کد خبر : 32517
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 25 جولای 2017 - 17:10
-

قدبلندها بیشتر به این سرطان مبتلا می شوند

قدبلندها بیشتر به این سرطان مبتلا می شوند

به گزارش قائم آنلاین،نتایج مطالعه‌ای جدید نشان داده است که برخی ویژگی‌های جسمانی می‌توانند تاثیر قابل توجهی روی ابتلا به سرطان پروستات داشته باشند. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید. بنابر گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در بین مردان است (به غیر از سرطان‌های پوست

به گزارش قائم آنلاین،نتایج مطالعه‌ای جدید نشان داده است که برخی ویژگی‌های جسمانی می‌توانند تاثیر قابل توجهی روی ابتلا به سرطان پروستات داشته باشند. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.

این سرطان به قد هم بستگی دارد!
بنابر گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در بین مردان است (به غیر از سرطان‌های پوست غیر ملانوم) محسوب می‌شود. اما این نوع از سرطان تا حد زیادی قابل درمان است – نرخ بقای پنج ساله آن حدود ۹۹ درصد است -، زیرا سرطان پروستات رشد کندی دارد و به آرامی گسترش می‌یابد و به لطف آزمایش PSA تشخیص زودهنگام امکان پذیر است. اما نتایج مطالعه‌ای جدید نشان داده است که برخی ویژگی‌های جسمانی می‌توانند تاثیر قابل توجهی روی ابتلا به سرطان پروستات داشته باشند.

در شرایطی که عوامل خطرآفرین برای سرطان پروستات نسبتا شناخته شده هستند، تیمی پژوهشی به رهبری دانشمندان دانشگاه آکسفورد کشف کرده اند که بزرگتر بودن از حد متوسط – چه قد بلندتر یا چاق‌تر – مردان را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به تومور تهاجمی‌تر پروستات و در نتیجه مرگ ناشی از آن قرار می‌دهد.

در این مطالعه، پژوهشگران به تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۴۱ هزار ۸۹۶ مرد از هشت کشور اروپایی شامل دانمارک، ایتالیا، هلند، اسپانیا، سوئد، انگلیس، آلمان و یونان اقدام کردند. از این تعداد، ۷ هزار و ۲۴ نفر به سرطان پروستات مبتلا بودند. در این موارد مبتلا به سرطان، ۷۲۶ مورد دارای تومورهای تهاجمی، یک هزار و ۳۸۸ مورد در مرحله پیشرفته سرطان قرار داشته و ۹۳۴ مورد به مرگ منجر شده بود.

بررسی دانشمندان نشان داد که هم قد بلند و هم چاقی با ابتلا به تومورهای تهاجمی‌تر و احتمال بیشتر تجربه مرگ پیوند خورده‌اند. با هر ۱۰ سانتیمتر قد اضافه، خطر تومورهای تهاجمی و مرگ به ترتیب افزایش ۲۱ درصد و ۱۷ درصدی را نشان داد. با هر ۱۰ سانتیمتر دور کمر بیشتر نیز خطر تومورهای تهاجمی و مرگ به ترتیب افزایش ۱۳ درصد و ۱۸ درصد را نشان داد.

اگرچه دانشمندان همچنان به درکی مشخص از رابطه قد و میزان تهاجمی بودن سرطان پروستات پی نبرده اند، اما به گفته آرورا پرز، مولف ارشد مطالعه، این فرصتی برای انجام پژوهش‌های بیشتر درباره عواملی که اثر بیشتری بر اندازه قد دارند، مانند هورمون‌ها و تغذیه در دوران کودکی، فراهم کرده که ممکن است در ابتلا به سرطان پروستات نقش داشته باشند.

در زمینه رابطه بین چاقی و میزان تهاجمی بودن بیماری، پژوهشگران این نظریه را مطرح کرده اند که سطوح افزایش یافته هورمونی مرتبط با چاقی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی را افزایش دهد. همچنین این امکان وجود دارد که چاقی تشخیص بیماری را در مراحل اولیه بدون در نظر گرفتن شدت تهاجمی بودن تومور دشوار سازد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × 1 =