کد خبر : 26292
تاریخ انتشار : جمعه 30 ژوئن 2017 - 12:05
-

شهید بهشتی کلیددار دوام انقلاب بود

شهید بهشتی کلیددار دوام انقلاب بود

به گزارش قائم آنلاین، واقعه هفتم تیر حادثه‌ای تروریستی بود که نام یک حزب را در تاریخ انقلاب جاودانه کرد، حزب جمهوری اسلامی که برای ایجاد انسجام تشکیلاتی و مقابله با لیبرال‌ها راه خود را در سپهر سیاسی پسا انقلابی گشوده بود، پس از برخی تحولات سیاسی دستخوش تغییراتی شد، انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در

به گزارش قائم آنلاین، واقعه هفتم تیر حادثه‌ای تروریستی بود که نام یک حزب را در تاریخ انقلاب جاودانه کرد، حزب جمهوری اسلامی که برای ایجاد انسجام تشکیلاتی و مقابله با لیبرال‌ها راه خود را در سپهر سیاسی پسا انقلابی گشوده بود، پس از برخی تحولات سیاسی دستخوش تغییراتی شد، انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر سال ۶۰ اتفاقی بود که در حیات این حزب تاثیر بسیاری گذاشت.

حزب جمهوری اسلامی مهم‌ترین حزب در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود، شماری از شخصیت‌های علمی، مذهبی و سیاسی ایران که در پیروزی انقلاب نقش داشتند و از یاران امام خمینی بودند حزب جمهوری اسلامی را در سال ۱۳۵۷ تأسیس کردند. این حزب به خاطر حُسن شهرت مؤسسان روحانی آن، به شدت از سوی جامعه انقلابی ایران مورد استقبال قرار گرفت و «سید محمد حسینی بهشتی» نخستین دبیرکل حزب جمهوری اسلامی شد.

جوکار عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب درباره حادثه تروریستی هفتم تیر معتقد است: خون شهدا باعث شد بخش عمده‌ای از جامعه ما به مقام و خدمات این شهدا بصیرت بیابند و بدانند شهید بهشتی چه نقش اساسی ای در انقلاب و نظام داشت و در واقع کلیددار تداومِ انقلاب بود.

ترور شخصیت‌ها در کنار ظاهر خشن و جنایتکارانه خود باطنی هم دارد که ترس دشمن را از تفکر و اندیشه چهره های اثرگذار و عدم توانایی اش در هماوردی و مقابله فکری و علمی با آن فکر و اندیشه را نشان می دهد به عبارت دیگر این عجز و ناتوانی در هماوردی با تفکر است که کار را به ترور و جنایت علیه بشریت می کشاند.

در واقعه هفتم تیر سال ۶۰ نیز، شهادت شهید بهشتی و یارانشان در دفتر حزب جمهوری اسلامی ثابت کرد وقتی نتوانستند با تخریب و ترور شخصیتی آن شهید بزرگوار را منزوی کنند برای از بین بردن اندیشه اش به حذف فیزیکی روی آوردند در حالی که هیچ گاه این خیال خام رنگ واقعیت نگرفت!

از این رو و در بررسی ویژگی‌های فکری شهید والامقام بهشتی با محمدصالح جوکار، عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

فارس: چه ظرفیتی در حزب جمهوری اسلامی وجود داشت که دشمن را به انجام جنایت هفتم تیر سال ۶۰ وا علیه آن وا داشت؟

هدف از تاسیس حزب جمهوری اسلامی، رسیدن به ساختار و تشکل حزبی برای پاسداری از انقلاب اسلامی و استحکام بخشی به قدرت نظام بود و درحقیقت مقرر بود تا گفتمان سازی برای انقلاب اسلامی در حزب انجام شود؛ به عبارت دیگر، ضرورت تشکیل حزب جمهوری اسلامی بر این مبنا بود که آحاد مردم ایران به عنوان یک ملت انقلابی، همیشه در صحنه باقی بماند و از دستاوردهای انقلاب حراست کند.

علاوه بر این، تربیت نیروهای انقلابی و کادرسازی برای آینده از دیگر اهداف حزب بود تا در راستای آموزش و ساماندهی افراد خود بتواند نیروهای توانمند عهده دار تداوم نظام اسلامی باشند را تربیت کند.

فارس: شخص شهید بهشتی و حذف شخصیت انقلابی ایشان از مهندسی انقلاب چرا برای دشمن و ایادی داخلیش حائز اهمیت بود؟

اولاً جایگاه شهید بهشتی در انقلاب اسلامی جایگاهی رفیع و والا است؛ شهید بهشتی به تدوین قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر احکام شرعی دینی و مبتنی بر آنچه در شرایط زمانی برای اداره یک کشور پیشرفته نیاز بود، کمک کرد. همچنین وی در راستای تشکل سازی و ساختارسازی، قوه قضائیه را علیرغم آنکه آنچه بود به رژیم سابق تعلق داشت!، برپا کرد.

از این رو، دشمن دقیق نشانه رفته بود و به خوبی بر نقش و جایگاه آن شهید والامقام در پیروزی، تداوم و حفظ انقلاب واقف بود و تلاش داشت با حذف مهره های اصلی نظام و انقلاب، به آنها صدمه بزند لذا ترور شهید بهشتی را در دستور کار خود قرار داد.

البته آنها ابتدا به ترور شخصیتی این عالمِ دانشمند روی آوردند و وقتی نتوانستد از طریق ترور شخصیتی ایشان، اهداف شان را محقق کنند درصدد حذف فیزیکی وی برآمدند و با انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، هسته مرکزی حزب یعنی شهید بهشتی و بسیاری از شخصیت های برجسته سیاسی و مذهبی را از بین بردند تا به خیال باطل خود، انقلاب اسلامی را ناکام بگذارند اما از آن جایی که جمهوری اسلامی و انقلاب متکی به شخص نبود و امام خمینی(ره) سکان اصلی نهضت را در دست داشتند، نه تنها آسیبی به انقلاب وارد نشد بلکه خون شهدای هفتم تیر ضامن تداوم انقلاب اسلامی گشت و مظلومیت شهید بهشتی و یارانشان در پی این جنایات منافقین، آشکار شد و مردم دریافتند این سید مظلوم چطور مورد آماج حملات شخصیتی و فیزیکی قرار گرفته است!

همین خون شهدا باعث شد بخش عمده ای از جامعه ما به مقام و خدمات این شهدا بصیرت بیابند و بدانند شهید بهشتی چه نقش اساسی ای در انقلاب و نظام داشت و در واقع کلیددار تداومِ انقلاب بود.

فارس: چه ویژگی هایی در شخصیت شهید بهشتی وجود داشت که منافقین و اربابانش را وا داشت تا قبل از ترور و به شهادت رساندن ایشان، به ترور شخصیتی و تهمت زدن به آن شهید اقدام کنند؟

شهید بهشتی شخصیت بی نظیری بود؛ انسانی که هم علم داشت و هم تجربه و در عین حال روشنفکر دینی به شمار می رفت که همه مسائل جامعه را به خوبی درک و فهم می کرد و می کوشید این درک را در جامعه پیاده کند.

شهید بهشتی شخصیت مورد اعتماد امام خمینی(ره) بود که هم از چارچوب های فکری و نظری و هم چارچوب های عملی دقیقی که با احکام اسلام و قرآن منطبق بود، برخوردار بود و انسانی متحول در مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به شمار می رفت به عبارت بهتر جامع الاطراف و در همه زمینه ها صاحبنظر و دارای دیدگاه های اثرگذار بود.

چنان که در برخی مناظرات با استدلال های محکم اما با ظرافت، با طرف مقابل به بحث و سخن می پرداخت و اگرچه طرف مقابل، تهمت های بیشمار و ناروا به سمت شان نشانه می رفت اما ایشان سکوت می کرد و از این نظر مظلوم واقع شد.

شهید بهشتی قبل از ترور و شهادت، مورد ترور شخصیتی قرار گرفت و تلاش هایی انجام شد تا ایشان به گونه ای دیگر معرفی شود اما… شهادت و خون پاک شان سبب شد مردم شناخت کافی از ایشان بیابند به طوری که بخش عمده اهداف آن شهید بزرگوار تحقق یافت.

فارس: راز مظلومیت شهید بهشتی در چه نهفته بود؟

راهبرد دشمنان در آن شرایط با بهره گیری از عوامل داخل (چنان که امروزه هم تهمت های ناروا نسبت به برخی متفکران زده می‌شود) ترور در ابعاد شخصیتی و فیزیکی بود نظیر آنچه در حق شهید بهشتی روا داشتند.

البته این تهمت‌ها به هیچ وجه نتوانست شخصیت و نفوذ ایشان را کاهش دهد اما مظلومیت شهید بهشتی در این بود که هرگز پاسخ نمی داد و اگرچه نوک پیکان تهمت‌ها به سمت شان بود اما با متانت و متفکرانه و عاقلانه برخورد کرد و کار را پیش برد و اعتنایی به تهمت های ناروا نداشت؛ لذا وقتی شخصیتی با این وزانت و بزرگی و جایگاه، درصدد برخورد و مقابله با تهمت و افترای دشمنان خویش برنیامد، مظلومیت اش را بیش از پیش آشکار کرد.

فارس: تعابیر امام خمینی(ره) در پیامی که به واسطه حادثه هفتم تیر و شهادت شهید بهشتی و یارانشان صادر کردند از چه حقیقتی درباره آن شهید بزرگوار پرده بر می دارد؟

شهید بهشتی از یاران صدیق امام خمینی(ره) بود و در مناصب مختلف و در مواضعی مثل تشکیل مجلس خبرگان رهبری و تدوین قانون اساسی که برای کشور و ملت از اهمیتی خاص برخوردار بود و به آن رای دادند، نقش آفرینی کرد.

در آن شرایط انقلاب برای داشتن چنان یارانی با ویژگی جامع الاطراف و نظریه پرداز بودن، در مضیقه به سر می برد به ویژه آنکه نظریه ولایت فقیه که در تاریخ گم شده بود و احیای آن در آن شرایط، حساس و تضمین انقلاب بدان وابسته بود.

تعابیر زیبای امام خمینی(ره) درباره شهید بهشتی نشان می دهد که امام راحل با معرفت به مقام شهید، چنین بیاناتی داشته اند چون امام(ره) اهل تعارف نبودند و در هر حال واقعیات را بیان می کردند و هرگز راضی نمی شدند که بیهوده جایگاه کسی را در جامعه بالا ببرند.

فارس: آیا با واقعه هفتم تیر و شهادت شهید بهشتی، اندیشه و تفکر ایشان هم از جامعه حذف شد یا نه این شهادت بستر رویش های انقلابی در پرتوی افکار شهید بهشتی را فراهم کرد؟

هدف دشمن این بود که وجود این افراد که سرشار از معرفت و معنویت برای جامعه بود را سلب کند و در واقع نیز فقدان شهید بهشتی و یاران شان ضربه ای بزرگ برای نظام بود چراکه اینان ذخایر انقلاب و نظام به ویژه در سال های نخستین پیروزی و استقرار آن بودند آنهم وقتی که مارکسیسم در شرق و لیبرال دموکراسی در غرب جولان می داد و دین و خدا را نفی یا به زندگی فردی و خانه ها خلاصه می کرد، احیای اسلام به چنین متفکرانی نیاز داشت تا انقلاب را برای جامعه تبیین و در قالب برنامه های چندساله میان مدت و بلندمدت برای انقلاب نظریه پردازی کنند.

چراکه انقلاب اسلامی در آن بحبوحه جهانی آمد تا دین را در حوزه سیاست، فرهنگ و … احیاء کند لذا نقش شهید بهشتی به عنوان نظریه پرداز در این زمینه می توانست بسیار موثر باشد برای همین فقدان شان ضایعه ای بزرگ بود اما سیره عملی و اخلاقی شهید بزرگوار می تواند الگوبخش امروز و آینده ما باشد و به رویش نیروهای انقلابی کمک کند.

نتیجه آنکه علیرغم حذف فیزیکی این شخصیت، رویش هایی داشتیم و انسان هایی بزرگ به برکت خون شان برخاستند و جای خالی این شهدای والامقام پر شد البته وجود مقدس امام راحل در این باره بسیار موثر بود برای مثال در شرایطی که شهید بهشتی و ۷۲ از یارانشان به شهادت رسیدند و مجلس در آستانه از رسمیت افتادن و قوه قضائیه دستخوش تبعات ماجرای هفتم تیر بود اما با مدیریت امام راحل مسیر حرکت انقلاب تداوم یافت و ناخدای نظام آن را به ساحل امن رساند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پانزده − 1 =