کد خبر : 30710
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 18 جولای 2017 - 12:30
-

تجارت متادون با راه‌اندازی کمپ‌های ترک اعتیاد!

تجارت متادون با راه‌اندازی کمپ‌های ترک اعتیاد!

به گزارش قائم آنلاین، آمار بالای اعتیاد در میان جوانان نگران‌کننده است و این در حالی است که آمار زنان معتاد نیز روزبه‌روز بیشتر می‌شود. از افزایش تعداد معتادان کشور و تغییر نگاه مسئولان به مسائل اجتماعی که منجر به تغییر روش در برخورد تنبیهی و سختگیرانه با معتادان شد سال‌ها می‌گذرد. بیش از دو دهه

به گزارش قائم آنلاین، آمار بالای اعتیاد در میان جوانان نگران‌کننده است و این در حالی است که آمار زنان معتاد نیز روزبه‌روز بیشتر می‌شود. از افزایش تعداد معتادان کشور و تغییر نگاه مسئولان به مسائل اجتماعی که منجر به تغییر روش در برخورد تنبیهی و سختگیرانه با معتادان شد سال‌ها می‌گذرد.

بیش از دو دهه است که معتاد به عنوان یک بیمار شناخته می‌شود نه یک مجرم. و به همین منظور کمپ‌های ترک اعتیاد در اواخر دهه ۷۰ در ایران به منظور رفع این معضل خانمان سوز اجتماعی تشکیل شد.
در سال ۹۵ هزینه مراکز ترک اعتیاد بر اساس رتبه‌بندی این مراکز از درمان‌شوندگان دریافت می‌شد. بر اساس این رتبه‌بندی، معتادان برای ترک در مراکز درجه سه مبلغ ۴۰۰هزار تومان، درجه دو، ۴۸۰‌هزار تومان و مراکز درجه یک، ۵۸۰‌هزار تومان به مراکز ترک اعتیاد می‌پرداختند. البته هزینه بستری در مراکز نیمه‌خصوصی و خصوصی گاهی به سه تا ۲۰‌میلیون نیز می‌رسید. به همین دلیل هزینه‌های گزاف پرداخت شده به ویژه در مراکز ترک‌اعتیاد نیمه‌خصوصی و خصوصی و از سوی دیگر آمار بالای معتادان در کشور بسیاری از سرمایه‌گذاران را به فکر ایجاد کمپ‌های ترک اعتیاد انداخت. در حالی که بسیاری از این کمپ‌های ترک اعتیاد از سازمان بهزیستی و دیگر سازمان‌های مربوطه اجازه کار و فعالیت ندارند و اصطلاحا به نام کمپ‌های ترک اعتیاد غیرمجاز شناخته می‌شوند. و معتاد در این کمپ‌ها در محیطی علمی و کارشناسی شده درمان نمی‌شود. از سوی دیگر این مراکز به درمان‌های دارویی و تجویز متادون برای معتادان توجه بیش از اندازه دارند. در حال حاضر کارشناسان اعتیاد معتقدند، مشکل درمان اعتیاد، دیگر کمبود مراکز درمان اعتیاد نیست و با رشد قارچ‌گونه مراکز ترک‌اعتیاد این مشکل حل شده است؛ مشکل اصلی و کنونی بی‌توجهی به درمان‌های غیردارویی است.
روش‌های درمانی موفق در دنیا که همراه با مداخلات علمی و راه‌های کارشناسی شده هستند بسیار گران‌قیمت هستند، اما سیستم رفاه‌اجتماعی با پرداخت هزینه‌ها از طریق بیمه یا کمک دولت‌ها بخش زیادی از این هزینه‌ها را تامین می‌کنند. در کشورهای موفق در این زمینه به بهانه بالا بودن هزینه درمان بخشی از روند درمان را حذف نکرده و تنها به درمان‌های دارویی متکی نمی‌شوند و برای پرداخت بخشی از هزینه‌ درمان به کمک‌های دولتی متوسل می‌شوند. خدمات روانشناسی، مددکاری و غیردارویی در واقع تضمین‌کننده ترک اعتیاد فرد هستند. در واقع باید به فکر هر دو قشر ناتوان و توانگر معتادان بود و نمی‌توان نسخه دریافت متادون و روش‌های دارویی را برای هر دو آنها تجویز کرد. افراد کارتن‌خواب معتاد می‌توانند با مراجعه به مراکز گذری کاهش آسیب‌ها با پرداخت هزینه کم و در حدود ۳۰ تا ۴۰‌هزار تومان برای درمان اعتیاد دارو و متادون دریافت کنند. اما نباید راهکار دریافت متادون را در کمپ‌های ترک‌اعتیاد نیز پیش گرفت و باید در کنار آن از روش‌های غیردارویی نیز بهره برد تا امکان بازگشت معتاد به اعتیاد به حداقل ممکن برسد.
در این صورت ایجاد بسترهای لازم برای بیمه معتادان بسیار ضروری است، زیرا فرد معتاد باید بتواند از پس هزینه‌های درمان غیردارویی، بستری و دریافت متادون روزانه برآید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هجده − 13 =