کد خبر : 33389
تاریخ انتشار : شنبه 29 جولای 2017 - 13:19
-

حضور خیرین در بحث کتابخانه ها چالش موجود را مرتفع می کند/۲۰میلیارد تومان برای تکمیل پروژه کتابخانه مورد نیاز است

حضور خیرین در بحث کتابخانه ها چالش موجود را مرتفع می کند/۲۰میلیارد تومان برای تکمیل پروژه کتابخانه مورد نیاز است

به گزارش قائم آنلاین، کتابخوانی از جمله صفاتی است که بسیاری از ما علاقه داریم واجد آن باشیم، اما اکثر ما وقت و حوصله کافی را به خواندن کتاب اختصاص نمی دهیم و در این راستا باید کتاب محتوای کتب مورد انتشار و علایق فردی لحاظ شود. کتاب را حافظه بشریت خوانده اند از این

به گزارش قائم آنلاین، کتابخوانی از جمله صفاتی است که بسیاری از ما علاقه داریم واجد آن باشیم، اما اکثر ما وقت و حوصله کافی را به خواندن کتاب اختصاص نمی دهیم و در این راستا باید کتاب محتوای کتب مورد انتشار و علایق فردی لحاظ شود.

کتاب را حافظه بشریت خوانده اند از این رو که مجموعه دانش و معارف تاریخ مدون چند هزار ساله را در کتاب می توان یافت.

هیچ کدام از وسایل ارتباطی ژرفای لازم را در اندیشه، تفکر و حوزه قدرت خلاقیت انسان ، آن گونه که خواندن و نوشتن پدید می آورد ایجاد نمی کند، از این رو ترویج کتاب و کتابخوانی وظیفه و رسالت اصلی دست اندرکاران فرهنگ و دانش جامعه ما است، همانطور که کتاب از دیرباز حافظ و احیا کننده تفکر و اندیشه‌های والا و منبع عظیمی بوده که طالبان علم، اندیشه و حقیقت را سیراب کرده است.

 

ارزیابی شرایط و امکانات موجود فرهنگی مبین این نکته است که امروزه کتاب می‌تواند به‌عنوان یک وسیله مطمئن و کارآمد در بهینه‌سازی فضای فرهنگی جامعه مورد استفاده قرار گیرد.

تجربه جهانی نشان می‌دهد که رشد و توسعه تمدن‌ها، ریشه در رشد فکری و فرهنگی آن جامعه دارد و بدون رشد فرهنگ کتابخوانی در جوامع، نمی‌توان به رشد هیچ تمدنی دل خوش کرد.

نقش کتابخانه‌ها نیز در انتقال علوم به افراد، بسیار سازنده بوده از این رو کتابخانه را می‏توان به عنوان کانون همایش صاحب نظران و موزه پرطراوت اندیشمندان دانست بطوریکه این نهاد، می‏ تواند بالندگی و شکوفایی استعدادهای دانش‏ آموزان و دانشجویان را به ارمغان آورده و در نتیجه، به تولید اندیشه، دانش و رشد فرهنگ مطالعاتی جامعه منجر شود.

 

سری به برخی کتابخانه های عمومی استان زده ایم در برخی کتابخانه ها تراکم حضور افراد مشاهده می شود که بیشتر برای مطالعه درسی آمده اند و در این میان حضور دانشجویان و دانش آموزان بیشتر به چشم می خورد.

افزایش آگاهی و رشد و تکامل نیاز هر انسانی است و این مهم با مطالعه محقق می شود اما اینکه چرا در بعضی کتابخانه ها حضور افراد بسیار کمرنگ است جای بحث دارد .

با توجه به اینکه مازندران با داشتن مردمی فرهنگ دوست همواره ازپیشگامان عرصه‌های در حوزه علمی و فرهنگی کشور خصوصا کتاب خوانی بوده و درراستای ارتقا جایگاه این تلاش شده است.

اما آیا پایین آمدن سرانه مطالعه دلیل بر احساس بی نیازی افراد بر مقوله مهم کتابخوانی است و یا بروز و ظهور فضاهای مجازی از اهمیت این موضوع کاسته است.

اداره کل کتابخانه‌های عمومی مازندران با دارا بودن بیش از ۱۰۰ کتابخانه عمومی در نقاط مختلف، سعی در انس هرچه بیشتر هم استانی‌ها با این مهم دارد که افزایش سرانه مطالعه، افزایش شمار و تنوع عناوین کتابها ازجمله آن است.

تشکیل نهادی مانند انجمن خیران کتابخانه‌ساز درمازندران موجب شد برخی ازاین طرح‌ها به نتایج مطلوبی برسد که تقویت این نهاد خودجوش مردمی می تواند زمینه تحقق بسیاری ازبرنامه‌ها و اجرای طرح‌های این بخش را فراهم کند.

برای بهتر برگزار شدن اهداف توسعه فرهنگ کتابخانه ای اقداماتی در استان توسط مسوولین امر انجام شده است که گرچه ناکافی است اما می توان کمک کننده در مسیر رشدو تعالی فرهنگ کتابخوانی باشد.

 

استاندار مازندران در گفت و گویی در مورد اهمیت به موضوع کتابخانه های استان و جایگاه کتاب به خبرنگار ما گفت: باتوجه به اینکه کتاب نقش مهمی در زندگی افراد جامعه دارد توجه ویژه ای به افزایش سرانه کتاب و نشست‌های تخصصی کتابخوان می تواند راهگشا باشد.

ربیع فلاح جلودار با اشاره به محدودیت اعتبارات، افزود: تکمیل کتابخانه نیمه تمام استان در دستور کار قرار دارد اما به دلیل کمبود اعتبارات باید از روش‌های دیگر جهت تکمیل کتابخانه‌های عمومی استفاده کنیم و استفاده از ظرفیت خیران کتابخانه‌ساز گزینه مناسبی است.

 

وی با اشاره به اهمیت کتابخانه ملی در مرکز استان، بیان کرد: برای تکمیل کتابخانه ملی بودجه استانی نیاز بوده و این مهم باید در اولویت فعالیت اداره کل کتابخانه‌ها و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

استاندار مازندران تصریح کرد: تکمیل کتابخانه‌های نیمه تمام در شهرستان‌ها و در روستاها جدی گرفته شود تا بتوانیم با فرهنگ کتابخوانی نیازهای اطلاعاتی جامعه را رفع کنیم.

این مسوول خاطرنشان کرد: طرح بچه‌های کتابخانه نیز پیگیری شود زیرا کار مثبتی جهت آشنا کردن کودکان و نوجوانان برای اهمیت کتاب و کتابخوانی است که بهترین روش پرکردن اوقات فراغت است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران نیز اظهار کرد: کتاب و کتابخوانی و آشنا کردن افراد جامعه به اهمیت کتاب یکی از وظایف این اداره بوده که تلاش دارد با تصویب و اجرای برنامه‌ها گامی موثر در این زمینه بردارد.

آرزو ولیپور بیان کرد: برای سال ۹۶برنامه‌های فرهنگی خوبی تصویب شد که هزارو ۵۰۰برنامه در قالب ۱۸عنوان برای سال جاری تدارک که باید دستگاه‌های فرهنگی حضوری پررنگ تر در این زمینه داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: باید با برنامه‌ریزی درست مطالعات را به کف زندگی مردم ببریم و عدالت مطالعاتی را نیز اجرا کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران، تصریح کرد: جشنواره ملی کتابخانه رضوی نیز در استان مورد توجه قرار گرفت که ائمه جمعه نیز گام موثری در این زمینه برداشتند.

این مسوول در پایان افزود: ۳۹ پروژه نیمه تمام در کتابخانه‌های عمومی استان وجود دارد که ۲۵هزار متر فضای زیربنای کتابخانه‌های نیمه تمام است و تکمیل آن به ۲۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در گفت‎وگویی اظهار کرد: مازندران از لحاظ داشتن کتابخانه محروم بوده و استان‌های کوچک و کم برخوردار دارای کتابخانه بیشتری ندران از ماهستند که نیاز به توجه جدی درراین امر است.

احد جاودانیبا اشاره به اینکه  برای اتمام پروژه‌های حوزه کتابخوانی نیز باید از ظرفیت خیران استفاده کرد افزود: نبود کتابخانه مرکزی و فضای کم کتابخانه‌ها از مشکلات دیگر در این حوزه بوده که متاسفانه در مجلس نهاد مرتبط تحرک لازم را ندارد.

 

امید می رود باحضور خیرین در مقوله کتاب و ساخت کتابخانه بتوان فضایی مناسب برای جوانان ایجادکرد تا با بهره گیری از کتاب, این عنصر ارزشمند جایگاه مقتدرانه نگتری در بین رسانه ها پیداکند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

5 + 18 =