کد خبر : 28603
تاریخ انتشار : یکشنبه 9 جولای 2017 - 19:48
-

پهلوانی به مقام نیست، بلکه به رفتار و منش است

پهلوانی به مقام نیست، بلکه به رفتار و منش است

به گزارش قائم آنلاین، ورزش و انجام حرکات پهلوانی جزو فعالیت‌های اصلی روزمره ایرانیان در دوران باستان بوده و جامعه‌ی آن زمان، ارزش خاصی برای ورزشکاران قایل می‌شدند که برای قدرت بدنی و شجاعت روحی که در اختیار داشتند، شکرگزار بوده‌اند. بر پایه‌ی تاریخ، زورخانه در حدود ۷۰۰ سال پیش در قرن ۷ خورشیدی به

به گزارش قائم آنلاین، ورزش و انجام حرکات پهلوانی جزو فعالیت‌های اصلی روزمره ایرانیان در دوران باستان بوده و جامعه‌ی آن زمان، ارزش خاصی برای ورزشکاران قایل می‌شدند که برای قدرت بدنی و شجاعت روحی که در اختیار داشتند، شکرگزار بوده‌اند.

بر پایه‌ی تاریخ، زورخانه در حدود ۷۰۰ سال پیش در قرن ۷ خورشیدی به وسیلهٔ محمود معروف به پوریای ولی که از مردم آذربایجان بوده تشکیل و در سال ۷۷۲ هجری قمری امروزی سازمان دهی شد و با این حال بر پایهٔ رفتار و منش تاریخی و اسطوره‌های ایران زورخانه می‌تواند دست کم در ایران تاریخی بسیار کهن‌تری داشته باشد.

جایگاه زورخانه پس از اسلام در زنده‌ نگهداشتن فرهنگ و آیین افتادگی و برادری که از عهد باستان در ایران رواج داشت، اهمیت ویژه دارد.

در دانشنامه بروک‌هاوس چنین آمده که در مقطع زمانی خاصی در بیش از ۱۲۰۰ سال پیش که صلح نسبی بر ایران حکم فرما بود، جنگجویان ایرانی افزار نبرد از جمله گرز، کمان و سپر را جهت آماده‌سازی بدن برای آینده، تبدیل به افزار ورزشی نموده به ورزش با آنان پرداختند.

برای رواج پهلوانی در جامعه باید به گذشته برگردیم، ورزش زورخانه‌ای نیازمند آداب پهلوانی در اقتدا به حضرت علی(ع) است و به دلیل نبرد حضرت علی(ع) در جنگ خندق که در ۱۷ شوال اتفاق افتاد، این روز به این مناسبت به ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی نام گرفت.

ورزش‌های زورخانه‌ای، نام دیگر ورزش‌های باستانی ایرانیان است و جایی که در آن به ورزش باستانی می‌پردازند زورخانه نام دارد، هم‌چنین در زورخانه علاوه بر ورزش زورخانه‌ای، کشتی پهلوانی نیز در آن گرفته می‌شود.

اصلی‌ترین آداب زورخانه آن است که ورزشکاران باید مواردی را از قبیل فروتنی و از خود گذشتگی، مروت، مردانگی، سفره‌داری، پاکیزگی، کمک به فقرا و تنگدستان و دیگر صفات شامل پهلوانی را رعایت کنند.
سه شهید بازوبند پهلوانی را بر بازوهایم ببندند که برایم بسیار غرور آفرین است.

کوروش عباسی دبیر هئیت پهلوانی و زورخانه‌ای استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ما، درباره ورزش زورخانه‌ای گفت: ورزش پهلوانی یا زورخانه‌ای ورزشی با قدمت ۵۰۰ ساله به ثبت ملی رسید اما در حال حاضر حدود ۵۰ سال در گود اجرا می‌شود.

عباسی افزود: با اشاره به اینکه ورزش زورخانه‌ای ملی و معنوی است و رهبر معظم انقلاب بسیار برای حفظ و نگهداری آن تأکید دارند، افزود: در دوره‌های مختلف پهلوانانی، بودند مثل پوریای ولی، پهلوان تختی و پهلوان سلیمانی و … که زبان زد خواص و عام شدند.

وی افزود: شرط نخست پهلوانی در ورزش زورخانه‌ای اخلاق است و بعد وارد مسائل قهرمانی شوند.

دبیر هئیت پهلوانی و زورخانه‌ای استان مازندران، گفت: از جمله خصوصیات مهم پهلوان زورخانه، دستگیری از ضعیفان است، در مرام پهلوانی هیچ وقت غرور نداشته باشد اخلاق پسندیده، سفره‌داری از صفات پهلوان است و الگوی تمام ورزشکاران زورخانه‌ای امام علی(ع) است.

این مسوول، یادآور شد: در کل استان مازندران برای ترویج فرهنگ پهلوانی و توسعه همگانی ورزش زورخانه‌ای در میان خانواده‌ها ثبت نام ورزشکاران نونهال، خردسال و نوجوان انجام می‌شود تا از این طریق این فرهنگ از همان هنگام نونهالی در میان افراد جای بیفتد.

پهلوان جابر صادق‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ما، درباره پهلوانی گفت: در صحبت پهلوانی باید از جهان پهلوان تختی یادی کنیم زیرا ایشان نمونه‌ای از اخلاق و اسوه در پهلوانی است.

وی افزود: پهلوانی به مقام نیست، بلکه به رفتار و منش است همانند پوریای ولی با شاد کردن دل مادری نامش ماندگار شد.

پهلوان سه دوره ایران با اشاره به اینکه وقتی فردی ازخودگذشتگی می‌کند در این حالت نامش ماندگارتر خواهد بود، تصریح کرد: پهلوان باید اخلاق‌مدار و از خودگذشتگی داشته باشد و این رفتارها وی را پهلوان می‌کند و همچنین دستگیر نیازمندان باشد تا از این طریق الگویی برای جامعه شود.

این پهلوان نام آشنا، اشاره کرد: کسی که نیازمندی را حمایت کند و حتی فردی را از خیابان رد ‌کند نیز پهلوان بوده و شایسته تقدیر است.

صادق‌زاده عنوان کرد: پهلوانی آن است که تمامی مردم را با یک دید نگاه کنیم و گذشت داشته باشیم که در حال حاضر در جامعه امروز دیده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه برای رواج پهلوانی در جامعه باید به گذشته برگردیم و به عملکردهای گذشتگان و از کارهای آنها الگو برداری کنیم، خاطرنشان کرد: در گذشته پهلوانان برای نوعروسان یتیم جهیزیه تهیه می‌کردند و به خانواده این افراد حمایت مالی می‌شد، اما در حال حاضر چنین رفتارهایی را در بین قهرمانان نمی‌بینیم.

به گزارش قائم آنلاین، پهلوانی به زور و بازو نیست بلکه به منش و رفتار و نیز کمک به دیگران است و هر چند مقام‌هایی که این پهلوانان برای کشورمان کسب می‌کنند برایمان بسیار بار ارزش است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × 1 =