کد خبر : 26021
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 29 ژوئن 2017 - 11:40
-

حملات پانیک چگونه باعث توقف فعالیت‌های روزمره می‌شود

حملات پانیک چگونه باعث توقف فعالیت‌های روزمره می‌شود

به گزارش قائم آنلاین، وحشت زدگی نوعی بیماری روانی از گروه اختلالات اضطرابی است که با هجوم ناگهانی وحشت به بیمار و ترس از وقوع مجدد آن‌ها مشخص می‌شود. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید. حملات پانیک به معنای هجوم ناگهانی نگرانی و ترس بسیار شدید است که در این حالت قلب فرد

به گزارش قائم آنلاین، وحشت زدگی نوعی بیماری روانی از گروه اختلالات اضطرابی است که با هجوم ناگهانی وحشت به بیمار و ترس از وقوع مجدد آن‌ها مشخص می‌شود. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.

حملات پانیک چیست؟
حملات پانیک به معنای هجوم ناگهانی نگرانی و ترس بسیار شدید است که در این حالت قلب فرد به شدت می‌زند و توانایی نفس کشیدن ندارد، در این حالت ممکن است فرد احساس کند که در حال مردن یا دیوانه شدن است، اگر حملات پانیک درمان نشوند ممکن است منجر به اختلال پانیک یا مشکلات دیگر شود، این حملات می‌توانند فرد را از فعالیت‌های روزمره بازدارند، اما خبر خوب این است که حملات پانیک قابل درمان هستند و با درمان مناسب می‌توان علائم پانیک را از بین برد یا به حداقل رساند.

این حملات که معمولاً بیش از چند دقیقه طول نمی‌کشند با علایمی، چون تپش قلب، عرق کردن، احساس تنگی نفس و فشردگی در قفسه سینه، لرزش، احساس از دست‌دادن تعادل یا گیجی همراه است، این علائم آنقدر گسترده هستند که افراد فکر می‌کنند دچار سکته قلبی شده‌اند، این حالت معمولا به صورت بسیار ناگهانی شروع می‌شود و ممکن است پس از شنیدن یک خبر ناگوار، ناکامی در یک زمینه خاص و شاید هم مصرف مواد مخدر و روان گردان و حتی با مصرف یک سیگار و … آغاز شود.

شیوع پانیک در جوانان بیش از سایر مردم است

اختلال وحشت زدگی شامل حملات حاد شدید اضطراب همراه با احساس مرگ قریب الوقوع است که افراد مبتلا ممکن است چندین حمله در روز یا صرفا تعداد کمی حمله در طول سال را تجربه کنند.

لیلا رازقیان جهرمی متخصص اعصاب و روان با اشاره به اینکه شیوع اختلال وحشت زدگی بین یک تا چهار درصد بوده و زنان بیش از مردان به آن مبتلا می‌شوند؛ گفت: این اختلال بیش از همه در جوانان رخ می‌دهد و افراد تقریبا در سن ۲۵ سالگی به آن مبتلا می‌شوند.

وی افزود: ۹۰ درصد افراد مبتلا به این اختلال حداقل به یک اختلال روانی دیگر مبتلا هستند که شایع‌ترین اختلال همراه با آن، افسردگی و سایر اختلالات اضطرابی است.

رازقیان جهرمی تصریح کرد: ژنتیک نقش بسیار مهمی در ابتلا به اختلال وحشت زدگی دارد به طوری که خطر اختلال پانیک در بستگان درجه اول بیماران دچار این اختلال چهار تا هشت برابر سایر افراد است.

این متخصص اعصاب و وران با اشاره به اینکه حملات پانیک ۱۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد، اظهار کرد: نخستین حمله معمولا خود به خود رخ می‌دهد، اما گاهی ممکن است حملات در پی برآشفتگی، فعالیت بدنی یا آسیب هیجانی رخ دهد.

وی مطرح کرد: فرد طی حملات دچار تپش قلب، تعریق، لرزش، احساس خفگی، سرگیجه و سوزن سوزن شدن اندام‌ها و گاهی نیز دچار ترس از مردن و دیوانه شدن می‌شود.

۴۰ درصد مبتلایان به پانیک درمان می‌شوند

بهترین راه درمان این بیماری شناخت کامل بیمار از بیماری است، به این شکل که بیمار متوجه باشد دچار نوعی حملات عصبی شده است و هیچ مشکلی در اعضای بدنش وجود ندارد.

به گفته این متخصص روان پزشکی در صورتی که این حملات برای نخستین بار در سنین میانسالی آغاز شده یا همراه با علائمی مانند کاهش سطح هوشیاری، بی اختیاری ادرار و سرگیجه باشند باید ابتدا فرد از نظر جسمی بررسی شود چرا که تعدادی از بیماری‌های طبی از جمله اختلالات تیروئید، صرع، بدخیمی‌ها و … می‌توانند علائمی شبیه پانیک را در فرد ایجاد کنند.

وی این اختلال را به طور کل مزمن دانست و تصریح کرد: ۳۰ تا ۴۰ درصد از مبتلایان به خوبی درمان می‌شوند و ۵۰ درصد آن‌ها نیز علائم بسیار خفیفی دارند و در کل بین اختلالات اضطرابی این اختلال بهتر از بقیه به درمان جواب می‌دهد.

رازقیان جهرمی گفت: یکی از نگرانی‌های بیمار در طی حملات ترس از مردن است، اما باید اطمینان داد که افراد با وجودی که ترس شدیدی را تجربه می‌کنند دچار هیچ گونه عارضه خطرناکی نمی‌شوند و حداکثر بعد از ۳۰ دقیقه به حالت طبیعی خود بازگردند.

مراجعه به روان پزشک را فراموش نکنید

این متخصص اعصاب و وران تاکید کرد: یکی از بهترین راه حل‌ها در هنگام رخ دادن حملات پانیک این است که فرد چند دقیقه در یک کیسه کاغذی تنفس کند، زیرا این کار باعث بهبود حمله می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای درمان اختلال وحشت زدگی فرد نیاز به مصرف دارو دارد؛ اظهار کرد: بعد از کنترل علائم بهتر است فرد مبتلا هشت تا ۱۲ ماه دارو مصرف کند که علاوه بر دارو درمانی روش هایی مانند ریلکسیشن و انواع خاصی از روان درمانی هم کمک کننده است.

رازقیان جهرمی یاد آور شد: در گذشته تصور می‌شد که افتادگی دریچه میترال قلب در افراد دچار اختلال وحشت زدگی شیوع بیشتری دارد که مطالعات این فرضیه را اثبات نکردند.

نکته قابل توجه این است که بیمار و همراهانش باید اطمینان داشته باشند که پانیک یک بیماری شناخته شده است و منشأ جسمانی ندارد بلکه منشأ آن ذهنی و روانی بوده و باعث مرگ نخواهد شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 5 =