جمالالدینی با اشاره به چند توصیه پزشکی تصریح کرد: حتما حجاج از دو هفته قبل از اعزام، واکسنهای مننژیت خود را که در ۱۷۰ مرکز ایران انجام میشود.
وی در مورد اینکه چه افرادی اجازه شرکت در حج را ندارند، گفت: بیمارانی که دچار آسیبهای جدی مانند آسیبهای قلبی و کلیوی و اختلالات روانی هستند اجازه حضور در حج را ندارند. همچنین شرایط برای افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند نیز فراهم نیست. بنابراین از مردم درخواست میکنیم که این موارد را در نظر داشته باشند.
سخنگوی هلال احمر با توصیه به افرادی که داروهای خاصی را مصرف میکنند، تصریح کرد: با توجه به اینکه لیست داروهایی که ورود آنها به عربستان ممنوع است اعلام شده،حجاجی که دارو مصرف میکنند حتما در مورد آن با پزشکان خود مشورت کنند.
جمالالدینی در مورد هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد احتمال شیوع بیماریهایی مانند وبا در حج گفت: ما هر سال متناسب با شیوع بیماریها با هماهنگی وزارت بهداشت تمهیدات لازم را برای پیشگیری در نظر میگیریم. بخشی از اقدامات را مدیران و پزشکان کاروانها باید انجام دهند و بخشی را هم ناظران جمعیت هلال احمر و سازمان حج و زیارت انجام میدهند. همچنین برای بیماریهایی که زمینه اپیدمی دارند هم تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
سخنگوی هلال احمر اضافه کرد: با توجه به هشدارهای سازمان بهداشت جهانی وایجاد آمادگی میان حجاج، از آنها میخواهیم که در دورههای خود امدادی و دیگر امدادی شرکت کنند. همچنین به حجاج توصیه میکنیم برای اینکه آمادگی لازم برای شرکت در مناسک حج را داشته باشند روزانه حدود ۳۰ دقیقه ورزشهای نرم و یا پیادهروی را در برنامه خود لحاظ کنند. اگر هم دچار بیماری هستند با مشورت پزشک این کار را انجام دهند.
وی اضافه کرد: با توجه به درسآموختههای حادثه منا و همینطور تجربههایی که از تجمعات دیگر مانند مراسم اربعین، جمکران و عاشورا در هلال احمر کسب شده است؛ آنها را در چارچوب نشستهای علمی بررسی کردیم تا آمادگی هلال احمر در حج را به حد مطلوبی برسانیم.
جمالالدینی گفت: مردم از بابت پشتیبانی هلال احمر نگرانی نداشته باشند و بدانند که پرچم هلال احمر نماد خدمت به مردم است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0