کد خبر : 29229
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 جولای 2017 - 1:11
-

عامل افزایش نرخ بیکاری عدم توجه دولت به طرح‌های کارآفرینی است/بیکاری می‌تواند شرایط را برای بزهکاری فراهم کند

عامل افزایش نرخ بیکاری عدم توجه دولت به طرح‌های کارآفرینی است/بیکاری می‌تواند شرایط را برای بزهکاری فراهم کند

به گزارش قائم آنلاین، علل بیکاری جوانان در جامعه امروز به عوامل مختلفی بستگی دارد که نوسانات اقتصادی، عدم توزیع مناسب درآمد و امکانات، عدم جذب نیروی کار در مراکز تولیدی و صنعتی، عدم تناسب بین آهنگ رشد جمعیت و فرصت‌های شغلی، ضعف قوانین و مقررات، اتخاذ برخی سیاست‌های غلط و فقدان آموزش‌های متناسب با

به گزارش قائم آنلاین، علل بیکاری جوانان در جامعه امروز به عوامل مختلفی بستگی دارد که نوسانات اقتصادی، عدم توزیع مناسب درآمد و امکانات، عدم جذب نیروی کار در مراکز تولیدی و صنعتی، عدم تناسب بین آهنگ رشد جمعیت و فرصت‌های شغلی، ضعف قوانین و مقررات، اتخاذ برخی سیاست‌های غلط و فقدان آموزش‌های متناسب با نیاز بازار کار از شاخص‌ترین عوامل به شمار می‌رود.

به گفته کارشناسان، پذیرش بیش از حد دانشجو بدون در نظر گرفتن بازار کار رشته‌های تحصیلی و عدم تناسب آموزش‌ها با نیاز بازار کار نیز مقدمه دیگری بر گسترش بیکاری جوانان است.

در چند سال گذشته یکی از آفت‌های اقتصاد ایران، افزایش “میل به پشت میزنشینی و داشتن شغل‌های دولتی” بوده است اما علیرغم بالا بودن تقاضا برای شغل‌های دولتی، دولت اعلام می‌کند که قادر به استخدام نیروی جدید نیست و حجم نیروی انسانی در دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی بیش از حد سنگین شد.

فارغ از این مساله “نوسانات اقتصادی و تحریم‌های خارجی” نیز در چند سال گذشته بسیاری از واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی را از پای در آورده و تا مرحله تعطیلی کشانده است، در این بین تعدیل نیروهای کار به دلیل شرایط رکود و نقدینگی و افزایش هزینه‌های تولید به افزایش بیکاری و جمعیت بیکار جوان کشور افزوده است بر همین اساس فعالان کارگری با هشدار نسبت به حفظ امنیت شغلی کارگران بر لزوم حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از افزوده شدن نیروی کار تعدیل شده به جمعیت بیکاران تاکید دارند.

امیر احمدی یک فعال کارگری و کارشناس روانشناسی در گفت و گو با خبرنگار ما، درباره علل بیکاری جوانان، اظهار کرد: دولت می‌تواند کارخانجات فرسوده را با استفاده از روش‌های نوینی که دانشگاهیان در اختیار دارند به روز کند و تولید داخل خود را رونق ببخشید.
وی افزود: بسیاری از جوانان در رشته‌های مختلف روش‌های نوین و ابتکارات خلاقانه‌ای دارند که می‌توان از این ابتکارات برای تولید افزایش اشتغال بهره‌برداری کرد.

این کارشناس روانشناسی، گفت: برای افزایش رونق تولید و کاهش بیکاری باید واردات را کاهش داد و بیشتر روی صادرات کار شود.
علی ابراهیمی کارشناس جامعه‌شناسی در گفت و گو با خبرنگار ما، بیکاری را عاملی برای فراهم شدن شرایط بزهکاری عنوان کرد و گفت: در بسیاری موارد فردی به دلیل آنکه بیکار است از روی بیکاری دست به اقدامات خطرناک می‌زند اما باید این افراد بیکار را حتی برای فعالیتی کوچک سرگرم کرد تا از هنجارهای اجتماعی فاصله بگیریم.

وی افزود: داشتن جامعه سالم مستلزم پرورش انسان‌هایی است که بتوانند فکرهای پویایی داشته باشند و همچنین وجود افرادی است که از این ذهن‌های پویا در زمینه‌های مثبت استفاده کنند.

ابراهیمی علل بیکاری در ایران را واردات بی رویه و حمایت نکردن از تولید و صنعت داخلی دانست و تصریح کرد: در بسیاری از موارد ارائه مجوزهای فراوان در بخش‌های مختلف برای انجام واردات بی‌رویه به کشور، عدم حمایت بانکی در تامین نقدینگی و سرمایه در گردش واحدها، تحریم‌ها و افزایش قیمت مواد اولیه تولید عواملی است که طی سال‌های گذشته اشتغال کشور را به شدت تهدید می‌کند مثلا در شهرستان قائم‌شهر به دلیل تعطیلی بسیاری از کارخانجات و تعدیل نیرو در برخی دیگر و همچنین رونق نداشتن و به روز نبودن صنعت نساجی این شهرستان نیز در این راستا قرار دارد.

این جامع‌شناس یادآور شد: هنگامی که دولت به طرح‌های کار‌آفرین توجه نمی‌کند این خود عاملی برای افزایش نرخ بیکاری است و با توجه به دولتی بودن اقتصاد ایران، حجم عمده‌ای از سرمایه‌ها به سمت صنایع سرمایه‌بر مثل نفت و گاز، فولاد، پتروشیمی و صنایع نظامی سوق داده می‌شود در نتیجه موجب بی‌توجهی دولت به پروژه‌های کارآفرین و در نتیجه بالا رفتن نرخ بیکاری خواهد شد.

به گزارش قائم آنلاین، به دلیل ضعف سیستم آموزشی به همراه نبود فرصت‌های مناسب شغلی، در حال حاضر بسیاری از جوانان تحصیل کرده به مشاغلی غیرمرتبط با آموزش خود از جمله رانندگی تاکسی یا خرید و فروش روی آوردند. مسؤولان شهرستان قائم‌شهر اگر بتوانند کارخانجات خود را به روز کنند از کاهش رونق تولید و نیز از ورشکستگی و بیکاری جوانان نیز جلوگیری می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

6 − چهار =