اما اصل مطلب همین بلندگوشدن است. گرچه منافقین شایعه را ساختند ولی مسلمین بودند که هنگامی که به هم میرسیدند آن را برای هم نقل میکردند. همین که شایعهای درست شود و عدهای بگویند: «شنیدی، فلانی…»، همین نقل قول بیتأیید و تکذیب را هم قرآن متذکر میشود که بلندگوشدن، آن هم بهدست منافقان است. تمام این تذکرات برای این است که جامعه اسلامی نسبت به آبروی اعضای خود حساسیت چندین برابر پیدا کند.
آبروی مسلمانان در فرهنگ دینی ما نه تنها نسبت به جان آنها از اهمیت بیشتری برخوردار است، بلکه از کعبه نیز محترمتر شمرده شده است. آنانکه در مکتب امامان خویش، درسآموزی کردهاند میدانند که دستور دین، پذیرش توجیه و عذر برادر و خواهر مسلمان است. حتی امر شدهایم که اگر او نیز عذری نداشت، خود ما برای او عذری بتراشیم تا در محکمه قضاوت ما تبرئه شود!
یکی از بایستههای استفاده از فضای مجازی، بهویژه شبکههای اجتماعی، مثل تلگرام و… صیانت از حریم خصوصی و آبروی افراد است. کسانی که هر مطلب یا فیلم و عکسی را به سرعت انتشار میدهند، به نوعی بلندگوی شیطان شدهاند. هیچکسی جز معصومین از خطا مبرا نیست. جامعهای که در آن هر عضوی بهدنبال افشای عیوب پنهان دیگران باشد رو به فروپاشی اخلاقی خواهد رفت و این انحطاط دامان همه را خواهد گرفت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0