نان سبوسدار تیره بهترین نوع نان است. تیرگی نان بدلیل وجود سبوس آن است.
فیبر موجود در نان سبوسدار، بهترین درمان تغذیهای در یبوست و بیماریهای روده بزرگ است. نان سبوسدار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. (اما توجه به این نکته لازم است که مصرف بی رویه نانهای سبوسدار نیز توصیه نمیشود.)
با مصرف نان سبوسدار، قند خون به آهستگی بالا میرود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسبتری نسبت به نانهای سفید است.
مصرف نانهای سبوسدار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش میدهد و از پیشرفت بیماریهای قلبی- عروقی پیشگیری میکند.
مصرف سبوس و نان سبوسدار، احتمال پیدایش سرطان روده بزرگ (کولون و راست روده) را کاهش میدهد.
مصرف زیاد نانهای سفید، خطر ابتلا به کمخونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی (سوء هاضمه و یبوست)، چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش میدهد.
درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و فیبر توسط مصرف نانهای سبوسدار، تأمین میشود.
بهتر است از نانهای سبوسداری که با خمیرترش تهیه شدهاند بجای نانهای سفید استفاده شود.
سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتریهای مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام میکند و سیستم ایمنی بدن را فعال میکند.
مصرف نان سبوسدار بجای نانهای سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
نان سبوسدار منبع خوبی از فیبر میباشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج میکند.
نان سبوسدار منبع خوبی از ویتامینهای B۲ و نیاسین است. این ویتامینها به عملکرد بهتر مغز کمک میکند.
حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند نادرست است.
نان سنگک کمترین ضایعات را در بین نانهای سنتی دارد.
از مصرف نانهای سوخته بدلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در آن جداً خودداری شود.
نانی که با خمیرمایه تهیه شده است، ارزش غذایی بالاتر، قابلیت هضم بهتر، ضایعات و دور ریز کمتر و ماندگاری بهتری دارد.
استفاده از خمیرمایه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان بهبود میبخشد.
نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح آن سوخته نیست.
قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریعتر کرده و باعث ایجاد کپک در نان میشود.
با توجه به موارد بالا توصیه میشود که نانهای تیره مصرف کنید و ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و مواد افزودنی غیرمجاز و حتی کنجد با کیفیت پایین که مزه و طعم کپک و ماندگی میدهد را مد نظر قرار داده و از مصرف آن خودداری کنید و در صورت مشاهده هر گونه تخلف به بازرسان بهداشت محیط و معاونت غذا و دارو اطلاع دهید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0