۱. بحثهائى پیرامون توحید و شناسائى خدا مخصوصا از طریق مطالعه اسرار آفرینش آمده است.
۲. بحثهائى در زمینه معاد و زندگى پس از مرگ، مخصوصا مثال هاى حسّى آن مانند داستان ابراهیم و زنده شدن مرغها و داستان عزیر
۳. بحثهائى در زمینه اعجاز قرآن و اهمیت این کتاب آسمانى.
۴. بحثهائى بسیار مفصل در باره یهود و منافقان و موضعگیری هاى خاص آنها در برابر اسلام و قرآن، و انواع کارشکنیهاى آنان در این رابطه.
۵. بحثهائى در زمینه تاریخ پیامبران بزرگ مخصوصا ابراهیم و موسى علیهما السّلام.
۶. بحثهائى در زمینه احکام مختلف اسلامى از جمله نماز، روزه، جهاد، حجّ و تغییر قبله، ازدواج و طلاق، احکام تجارت، و قسمت مهمى از احکام ربا و مخصوصا بحثهائى در زمینه انفاق در راه خدا، و همچنین مسأله قصاص و تحریم قسمتى از گوشتهاى حرام و قمار و شراب و بخشى از احکام وصیت و مانند آن.
پیامبر اکرم (ص): صلوات خدا بر قاری سوره بقره باد و ثواب یک سال نگهبانی در راه خدا به او اعطا میشود.
مرحوم طبرسى در مجمع البیان از پیامبر اکرم (صلى اللّه علیه و آله و سلم) چنین نقل مى کند که پرسیدند: اى سوره القرآن افضل؟ قال: البقرة، قیل اى آیة البقرة افضل؟ قال آیة الکرسى؛ کدامیک از سوره هاى قرآن از همه برتر است؟ فرمود:: سوره بقره، عرض کردند کدام آیه از آیات سوره بقره افضل است؟ فرمود:: آیة الکرسى.
افضل بودن این سوره ظاهرا به خاطر جامعیت آنست، و افضل بودن آیة الکرسى به خاطر محتواى توحیدى خاص آن مى باشد؛ و این منافات ندارد که بعضى از سوره هاى دیگر قرآن از جهات دیگرى برترى داشته باشند، چرا که از دیدگاه هاى مختلف به آنها نظر شده است؛ و نیز از امام على بن الحسین (علیهماالسلام) از پیامبر اکرم (صلى اللّه علیه و آله و سلم) چنین نقل شده است که فرمود: کسى که چهار آیه از آغاز سوره بقره و آیة الکرسى و دو آیه بعد از آن و سه آیه از آخر آن را بخواند هرگز در جان و مال خود ناخوشایندى نخواهد دید، و شیطان به او نزدیک نمى شود، و قرآن را فراموش نخواهد کرد.
علی بن الحسین (ع) روایت کرده که فرمود: رسول خدا (ص) فرمودند:کسی که ۴ آیه از اول سوره بقره و آیه الکرسی را با دو آیه بعد از آن و ۳ آیه آخر آن سوره را بخواند هیچگونه بدی و ناراحتی در جان و مال خویش نبیند و دیو لعین به وی نزدیک نشود و قرآن را فراموش نکند.
علی بن حمزه البطائنی روایت میکند از حسین بن ابی علا و وی از ابی بصیر و او از امام جعفر صادق (ع) که فرمودند:هر کس سوره بقره و آل عمران را بخواند روز قیامت این دو سوره بر او سایه افکنند مانند دو قطعه ابر یا دو عبا یا دو سایه بان.
امام سجاد (ع) فرمودند:رسول خدا (ص) فرمود::هر کس از سوره بقره آیة الکرسی و دو آیه بعد از این آیه و سه آیه نیز از جای دیگر سوره بقره بخواند، نه به او کراهتی رسد و نه شیطان به او نزدیک گردد.
رسول اکرم، صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم، فرمود: برای هر چیز، قلّهای است و قلّهی قرآن، سورهی بقره است. چنانچه در خانهای خوانده شود، اگر در روز باشد تا سه روز شیطان وارد آن خانه نخواهد شد و اگر در شب باشد، تا سه شب از داخل شدن شیطان به آن، در امانند.
امیر مؤمنان، علیه السّلام، فرمود: اگر بدانید که این آیه (آیه الکرسی) تا چه اندازه اهمیت دارد، در هیچ حالی آن را ترک نمی کنید.
آیت الله کشمیری میفرماید: خواندن سوره بقره برای رزق اثر دارد.
از امام صادق (ع) منقول است که اگر این سوره را بنویسند و با خود دارند همه دردها زائل شود و اگر بر محموم بندند تب او از بین برود و اگر بر کودک بندند از شیر به آسانی گرفته شود.
از امام صادق (ع) منقول است که اگر این سوره را هفت بار بر مصروع یا دیوانه بخوانند یا بنویسند و بر گردنش ببندند شفا یابد.
از حضرت علی (ع) منقول است که هرگاه چشم کسی آزرده باشد، با اعتقاد کامل آیه الکرسی را بخواند البته شفا یابد.
امام صادق (ع) میفرماید: سفرت را با صدقه دادن آغاز کن و هنگامی که خواستی سفرت را آغاز کنی آیه الکرسی را بخوان در هنگام شدائد و سختیها و در مهمات بزرگ خواندن دوازده بار آیه الکرسی نافع است و تخلف ندارد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0