این متخصص تغذیه با اشاره به مضرات خواب زیاد در روز و بیداری در شب گفت: از مضرات خواب روز، بدبوشدن دهان، بی میلی و بی اشتهایی، کاهش حافظه، تورم بدن، کاهش شادابی و طراوت پوست، ضعف سیستم گوارشی و افزایش وزن است و از مضرات شب بیداری، تجمع مواد زائد، کاهش رطوبت ضروری بدن، اختلال در هضم، سوء مزاج و روان ناآرام؛ البته در تابستان که شبها کوتاهتر از روز است، چرت قیلوله (قبل از ظهر به مدت حداکثر یکساعت) بدون اشکال است.
وی گفت: بهترین نوع خواب آن است که عمیق، متصل، و به میزان کافی باشد و کمتر از ۶ ساعت و بیش از ۱۰ ساعت نباشد. همچنین در زمان خواب، شکم باید سبک باشد. بهترین زمان برای خوابیدن نیز دو ساعت پس از شام در ساعت ۱۰ شب تا سحر است و در صورتی که شکم نیمه پر باشد بهتر است حداقل به مدت یکساعت به پهلوی راست بخوابید تا غذا سریعتر به انتهای معده راه یابد و وارد روده شود. اگر ۲۰ دقیقه قبل از خواب قدم بزنید و بعد از تخلیه ادرار و مدفوع با جامهای مناسب به رختخواب بروید نیز امکان پشت سر گذاشتن خوابی راحت را افزایش میدهید.
ولی زاده درباره چگونگی خواب و ویژگیهای مکان خواب گفت: خوابیدن به پشت به مدت طولانی، احتمال دیدن کابوس را زیاد میکند و خوابیدن با شکم گرسنه بر اعصاب اثر سوء میگذارد. همچنین در صورتی که بخواهیم خواب مطلوب و راحتی داشته باشیم باید زیراندازی نرم، لطیف و بدون بو داشته باشیم و روشنایی اتاق خواب ملایم باشد چراکه خوابیدن زیر نور شدید و یا نور مستقیم آفتاب موجب بروز سردرد و ناآرام شدن خواب خواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0