کد خبر : 30861
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 18 جولای 2017 - 21:05
-

دست آموزش و پرورش در جیب معلمان برای جبران ورشکستگی

دست آموزش و پرورش در جیب معلمان برای جبران ورشکستگی

به گزارش قائم آنلاین، چهار سال از توزیع کارتی تحت عنوان «صدرا» میان ۱۷ هزار فرهنگی می‌گذرد و حالا پس از اتمام بازپرداخت اقساط ۳۶ ماهه از سوی فرهنگیان، بانک سرمایه تعداد زیادی از این فرهنگیان را بدهکار می‌داند؛ چراکه به‌رغم کسر ماهانه اقساطی از حقوق آنها، این پول به موقع به بانک سرمایه واریز نشده

به گزارش قائم آنلاین، چهار سال از توزیع کارتی تحت عنوان «صدرا» میان ۱۷ هزار فرهنگی می‌گذرد و حالا پس از اتمام بازپرداخت اقساط ۳۶ ماهه از سوی فرهنگیان، بانک سرمایه تعداد زیادی از این فرهنگیان را بدهکار می‌داند؛ چراکه به‌رغم کسر ماهانه اقساطی از حقوق آنها، این پول به موقع به بانک سرمایه واریز نشده است و در حال حاضر هم بانک این افراد را بدهکار می‌شناسد. به گفته کارمندان شعبه بانک سرمایه‌ای که مختص این بازپرداخت‌ها بوده، رقم این بدهکاری‌ها از ۷۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان میان افراد مختلف متغیر است که سرجمع رقم کلانی را شکل می‌دهد. پیگیری‌های روزنامه «جوان» برای دریافت پاسخ منطقی جهت قانع کردن فرهنگیان معترض و افکار عمومی نه‌تن‌ها به نتیجه‌ای نرسید، بلکه در این بین سه گروه شرکت تعاونی فرهنگیان، بانک سرمایه و البته آموزش و پرورش سرگردانی مردم برای دریافت وام جدید را گردن یکدیگر می‌اندازند و از پاسخ درست به بهانه‌های مختلف طفره می‌روند.

ماجرا‌ی کارت صدرا تازه از اینجا شروع می‌شود که بعد از مدتی تعدادی از فرهنگیان برای گرفتن وام جدید، اقدام کرده‌اند، اما در کمال ناباوری نام خود را در لیست بدهکاران بانکی مشاهده می‌کنند. بعد از پیگیری‌های مداوم متوجه می‌شوند که مبالغ بازگردانده شده از سوی افراد مختلف در طول این سال‌ها به بانک سرمایه داده نشده و در نتیجه بدهکار محسوب می‌شوند.

دی ماه سال ۹۵ بود که جلیلیان (مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مصرف فرهنگیان ایران) از پیگیری مدیران تعاونی، بانک سرمایه و آموزش و پرورش خبر داد و قرار شد طبق گفته وی با کمک وزارت آموزش و پرورش در اسرع وقت این ماجرا جمع‌بندی و طی چند روز تکلیف روشن شود.

وزارت آموزش و پرورش پای خود را کنار کشید

چند ماه بعد، آموزش و پرورش پای خود را از ماجرا بیرون کشید و با صدور اطلاعیه‌ای موضوع کارت صدرا در حوزه اختیارات شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان تهران و بانک سرمایه دانست.
نکته پایانی این اطلاعیه جالب بود که تأکید داشت: «علی ایحال موضوع در حوزه اختیارات شرکت تعاونی فرهنگیان تهران و بانک سرمایه بوده و هیچ‌گونه ارتباطی با وزارت آموزش و پرورش ندارد.» تقریباً شش ماه از قول مساعد اولیه برای حل این ماجرا و نیز سه ماه از اطلاعیه آموزش و پرورش می‌گذرد، اما در تماس تعدادی از فرهنگیان با روزنامه «جوان» متوجه شدیم که همچنان تعداد زیادی از این فرهنگیان از چرخه بدهکاران بانکی خارج نشده‌اند.

پاسخ جدید آموزش و پرورش

حسب این اعتراض، به سراغ وزارت آموزش و پرورش رفتیم و بعد از پیگیری و درخواست ارسال جوابیه و اطلاعیه جدید دراین‌باره، روابط عمومی این وزارتخانه تأکید کرد که این موضوع به آموزش و پرورش ربطی ندارد و پاسخ همان اطلاعیه قبلی است.

پاسخ عجیب تعاونی مصرف فرهنگیان

در ادامه به سراغ تعاونی مصرف فرهنگیان رفتیم. مسئولان یکی از شعب این تعاونی که کاملاً در جریان ماجرا بود، به «جوان» گفت: قرار شده است طی همین چند روز ماجرا مشخص شود. مغایرت‌گیری‌ها در حال انجام است و ظاهراً جریمه‌ها حذف می‌شود. هرچند که وی تأکید کرد پیگیری بیشتر در این زمینه به جایی نمی‌رسد و پاسخی بیشتر از این نخواهیم شنید، اما باز هم به سرنخ اصلی یعنی مدیر شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان رسیدیم تا شاید پاسخ قانع‌کننده‌ای برای معترضان و منتظران فرهنگی که بدهکار بانکی هستند، داشته باشیم.

«جعفرآبادی» بعد از استماع تمامی پیگیری‌های روزنامه جوان و درخواست بیان یک جمله قانع‌کننده و امیدوارانه به فرهنگیانی که ماه‌ها است، بدهکار بانکی محسوب شده‌اند، بعد از یک سکوت طولانی گفت: «شما فعلاً تحمل کنید، چراکه ما به تازگی منصوب شدیم و کار ثبت شرکت و تعاونی هنوز انجام و قانونی نشده است. باید بررسی بیشتر صورت گیرد و بعد توضیحات را ارائه کنیم.»

وی در پاسخ به این سؤال که ما چه زمانی می‌توانیم پاسخ و توضیحات شما را در این زمینه بشنویم، اظهار داشت: کار ثبت شرکت یک ماهی زمان می‌برد. ما هنوز هیئت‌مدیره قانونی نیستیم و به همین خاطر نمی‌توان پاسخ بیشتر و مناسبی داد. جعفرآبادی حتی پاسخ به این سؤال که «بالاخره پیگیری این وضعیت بر عهده وزارت آموزش و پرورش، بانک سرمایه یا شرکت تعاونی فرهنگیان است یا خیر» را نیز بی‌پاسخ گذاشت و آن را منوط به ماه‌های آینده کرد.

فارغ از هرگونه قضاوتی، وزارت آموزش و پرورش که طبق اظهارات قبلی مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مصرف فرهنگیان ایران قرار بود در این زمینه کمک حال باشد، اما به صراحت بر بی‌ربطی این ماجرا به خود تأکید و باز هم کناره‌گیری کرد. هر چند که به گفته سید‌حسین نقوی حسینی، رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی دایره رفاه وزارت آموزش و پرورش در جریان صدور این کارت بوده است. سید حسین نقوی حسینی همچنین در توضیح این مطلب به «جوان» گفت: چنین توافقاتی با هدف ارائه تسهیلات به کارکنان یک دستگاه یا وزارتخانه یا مؤسسات مالی و پولی صورت می‌گیرد که کارت صدرا هم از این قاعده مستثنی نیست. وی تأکید کرد: آموزش و پرورش باید به این موضوع ورود پیدا کند و نمی‌تواند بگوید که نقشی ندارد، مگر معلم‌ها خود درخواست دریافت کارت صدرا را داشتند؟!

از سوی دیگر جابه‌جایی و انتصابات جدید در حوزه تعاونی مصرف فرهنگیان هم در جای خود جالب توجه بود. درست در زمانی که ۱۷ هزار فرهنگی با مشکلات کم و زیاد معیشتی برای دریافت وام ساده چند میلیونی، بدهکار محسوب می‌شوند، مشخص نیست که چرا مدیران ارشد یا میانی باید تغییر کنند و حتی از پاسخ ساده و قانع‌کننده به بهانه انتصاب جدید طفره بروند!

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × پنج =