سهم نمرات پایههای هفتم، هشتم و نهم در انتخاب رشته تحصیلی
رئیس اداره مشاوره آموزشوپرورش شهر تهران گفت: در بحث انتخاب رشته دانشآموزان دو فرم تحت عنوان «فرم شماره ۶ و فرم شماره ۷ » را داریم، در فرم شماره ۶ که مسئولیت آن با مشاور و مدیر مدرسه است، امتیازات بررسیهای مشاورهای دانشآموز برای هر رشته و سهم سوابق تحصیلی که شامل نمرات پایانی پایههای هفتم، هشتم و نهم دوره متوسطه است با ضرایب خاص خود تعیین شده و تمام این موارد در فرم شماره ۶ دارای امتیاز است که مشخص میکند در ۱۲ اولویت تعیین شده دانشآموز چه امتیازی دارد. مشاور براساس این فرم دانشآموز و خانواده را راهنمایی میکند که بهتر است کدام رشته را انتخاب کنند.
رحمانی ادامه داد: نتایج آزمونهای توانایی و رغبت، نظرات دانشآموز، خانواده، دبیران، مشاور و سوابق تحصیلی در فرم شماره ۶ لحاظ شده که آن را به یک فرم جامع تبدیل کرده است و مشاور براساس آنها به دانشآموز توصیه میکند، کدام رشته را انتخاب کند.
رغبت دانشآموزان به رشتههای خاص و استفاده از حداکثر ظرفیت
وی با اشاره به اینکه با توجه به جو حاکم در جامعه و موجی که ایجاد شده، رغبت دانش آموزان به سمت رشتههای خاص است، عنوان کرد: ظرفیت رشتهها نیز محدود است و مناطق باید در ارتباط با ثبتنام رشتهها و زمینههای تحصیلی برنامهریزی داشته باشند بنابراین تمام مناطق باید ظرفیتهای خود را در هر رشته اعلام کنند به عنوان مثال در رشته ریاضی حداکثر ظرفیت باید اعلام و در سامانه همگام بارگذاری شود.
رئیس اداره مشاوره آموزشوپرورش شهر تهران بیان کرد: فرم شماره ۷ صرفاً عملکرد تحصیلی دانشآموز در پایههای هفتم، هشتم و نهم را بررسی میکند که ضرایب نمرات در پایههای هفتم و هشتم، یک و در پایه نهم، سه است. در فرم شماره ۷ به دانشآموز در هر رشته امتیازی داده شده است و تفاوت آن با فرم شماره ۶ این است که صرفاً عملکرد تحصیلی را بررسی میکند و براساس ظرفیت مناطق بالاترین امتیازها در هر رشته برای ثبتنام در اولویت هستند.
رحمانی با اشاره به اینکه دانشآموزان براساس امتیازات کسب شده در اولویت قرار دارند، گفت: دانشآموزان در ۴ اولویت «الف»، «ب»، «ج» و «د» قرار میگیرند. در اولویت «الف» افرادی هستند که براساس ظرفیت اعلام شده در اولویت قرار دارند و باید حتماً در آن رشته ثبتنام شوند و اولویت « ب» در رتبه دوم قرار دارد پس از آن نیز سایر اواولویتها قرار دارند؛ دانشآموزان باید براساس زمانبندی تعیین شده برای ثبتنام به مدارس مراجعه کنند.
شرایط انتخاب رشته در صورت کسب نکردن امتیاز لازم
وی ادامه داد: تعدادی از دانشآموزان نیز اولویتی را کسب نمیکنند چون حدنصاب نمره را نیاوردهاند، طبق آئین نامه، اگر دانشآموزی میخواهد در رشته تجربی تحصیل کند باید نمره علوم تجربی ۱۴ و ریاضی ۱۳ و در رشته ریاضی نیز نمره ریاضی ۱۴ و علوم ۱۳ را کسب کرده باشد، اگر دانشآموز اصرار دارد که به رشتهای خاص برود باید در امتحان تعیین رشته که در شهریور ماه برگزار میشود شرکت کند اما باید توجه داشته باشد در صورت حدنصاب نمره دیگر نمیتواند مدرسه را خودش تعیین کند و باید به مدرسهای که ما اعلام میکنیم، برای ثبتنام مراجعه کند.
رئیس اداره مشاوره آموزشوپرورش شهر تهران با اشاره به اینکه مدیران مناطق براساس دستور وزارتخانه ملزم هستند حداکثر ظرفیت را در بحث انتخاب رشته به کار بگیرند، تأکید کرد: مناطق باید تلاش کنند تا رضایت خانواده و دانشآموز در بحث انتخاب رشته کسب شود البته انتخاب رشته تحصیلی آگاهانه و آزادانه براساس مولفههایی که در نمون برگها وجود دارد، صورت بگیرد.
رحمانی مطرح کرد: به تعداد تمام دانشآموزان پایه نهم دفترچه راهنمای ثبتنام آماده و ارائه شده است که در آن، ظرفیت رشتهها و ضوابطی که برای انتخاب رشته نیاز است،تعیین شده همچنین در ابتدای سال تحصیلی در تمام مدارس متوسطه اول، کمیتههای هدایت تحصیلی فعال شده است و مدیر، معاون، مشاور مدرسه و همیاران مشاور و انجمن اولیا و مربیان به طور مستمر در جلسات آن حضور داشتند، جلسات آموزشی برای تمام دانشآموزان پایه نهم به میزان حداقل ۴ جلسه و برای خانوادهها به میزان یک جلسه برگزار شده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امسال هدایت تحصیلی با سال گذشته تفاوتهایی را دارند به گونهای که این روند به صورت آنلاین در سامانه همگام انجام میشود البته چون سال اول بود و همزمان تمام دانشآموزان پایه نهم کشور وارد این سامانه شده و آزمون دادند، مشاوران مدارس با مشکلاتی مواجه شدند که در سال آینده این مشکلات کمتر خواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0