این متخصص زنان گفت: سونوگرافی دوم بهتر است در هفته ۱۲ تا ۱۵ انجام شود. در طول این هفتهها معیارها و استانداردهایی وجود دارد که براساس آن میتوان برخی اختلالات کروموزومی مانند نشانگان داون را تشخیص داد.
دکتر حقگو توصیه کرد: بهتر است بعد از هفته ۱۶، سونوگرافی سوم را نیز برای تشخیص بعضی دیگر از ناهنجاریهای جنین انجام دهند. چون رویت اندامهای کوچک جنین در این زمان میسر است.
به گفته وی در هفتههای ۱۶ تا ۱۹، جنسیت، دست و پا، تعداد انگشتان، صورت، وضع لبها، گوش، چشم، دیافراگم، ستون فقرات، کلیهها، مثانه، معده و چهار حفرهای بودن قلب بررسی میشود و اگر در خانوادهای پیش از تولد نوزاد تازه، کودکی با ناهنجاری قلبی یا سایر ناهنجاریهای دیگر وجود دارد، باید این موضوع را به پزشک رادیولوژیست اطلاع دهد تا مادر به یک سونوگرافیست اکولوژیست مربوط به قلب هم در این دوره بارداری ارجاع داده شود و جنین به شکل خیلی دقیقتری بررسی شود.
این متخصص افزود: تشخیص جنسیت جنین به موقعیت قرارگیری او در رحم بستگی دارد و اگر وضع قرارگیری مناسب باشد، میتوان به راحتی جنسیت را مشخص کرد.
دکتر حقگو درباره سونوگرافی چهارم گفت: تا ۲۰ هفتگی، وزن جنین اهمیتی ندارد، ولی بعد از سهماهه دوم و در پی سهماهه سوم، بخصوص نیمه دوم سهماهه سوم، زمان وزنگیری جنین است. به همین منظور سونوگرافی در هفته ۲۸، برای سنجش وزن جنین انجام میشود که از روی منحنیهای استاندارد، وزن ایدهآل با توجه به سن هفتگی جنین اندازهگیری و مشخص میشود. در واقع دور سر، طول استخوان ران، بای پاریتال و دور شکم با انجام این سونوگرافی اندازهگیری میشود و با توجه به منحنی تهیهشده، وزن جنین تخمین زده میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0