وی افزود: افزایش سرب به تریاک منجر به مسمومیتهای حاد و مزمن میشود که در این نوع مسمومیت سطح سرب در خون و امعاء و احشاء بدن بالا میرود و در بدن مصرفکنندگان اینگونه مواد ترکیبی در روز ذخیره شده و دستگاههای داخلی بدن را دچار اختلال میکند بنابراین افراد دیگری چون چاپخانهداران و کارگران این شغلها براثر تماس با بخار سرب نیز دچار اینگونه مسمومیت ها میشوند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: دفع سرب از بدن به مرور زمان صورت میگیرد و در صورت استنشاق مداوم مواد سربدار یا خوردن آن در ارگانهای بدن سم تجمع کرده و علائم جبرانناپذیری را برای بدن ایجاد میکند.
وی عنوان کرد: مبارزه با اینگونه مسمومیتهای حاد ناشی از مصرف سرب بسیار سخت بوده و تهیه داروهای دفعکننده آن بسیار سخت و گرانقیمت است. بنابراین درمان این بیماری با مشقت و زمان بسیار زیادی امکانپذیر میشود.
افشار اذعان داشت: در طی ۵/۱ گذشته با بحران افزایش میزان مسمومیتهای حاد ناشی از مصرف سرب در کشور روبرو بودیم که در حال حاضر این معضل کنترل شده است این در حالی است که تاکنون با اخطارهای داده شده به مردم میزان مصرف سرب و عوارض ناشی از آن کاهش یافته است با این وجود نمیتوان وجود سرب در مواد مخدر بهویژه تریاک را نادیده گرفت.
وی در ادامه یادآور شد: به افراد معتاد به مصرف تریاک و مخدرهای سنتی توصیه میشود به مراکز درمانی دایر در کشور مراجعه کنند چرا که تعدادی از این مراکز زمینه درمان و پاکی کامل افراد را فراهم کردهاند اما افرادی که امکان پاکی کامل و ترک مواد را ندارند تحت پوشش برنامه شربت تریاک قرار گرفته میشوند. این در حالی است که میزان ماده موثر در این شربتها کاملاً مشخص شده است و ناخالصی مواد تشکیلدهنده آن بسیار کم بوده و هیچگونه سربی در آن وجود ندارد بنابراین این افراد با گذراندن روند درمانی در این مراکز میتوانند به سلامتی کامل و یا کنترل اعتیاد در بدن اقدام ورزند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0