کد خبر : 31679
تاریخ انتشار : جمعه 21 جولای 2017 - 19:00
-

۱۰ نکته کلیدی که هنگام خرید خانه باید بدانید

۱۰ نکته کلیدی که هنگام خرید خانه باید بدانید

به گزارش قائم آنلاین،خرید خانه برای اولین بار، هم می‌تواند دلهره آور بار باشد و هم وسوسه انگیز. این در حالی است که شما قدرت خرید خانه را در محدوده پولی که جمع کرده و یا قرار است وام بگیرید داشته باشید و یا نهایتا مجبور به اجاره نشینی مجدد باشید. ما در این یادداشت

به گزارش قائم آنلاین،خرید خانه برای اولین بار، هم می‌تواند دلهره آور بار باشد و هم وسوسه انگیز. این در حالی است که شما قدرت خرید خانه را در محدوده پولی که جمع کرده و یا قرار است وام بگیرید داشته باشید و یا نهایتا مجبور به اجاره نشینی مجدد باشید. ما در این یادداشت به بررسی نکاتی که قبل از خرید خانه باید رعایت شوند، پرداخته و راهنمایی‌های مفیدی برای زندگی آسانتر در این باره ارائه کرده‌ایم.

خرید خانه
ملاحظات قبل از خرید
اولین قدمی که برای خرید خانه باید بردارید این است که اهداف بلند مدت‌تان برای خرید خانه چیست؟ و چگونه مالکیت خود را بر اساس آن برنامه، سازگار می‌کنید. این هدف ممکن است به دلیل مقدار زیادی پول باشد که به هدر می‌رود و یا می‌خواهید، اجاره بهایی که پرداخت می‌کنید را جایگزین وام مسکن کنید، در واقع این کار خیلی ملموس است. برخی هدف از صاحب‌خانه شدن را نشانه‌ای از استقلال خود می‌بینند و از این که مالک خانه شوند لذت می‌برند. کاهش اهداف برای مالک شدن، تصویر بزرگی است که شما را در مسیر درستی قرار می‌دهد. در اینجا پنج سوال کلیدی برای خودتان مطرح کنید.
۱. کدام نوع خانه مناسب شماست؟
در هنگام خرید ملک مسکونی چندین گزینه برای خرید وجود دارد. به طور مثال؛ یک خانه سنتی تک واحده، یک آپارتمان، یک خانه تک واحدی مدرن و یا یک ساختمان با ۲ الی ۴ واحد و یا یک مجتمع مسکونی بزرگ. هر گزینه‌ای برای خودش معایب و مزایایی دارد. بسته به نوع مالکیت‌تان این گزینه‌ها هم تغییر می‌کنند. بنابراین تصمیم بگیرد که کدام گزینه به شما کمک می‌کند تا به اهداف خود برسید. شما می‌توانید قیمت خرید تمام گزینه‌ها را بررسی کرده و با مقدار پولی که قرار است، صرف خرید خانه کنید، مقایسه کنید تا بتوانید برخی از گزینه‌ها را به راحتی یا به اجبار حذف کنید.
خرید خانه
۲. کدام خانه، ایده‌آل شما خواهد شد؟
در هنگام خرید منزل انعطاف پذیری داشته باشید. چون احتمالا این خرید بزرگترین خرید زندگی‌تان باشد. در این باره لیستی را برای خود فراهم کنید. شما باید در این لیست تمام نیازهای خود را در نظر داشته باشید. در واقع لیست شما باید شامل خواسته‌های اولیه شما مانند محل مورد نظر، متراژ خانه، دسترسی به بازار و یا ایستگاهای حمل و نقل عمومی، به خصوص در کلان شهرها باشد. توجه به جزئیات مثل نوع مصالح ساخت، سن و نمای خانه، نوع کف پوش و حتی طرح حمام و آشپزخانه و دیگر چیزهای ریز و درشت در مرحله بعدی قرار دارد.
۳. به چه مقدار می‌توانید وام مسکن تهیه کنید؟
قبل از خرید مسکن، مهم است بدانید که وام دهندگان مسکن به چه میزان وام با چه شرایطی در اختیارتان قرار می‌دهند. شاید شما به فکر یک خانه ۲۰۰۰۰۰ میلیونی باشید، اما وامی که در اختیار شما قرار می‌گیرد ۱۰۰۰۰۰ میلیون تومان باشد. با این شرایط شما باید ۱۰۰۰۰۰ میلیون باقی ماند را خودتان از قبل تهیه کرده باشید. باید به‌فکر پس دادن وام مسکن به‌صورت ماهانه باشید، با توجه به بدهی‌هایی که دارید آیا می‌توانید اقساط چنین وامی را پرداخت کنید؟ بدون آنکه به زحمت بیافتید و یا از دیگران قرض کنید؟ درآمد ماهانه خود را با اقساطی که قرار است، پرداخت کنید، مقایسه کنید. این کار به شما کمک می‌کند که بفهمید آیا تونایی صاحب خانه شدن را دارید یا نه.
خرید خانه
۴. چه میزان می‌توانید برای خرید خانه هزینه کنید؟
گاهی اوقات بانک‌ها با گرو نگه داشتن سند منزلی که قرار است، خریداری کنید به شما با شرایط خاص وام پرداخت می‌کنند یا برخی بانک‌ها به شما حواله خرید مسکن اعطا می‌کنند. البته این حواله‌ها سود زیادی دارند. برخی موسسات نیز با شرایط خاص وام در اختیار متقاضیان مسکن قرار می‌دهند. شما با یک پرس و جوی ساده با کسانی که از این وام‌ها استفاده کرده‌اند، می‌توانید پی ببرید که کدامشان به صرفه‌تر است و بار هزینه‌ کمتری روی دوش‌تان قرار می‌دهد. حتی با یک سرچ ساده در اینترنت نیز می‌توانید به جواب پاسخ خود برسید.
۵. برای خرید خانه از چه کسانی کمک بگیرید؟
شما می‌توانید با پرسش از املاکی‌ها، خانه‌ای را که نیاز دارید را با توجه به هزینه‌ای که برای آن در نظر گرفته‌اید، پیدا کنید. البته (توجه داشته باشید که در این‌گونه موارد به سخنان یک بنگاهی بسنده نکنید، حتی می‌توانید از مردم کوچه و بازار مخصوصا مغازه داران دراین باره پرسش کنید تا رنج قیمت واقعی را به دست آورید. جستجو در اینترنت هم می‌تواند بر معلوماتتان بیفزاید) بعد از این مرحله می‌توانید خانه‌ای را که قرار است خریداری کنید را مشاهده کنید. البته متخصصینی در این امر وجود دارند که شما با کمک گرفتن از آنها می‌توانید سوالات متداولی که از بنا و یا مقدار وامی که به آن تعلق گرفته است، سوال کنید. اگر چنین افرادی را پیدا نکردید، می‌توانید از صاحب خانه و اسنادی که در اختیارتان قرار می‌دهد، به صحت و سقم بنا پی ببرید. در این گونه مواقع حتما با اشخاصی که اطلاعاتی در مورد نحوهٔ خرید و فروش مسکن دارند مشورت بگیرید.
خرید منزل
فرایند خرید منزل
اکنون که برای خرید منزل مصمم شده‌اید، بیایید آنچه را که از فرایند خرید منزل می‌‌توان انتظار داشت را بررسی کنیم. این درست زمانی است که از تصمیمات هیجانی و پر تنش فاصله بگیرید. حتما نیازی نیست که برای خرید خانه دست به قلم شوید و تمامی نکات را یاداشت کنید. البته این کار روشی درست برای بررسی اهداف شماست. شما می‌توانید با کمک گرفتن از مغزتان به این مهم دست یابید. با توجه به مطالبی که عنوان شد، می‌توان از شما انتظار داشت از مراحلی که در ادامه به آنها می‌پردازیم، پیروی کنید.
۱. خانه‌ای را برای خرید پیدا کنید
اطمینان حاصل کنید که از تمام گزینه‌های موجود برای پیدا کردن خانه در بازار استفاده کرده‌اید، از جمله استفاده از نماینده املاک و مستغلات، جستجوی آنلاین و حتی رانندگی در اطراف محله‌‎هایی که قرار است از آن مکان‌ها خانه بخرید. همچنین با دوستان و دوست دوستانتان در ارتباط باشید. شما هرگز نمی‌دانید کدام یک از این منابعی که عنوان شد، ممکن است خانه موردنظرتان را پیدا کنند. پس پیگیر باشید.
خرید خانه
۲. گزینه‌های مختلف تامین مالی برای خرید منزلتان را در نظر بگیرید
خانه اولی‌ها گزینه‌های متنوعی برای خرید منزل پیش روی خود دارند. از جمله وام‌هایی که دولت با شرایط خاص توسط بانک‌های ذی ربط در اختیارشان قرار می‌دهد. البته برخی خانه‌ها برای خودشان وام نیز دارند. توجه داشته باشید دولت کشورمان وام با سود ۹ الی ۱۱ درصدی در اختیار خانه اولی‌ها قرار می‌دهد. البته ممکن است به مرور زمان میزان و شرایط وام تغییر کند. سعی کنید از آخرین طرح دولت برای خانه اولی‌ها اطلاعات جامعی کسب کنید. در غیر این‌صورت در کشورمان وام گرفتن به ضررتان تمام خواهد شد. حتی اگر باز پرداخت بلند مدت نیز داشته باشد. مهم این است که شما توانایی پرداخت اقساط ماهانه را داشته باشید.
۳. در موقع خرید پیشنهاد ارائه دهید
نماینده املاک به شما کمک می‌کند تا از میزان هزینه‌ای که قرار است، برای خرید منزل انجام دهید، مطلع شوید و حتی شرایط فروشنده را نیز برای شما عنوان می‌کند. در چنین مواقعی شما می‌توانید هزینه کمتری برای خرید منزل ارائه کنید یا فروشند می پذیرد و یا به شما جواب رد می‌دهد. در چنین مواردی این شما هستید که دوست دارید خانه را خریداری کنید و یا از خریدش صرفه نظر کنید. به هیچ وجه خودتان را مشتاق خرید خانه نشان ندهید. یادتان باشد فشاری که برای خرید این منزل به روی شما هست را فروشنده نیز احساس می‌کند. او هم می‌خواهد خانه‌اش را بفروشد هر چه گرانتر بهتر.
خرید خانه
۴. خانه را قبل از خرید خوب بازرسی کنید
حتی اگر مشخصات خانه‌ای را که شما قصد خرید آن را دارید کاملا بی‌عیب و نقص قید شده باشد. به هیچ وجه نباید شما را از بازرسی آن منصرف کند. سعی کنید خودتان به همراه یک کارشناس خبره به بازرسی خانه بپردازید، تا از هر گونه عیب نهانی و آشکار آن باخبر شوید. توجه داشته باشید هر گونه عیبی می‌تواند مبلغ پرداختی به فروشنده را کاهش دهد. اگر خانه دارای عیب جدی باشد، می‌توانید بدون هیچ گونه ضرری این معامله را فسخ کنید. البته در این باره می‌توانید با فروشند مشورت کنید. شاید با تخفیفی که به شما می‌دهد، ارزش خرید کردن را داشته باشد. در مواردی عیبی از خانه مشاهده می‌شود که ممکن است فروشنده تصمیم بگیرد، عیب را برطرف کند و بعد خانه را دراختیارتان قرار دهد و یا سر قیمت شما را راضی کند. در هنگام خرید خانه عجله نکنید، چون ممکن است به ضررتان تمام شود. معامله که جوش داده شد، دیگر نمی‌توان کاری کرد.
۵. دقت در پرداخت پول به فروشنده
اگر شما قادر به انجام معامله با فروشنده هستید و یا در بازرسی مشکلی جدی وجود نداشت، باید خودتان را برای کاغذ بازی اداری آماده کنید البته این کار زیاد زمان بر نیست. این در حالی است که شما دعا می‌کنید تا لحظه آخر در این معامله هیچ مشکلی پیش نیاید. «در هنگام پرداخت پول خانه حتما مطمئن شوید که این پول به حساب شخص فروشنده که سند خانه به نام او هست، واریز شود. اسم و پسوند مالک را خوب نگاه کنید. در برخی موارد تشابه اسمی باعث سوء استفاده می‌شود. اگر فروشنده بگوید من پسر و یا پدر و یا حتی وکیل صاحب خانه هستم به هیچ وجه وارد معامله نشوید. احتمال تبانی و دودره کردن وجود دارد. به یاد داشته باشید، بنگاه مذکور حتما مجوز از صنف مربوطه برای کار را داشته باشد. تاریخ و زمان گواهینامه اشتغال به کار بنگاه را مشاهده کنید که قدیمی و یا مخدوش نباشد»
خرید خانه
نکاتی برای کسانی که صاحب خانه شده‌اند
درست است که شما اسناد رسمی را امضاء کرده و با پرداخت پول، صاحب خانه شده‌اید. اما برخی نکات نیز هستند که وقتی صاحب خانه شدید، باید رعایت کنید. در ادامه این مطلب به این نکات می‌ پرازیم.
۱. صرفه جویی
وقتی وارد منزل جدید شدید، برای خود یک صندوق اضطراری تشکیل دهید. در برخی مواقع هزینه‌های غیر منتظره پیش می‌آید. مثلا ترکیدگی لوله‌ها، نم دادن سقف و غیره… در چنین مواردی باید از قبل پول کنار گذاشته باشید، با توجه به پرداخت قسط ماهانه وام منزل.
۲. تعمیرات منظم را انجام دهید
خانه‌ای را که خریداری کرده‌اید، هر چقدر تازه ساخت باشد، باز هم نیاز به مراقبت و تعمیرات دارد. با تعمیر و نگهداری منزل می‌تواند از ایجاد هزینه‌های زیاد در آینده در امان باشید. در پاره‌ای از اوقات مشکلات کوچک به مرور زمان به مشکلات خیلی بزرگ تبدیل می‌شوند. شما با مراقبت و تعمیرات، می‌توانید این مشکلات کوچک را برطرف کنید.
 تعمیر منزل
۳. آمار از بازار مسکن
مهم نیست خانه‌ای که خریده‌اید در چه زمان‌هایی چقدر ارزش دارد. مهم لحظه فروش آن است. سعی کنید اگر در آینده خانه بهتر با امکانات بهتر برای خرید پیدا کردید و وضعیت فروش منزل کنونی شما خوب بود، یک لحظه غفلت نکنید. شاید در آینده مجبور به جابه جا شدن منزل خود به خاطر شرایط شغلی و نیاز به پول باشید. شما می‌توانید با این کار سرمایه خوبی را برای خود ذخیره کنید. در زندگیتان چنین فرصت‌هایی را از دست ندهید.
خرید خانه
نتیجه
این مطالب مروری مختصر برای خرید خانه بود تا به شما کمک کند، مسیر و روش درستی را برای خرید خانه در پیش بگیرد. شما با خواندن این مطلب بدون آنکه خود را درگیر خرید منزل کنید، می‌توانید به نکات مهمی در این‌باره پی ببرید که در آینده دچار استرس و مشکل نشوید و با رضایت کامل از خریدتان لذت ببرید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × پنج =