاقد چربیهای اشباع نشده سوق دادند.
در موش هایی که از این رژیم غذایی نامناسب در دوران نوجوانی تغذیه شده بودند، سطح مواد مغذی در قشر جلوی مغز و نوکلئوس اکومبنس آنها کاهش یافت، مناطقی از مغز که اولی در تنظیم عواطف اهمیت دارد و دومی با مساله اعتیاد درگیر میشود. رژیم غذایی کم کیفیت ارتباط بین نورونها در این مناطق را تضعیف کرده و موجب اختلال در رشد مغز میشود. به گفته محققان، امگا ۳ و سلنیوم فراوان در گردو برای سلامتی مغز مفید است.
نتایج این مطالعه جدید در مجله علوم اعصاب منتشر شد. پیش از این نیز محققان دانمارکی متوجه شده بودند که اسیدهای چرب امگا ۳ در گردو میتواند از مسمومیت غذایی پیشگیری کند.
تحقیق دیگری هم در مدرسه پزشکی هاروارد در ماه مارس نشان داد که مصرف مواد غذایی سرشار از امگا ۳ میتواند آسیب ناشی از آلودگی هوا را به نصف کاهش دهد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0