بلومبرگ: ترامپ در حال زجرکش کردن برجام است
به گزارش قائم آنلاین،پایگاه تحلیلی «بلومبرگ» در گزارشی تحت عنوان برجام در معرض نابودی دردناک قرار داد، نوشت، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا قصد نابودی یکباره توافق هستهای ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) ندارد و احتمالاً قصد دارد به صورت تدریجی آن را از بین ببرد. این گزارش سپس توضیح داد،
به گزارش قائم آنلاین،پایگاه تحلیلی «بلومبرگ» در گزارشی تحت عنوان برجام در معرض نابودی دردناک قرار داد، نوشت، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا قصد نابودی یکباره توافق هستهای ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) ندارد و احتمالاً قصد دارد به صورت تدریجی آن را از بین ببرد.
این گزارش سپس توضیح داد، دولت ترامپ در بسیاری از موضوعات سیگنالهای متناقضی را صادر میکند اما در خصوص اتخاذ موضع سختتر در قبال ایران، یک صدا هستند و حرف با عمل یکی است به طوریکه در سوریه، ارتش آمریکا مستقیماً با همپیمانان ایران در جدال است و در عربستان، ترامپ با دشمن ایران رقص شمشیر میکند. در سنا نیز لایحه تحریمها علیه ایران تقریباً به اتفاق آراء و با اجماع به تصویب میرسد.
بلومبرگ به نقل از «ویلیام برنز» معاون سابق وزیر خارجه آمریکا که در مذاکرات هستهای دخیل بود گزارش کرد که برجام که در سال ۲۰۱۵ به نتیجه رسید، ایران را به جریان اصلی اقتصاد جهان بازگرداند و در واقع این توافق نتیجه سالها تلاش دولتهای بسیار زیادی بود و بنابراین از بین بردن آن به آشفتگیهای خاورمیانه میافزاید و موجب تیرگی روابط میان آمریکا و اروپا میشود و با اینحال خطر جدی از هم پاشیده شدن این توافق وجود دارد.
برنز نگران «زجرکش شدن» برجام است و میگوید نگران «خراب شدن اعتماد تمامی طرفین برجام میباشد».
وی در مصاحبهای گفت: «جو به اندازه کافی شکننده است. بازگشت به یک نوع درگیری ساده و آسان است».
این گزارش سپس به اقدامات دولت آمریکا علیه برجام و ایران اشاره کرد و نوشت که واشنگتن در سال جاری میلادی، دو سری تحریم علیه ایران به تصویب درآورد که با برنامه موشکی ایران و ادعای حمایت تهران از تروریسم مرتبط میشد.
بنا به گزارش بلومبرگ، لغو تحریمهای بینالمللی در ژانویه ۲۰۱۶ بعنوان بخشی از برجام، به تهران اجازه داد تا فروش نفت به اروپا را از سربگیرد اما بسیاری از محدودیتهای آمریکا بر قوت خود باقی ماند و بانکهای مهم که نگران درگیری با آمریا بودند، از ورود به تجارت با ایران کنار کشیدند و بسیاری از شرکتهای غربی منتظر اقدام بعدی دولت ترامپ در قبال ایران هستند تا بتوانند در خصوص تعامل به تهران تصمیمگیری کنند.
یکی از تحلیلگران ارشد اندیشکده «رند» در خصوص سیاست آمریکا در قبال ایران گفت که به نظر میرسد دیدگاه عمومی در واشنگتن به اینگونه است که به برجام اجازه دهند بر جای خود باقی باشد اما در عین حال طوری به تهران اعمال فشار کنند که نتواند به سود اقتصادی مورد انتظار دست پیدا کند.
این گزارش سپس با بیان مثالی نوشت، بعنوان مثال میتوان به صنعت هوافضا اشاره کرد. پیشنهاد بوئینگ برای فروش ۸۰ هواپیما به شرکت هواپیمایی «ایران ایر» طبق برجام مجاز و قانونی بود . ایرباس نیز یک توافق مشابه با ایران داشت. هر دو شرکت مورد عنایت وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفتند که ماه گذشته اعلام کرد در حال بررسی این مجوزها است زیرا انتقاداتی مطرح شده بود مبنی بر اینکه هواپیماهای جدید ممکن است برای پشتیبانی گروههای تروریستی مورد استفاده قرار گیرد.
«استیون منوچین» وزیر خزانهداری آمریکا در کمیته تأمین معاش مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «از تمامی آنچه در قدرت خود داریم» برای تحریمهای بیشتر علیه ایران بهره میبریم.
دولت ترامپ که با درخواست کنگره برای گزارشدهی درباره برجام روبرو بود، در ماه آوریل از روی اجبار اعلام کرد که ایران به تعهداتش مطابق برجام پایبند بوده است اما «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا افزود که برجام تنها، خواسته ایران برای دستیابی به سلاحهای هستهای را به تعویق میاندازد.
بلومبرگ سپس ادامه داد، دولت ترامپ در یک اقدام تقابلی جداگانه، ایران را در لیست کشورهای ممنوع الورود به خاک آمریکا قرار داد و نسخه اصلاح شده این فرمان اجرایی که اتباع ۶ کشور ایران، سوریه، یمن، سومالی و سودان و لیبی را از ورود به خاک آمریکا منع میکند، روز پنجشنبه (امروز) اجرایی میشود.
با اینحال، حال و هوای اروپا متفاوت است. در حالیکه ایرباس میبایست منتظر تصمیم آمریکا بماند زیرا قطعات این هواپیما ساخت آمریکا است، اما واشنگتن اهرم فشار یکسانی بر برخی دیگر از شرکتهایی که به دنبال ورود به بازار ایران هستند، ندارد به طوریکه شرکت زیمنس ای جی یک توافق ۱٫۶ میلیارد دلاری برای ساخت قطارها و به روز رسانی ریلهای قطار با ایران به امضا درآورده است. شرکت «وودافون» نیز با یک شرکت ایرانی برای مدرنیزه کردن ارتباطات از راه دور مشارکت کرده است.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز ۱۳ ژوئن اعلام کرد، حتی اگر ترامپ بخواهد از توافق هستهای با ایران کنارهگیری کند، اتحادیه اروپا تضمین می کند که برجام به صورت کامل اجرا میشود.
برنز میگوید که «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران و «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران «قصد دارند اگر قرار باشد ما یک طرف غیرمنطقی باشیم، به خوبی بین آمریکا و اروپا اختلاف بیاندازند».
این گزارش سپس با اشاره به نزدیکی دولت ترامپ با عربستان اینگونه به نقل از «تریتا پارسی» مدیر شورای ملی ایرانیان آمریکا نوشت که احساس راحتی ترامپ با عربستان و عدم علاقه به تعامل با ایران در واقع به شواهد این امر میافزاید که راهبرد دولت ترامپ، «لزوماً تلاش برای از بین بردن برجام در حالی است که به نظر میرسد قصد حفظ آن را دارد».
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0