وی افزود: در مواقع گرمازدگی علاوه بر آب بدن، میزان زیادی پتاسیم و سدیم از طریق تعریق از بدن دفع میشود این در حالی است که این مواد برای بدن لازم بوده و از طریق مصرف آب تأمین نمیشود.
متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: در فصل گرما ۹۹ درصد آب بدن توسط تعریق دفع میشود که بخشی از این رقم به دفع پتاسیم و سدیم تعلق دارد و جبران نشدن آن میتواند خطرساز باشد.
وی عنوان کرد: موادی چون گوجه فرنگی، لیمو و بسیاری از میوهها، منبع غنی پتاسیم هستند که علاوه بر تأمین آب بدن، تاثیر بهسزایی در جذب مواد ضروری بدن دارند.
نیستانی اذعان داشت: تصور اشتباه مردم از مصرف برخی مواد مثل نوشابه برای رفع گرمازدگی، سلامتی را بهخطر میاندازد. این در حالی است که در دو دهه گذشته از آبدوغ خیار برای رفع تشنگی، تأمین پتاسیم و انرژی بخشی به بدن استفاده میشد و به عنوان یک غذای مفید و سالم محسوب میشود.
وی گفت: مصرف زیاد هر مواد غذایی میتواند مضر باشد. برای رفع گرمازدگی توصیه میشود از دوغ استفاده نشود اما باید توجه داشت مصرف دوغهای نمکی، خطرساز استئ بنابراین دوغ کمنمک بهترین نوشیدنی برای رفع گرمازدگی است و ماست موجود در آن، پتاسیم از دست رفته بدن را جبران میکند.
متخصص تغذیه برای پیشگیری از گرمازدگی افزود: مصرف دو واحد میوه و یا سبزیجات در وعده صبحانه، آب ویتامین لازم برای فعالیت روزانه را در بدن تأمین میکند و به صاحبان مشاغل سخت مثل کارگران که در معرض گرمای هوا هستند توصیه میشود بهجای مصرف نوشیدنیها، حتماً از میوه استفاده کنند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0