وی با تاکید بر این که کودکان حداقل تا ۱۸ ماهگی با شیر مادر تغذیه شوند، گفت: به علت ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن کودکان شیرخوار و احتمال ابتلای کودک به عفونتهای میکروبی، آلرژی و آسم قبل از ۱۸ ماهگی، بهتر است شیردهی تا این زمان و یا بهتر از آن تا دوسالگی ادامه یابد.
به گفته وی، وجود هموگلوبین در شیرمادر موجب میشود که کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند از سیستم ایمنی بالاتری نسبت به کودکان دیگر برخوردار باشند و ابتلا به بیماریهای مذکور در آنها به حداقل برسد، این فاکتور مهم در سلامت کودکانی که با شیرمادر تغذیه میشوند از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این فوق تخصص نوزادان در پاسخ به این پرسش که در چه شرایطی ضرورت دارد شیردهی نوزاد قبل از موعد تعیین شده متوقف شود، اظهار داشت: تنها در صورتی که مادر بیمار باشد و یا دارویی را مصرف کند که پزشک شیردهی را ممنوع کرده باشد، لازم است شیردهی متوقف شود حتی اگر قبل از ۱۸ ماهگی باشد.
عسگری در پاسخ به دیدگاه افرادی که معتقدند کودک شیرخواری که غذا نمیخورد را باید از شیر گرفت تا اشتهای لازم را برای غذای خودن داشته باشد، تاکید کرد: این باوری کاملا اشتباه و علم پزشکی هم آن را تایید نکرده است. برای به غذا افتادن کودک نباید او را از شیر مادر محروم کرد، بلکه شروع غذای کمکی کودک باید از شش ماهگی با شیرمادر همراه باشد.
وی توضیح داد: با غذاهایی نظیر سوپ، فرنی و پوره میتوان اولین غذاهای کمکی را به کودک خوراند و از ۱۱ تا ۱۲ ماهگی هم غذای خانواده را به آن افزود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش تاکید کرد: تنها موادغذایی که نباید به کودک زیر دوسال داده شود، عسل و بادام زمینی است و دادن میوههای آلرژی زا مانند توت فرنگی و تمشک و هندوانه تا یکسالگی توصیه نمیشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0