وقتی سفیده تخممرغ، صورتی یا رنگینکمان شود و بوی تعفن بدهد، نشانه فساد ناشی از باکتریهاست. اغلب تخممرغهای فاسد، پوست کدر و بدرنگی دارند و مخلوط شدن سفیده و زرده تخممرغ و رقیق و شفاف شدن سفیده آن، از علائم کهنگی و فسادپذیری آن است .
بزرگ شدن اتاقک هوایی تخممرغ که در سر آن قرار دارد، علامت از دست دادن رطوبت داخلی و نگهداری طولانی مدت تخممرغ است .
برای تشخیص تخممرغ کهنه میتوان آن را در آب غوطهور کرد. اگر در آب شناور بماند، به مفهوم بزرگ شدن اتاقک هوایی آن و کهنگیاش است .
پوسته تخممرغ تازه آبپز هنگام پوست کندن از سفیده بسختی جدا میشود، در صورتی که پوسته تخممرغ کهنه به سهولت کنده میشود .
تخممرغی که دارای اتاقک هوایی کوچک و سفیده آن نسبتا غلیظ و دارای ظاهری ابری و غیرشفاف و قابل تفکیک از زرده باشد و زردهاش کاملا گرد، کروی و در مرکز تخممرغ قرار گیرد، تخممرغ سالم و تازه خواهد بود .
تغییر رنگ زرده، ملاک درستی برای تشخیص فساد تخممرغ نیست. رنگ زرده به نوع تغذیه مرغ بستگی دارد. معمولا تخممرغهای رسمی زردهشان پررنگتر است .
سفید یا قهوهای بودن پوسته تخممرغ وابسته به نژاد مرغ است و از نظر ارزش تغذیهای خواص آن یکسان است.
دو زرده بودن تخممرغ ویژگی آن محسوب نمیشود و صرفا یک خصوصیت ژنتیک است .
تخممرغهای محلی یا رسمی به دلیل این که با فضولات مرغ تماس پیدا میکنند بدون شک باعث آلوده شدن یخچال و انتقال احتمالی میکروبهای بیماریزا میشوند، اما تخممرغهای صنعتی بلافاصله پس از تخم گذاشتن مرغ، داخل مسیری قرار میگیرند که امکان آلوده شدن مجدد آن با مدفوع مرغ وجود ندارد. بعضی عرضهکنندگان برای محلی نشان دادن تخممرغ آن را به فضولات آغشته میکنند که این کار غیربهداشتی و دور از انسانیت است.
اگر در بستهبندی تخممرغهای بهداشتی با تخممرغ شکسته مواجه شدید آن را نشویید، بلکه بلافاصله پس از رسیدن به منزل، محتویات آن را داخل ظرفی بریزید و حداکثر ظرف مدت دو روز مصرف کنید .
اگر آلودگیای بر سطح تخممرغ دیدید، آن را به وسیله یک دستمال نسبتا زبر پاک کنید .
از خرید تخممرغهای فلهای در شانههای مقوایی رنگی ـ که اغلب از مواد بازیافتی زبالههای غیربهداشتی تهیه و رنگ شدهاند ـ جدا اجتناب کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0