برای آزمایش تاثیر رفتارهای سالم بر طول عمر، محققان به بررسی سوابق بیش از ۱۴٫۰۰۰ فرد ۵۰ تا ۸۹ ساله پرداختند.
به صورت کلی، امید به زندگی مردان و زنان حاضر در این تحقیق ۷۷٫۷ و ۸۱٫۴ سال بود. اما آنهایی که سیگار نمی کشیدند و نماد توده بدنشان کمتر از ۳۰ (آستانه چاقی) بود، ۴ تا ۵ سال بیشتر از مجموع این افراد زنده می ماندند. تحقیقات همچنین نشان داده سال های اضافی برای بیشتر این افراد با سلامتی همراه بوده و هیچ گونه ناتوانی و عدم استقلال گزارش نشده است.
وقتی محققان مصرف الکل را نیز یکی از فاکتورها در نظر گرفتند، متوجه شدند آنهایی که الکل مصرف نمی کنند، ۷ سال بیشتر از مجموع جمعیت عمر می کنند و این سال ها نیز معمولا سالم و به دور از ناتوانی است.
محققان می گویند کسانی که رفتارهای ناسالم تری در زندگی دارند، می توانند چندین سال بیشتر عمر کنند و این سال ها همانطور که گفته شد شامل زندگی با کیفیت است و سال های ناتوانی پیش از مرگ این افراد به حساب نمی آید. مفهوم این تحقیقات نه تنها ما و خانواده هایمان را آگاه می کند، بلکه روی سیستم بهداشت نیز به صورت کلی می تواند تاثیر بگذارد.
سطح امید به زندگی در بسیاری از کشورها پایین آمده است، اما رعایت کردن این سه قانون می تواند این شاخص را افزایش دهد. تحقیقات پیشین تنها روی یکی از رفتارهای سالم و تاثیر آن بر طول عمر کار می کردند. اما این بار اول بود که محققان چندین شاخص را به یکباره مورد بررسی قرار دادند و تاثیرشان را روی طول عمر سنجیدند. سیگار کشیدن، چاقی و مصرف الکل، وقتی به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته بودند نشان دادند که باعث مرگ و ناتوانی زودرس در افراد می شوند. پرهیز از هر سه این موارد با هم، تاثیری فوق العاده روی سلامت می گذارد.
امروزه تکنولوژی درمانی بسیار پیشرفت کرده و می تواند طول عمرمان را افزایش دهد. با وجود اینکه سرمایه گذاری روی این تکنولوژی ها اهمیت دارد، باید این را نیز در نظر بگیریم که با همگانی کردن رفتارهای سالم می توانیم تا حدود زیادی هزینه های درمان را پایین بیاوریم.
چه کسی از سالم زندگی کردن و داشتن عمری طولانی بدش می آید؟! پس از همین امروز سعی کنید بیشتر روی کاهش سایز میان تنه تمرکز کنید، سیگار و به صورت کلی دود را از زندگی خود بیرون کنید و البته نوشیدنی های سالم بنوشید!
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0