کد خبر : 29488
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 13 جولای 2017 - 13:30
-

اگر می‌خواهید مفید باشید، بیشتر از ۹۰ دقیقه کار نکنید!

اگر می‌خواهید مفید باشید، بیشتر از ۹۰ دقیقه کار نکنید!

به گزارش قائم آنلاین، کدامیک مؤثرتر است؟ ۵ ساعت کار بی‌وقفه یا کار کردن در بازه‌های مجزای ۹۰ دقیقه‌ای به همراه یک استراحت بیست دقیقه‌ای در میان این بازه‌ها؟ از نظر بسیاری از پشت‌میز‌نشین‌ها (بله ، منظورمان کسانیست که از خوردن ناهار صرف نظر میکنند و تا ساعت پنج عصر میز خود را ترک نمیکنند، گزینه‌ی اول

به گزارش قائم آنلاین، کدامیک مؤثرتر است؟ ۵ ساعت کار بی‌وقفه یا کار کردن در بازه‌های مجزای ۹۰ دقیقه‌ای به همراه یک استراحت بیست دقیقه‌ای در میان این بازه‌ها؟ از نظر بسیاری از پشت‌میز‌نشین‌ها (بله ، منظورمان کسانیست که از خوردن ناهار صرف نظر میکنند و تا ساعت پنج عصر میز خود را ترک نمیکنند، گزینه‌ی اول مناسب‌تر است اما علم حرف‌های دیگری برای گفتن دارد.)

ساعت روزجزء بدن

صحبت ما را میتوان با سیستم ساعت “روزجزء” بدن بهتر توضیح داد. درست همانند ساعت روزانه بدن، ساعت روزجزء نیز یک نوع ریتم برای بدن تنظیم میکند که به طور منظم زندگی ما را کنترل میکند. با این تفاوت که ساعت روزانه‌ی بدن، کنترل یک شبانه‌روز را در دست می گیرد، ولی سیستم روزجزء، چرخه‌های ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه‌ای را تنظیم میکند؛ که میزان دقیق آن برای هر فرد، با توجه به فرکانس امواج مغز وی متفاوت است. اکثر مردم با فازهای خواب (خواب‌آلودگی، چرت زدن، خواب عمیق، پرش از خواب، دوباره به خواب رفتن و …) آشنایی دارند، ساعت روزجزء این مراحل را تنظیم میکند، اما ممکن است متوجه نباشند که فازهای بیداری را نیز سپری میکنند.

اگر می خواهید مفید باشید، بیشتر از ۹۰ دقیقه کار نکنید!

متناوب کار کنید

مطالعات نشان میدهند که همه چیز به این چرخه‌ها بستگی دارد، مثلا سطح دوپامین (ماده‌ی مرتبط با اعتمادبه‌نفس و ارتباطات اجتماعی)، هوشیاری، و به خصوص توجه و تمرکز.

تحقیقی در سال ۱۹۹۳ نشان داد که بهترین ویولون‌نوازها در بازه‌هایی ۹۰ دقیقه‌ای، و البته استراحت مابین بازه‌ها، تمرین میکردند.

مطالعه‌ای در سال ۱۹۹۵ نیز به این نتیجه رسید که عموم مردم پس از بیداری از خواب که با عنوان خواب‌آلودگی دوره‌ای شناخته میشود، دوباره به خواب خود ادامه میدهد.

به همین دلیل است که محققان و دانشمندان عصب‌شناس بسیاری روی استراحت بین بازه‌های زمانی در ساعات کاری تاکید دارند آنرا چرخه‌ی فعالیت_استراحت مینامند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

5 × چهار =