به گزارش قائم آنلاین، اگر شما عمل جراحی قلب کرده باشید، بازیابیهایی قبل از مرخص شدن از بیمارستان روی شما صورت میگیرد. ممکن است یک روز و یا بیشتر بسته به نوع عمل جراحی قلبی که انجام دادهاید، در بخش ICU بیمارستان بستری شوید. در این گونه موارد معمولا با استفاده از سوزن سرم که درون رگ بازو و یا قفسه سینه بیمار و یا هر نقطه در دسترس بدن وصل میکنند، مایعات مورد نیاز را به بدنتان برسانند تا زمانی که خود شما قادر باشید آنها را بخورید. در چنین مواقعی تیم پزشکی و یا پرستاری مراقب شما در بیمارستان، ممکن است مقدار اکسیژن مورد نیاز بدنتان را از طریق ماسک دهانی و یا توسط لولههایی به سوراخ بینیتان برسانند. این اکسیژن رسانی تا زمانی که پزشک دستور نداده باشد، جمع آوری نمیشود. وقتی ICU را ترک میکنید، چندین روز قبل از رفتن به خانه شما را به بخش دیگری از بیمارستان انتقال میدهند. در حالی که شما در بیمارستان هستید، پزشکان و پرستاران مراقب ضربان قلب، فشار خون، تنفس و محل برش (جراحی) شما هستند.
ادامه مداوا در خانه
افراد مختلف به جراحی قلب پاسخهای متفاوتی میدهند. بهبودی شما در خانه بستگی به نوع مشکلات قلبی و نحوهٔ جراحی شما دارد. به طور معمول جراح شما توصیههایی از جمله مراقبت از نواحی برش خورده در موقع جراحی، علائم عفونت و سایر عوارض مربوط به آن و توصیههایی برای مقابله با عوارض حاصل از جراحی، به شما میدهد. شما همچنین میتوانید اطلاعاتی درباره نحوهٔ مصرف داروها و قرار ملاقات بعدی را با پزشکتان در میان بگذارید.
علائم بعد از عمل جراحی
برخی علائم بعد از عمل جراحی قلب امری طبیعی است. از جمله درد عضلانی، درد در قفسه سینه، وجود تورم در نواحی جراحی شده، به خصوص اگر برش در ناحیه پا از پیوند عروق کرونر یا CABG باشد. از دست دادن اشتها، مشکلات خواب، یبوست، تغییرات در خلق و خو و افسردگی از دیگر اثراتی است که فرد جراحی شده، ممکن است به آن دچار شود. اینگونه اثرات معمولا به مرور زمان بر طرف میشود. دوره بهبودی و سلامت کامل شما پس از عمل جراحی، بستگی به نوع عمل جراحی و هرگونه عوارض احتمالی پس از آن دارد. این پزشک شما است، که تصمیم میگیرد، چه زمانی میتوانید به کارهای روزمره خود بپردازید و یا از چه وقتی میتوانید رانندگی و فعالیتهای بدنی عادی خود را از سر بگیرید.
مراقبت مداوم
مراقبتهای پس از عمل جراحی شامل بررسیهایی است که پزشکتان انجام میدهد. در طی این بازدید، ممکن است آزمایش خون، نوار قلب، اکوکاردیوگرافی (پژواکنگاری قلب) یا آزمایش میزان استرس را تجویز کند. این آزمایشات نشان میدهد قلب شما بعد از جراحی به چه نحوی کار میکند. در برخی از انواع جراحی قلب شما باید از داروهای ضد انعقاد خون برای رقیق شدن خون استفاده کنید. در این باره دکتر شما با توجه به آزمایشهایی که روی شما انجام میدهد، مقدار و دوز مورد نظر را را برای شما تجویز میکند که حتما باید مصرف شود. در اینباره ممکن است، پزشک از شما بخواهد شیوه زندگی خود را تغییر داده و داروهای خاصی را برای شما در نظر بگیرید. از جمله مواردی که ممکن است پزشکتان از شما بخواهد از این قرار است؛ ترک سیگار، تغییر رژیم غذایی نامناسب، انجام برخی از فعالیتهای ورزشی و مدیریت استرسهایی که ممکن است به شما وارد شود.
مرکز توانبخشی قلب
همچنین ممکن است، پزشک از شما بخواهد به یک مرکز توانبخش قلب مراجعه کنید. توانبخشی قلبی یک برنامه تحت نظارت پزشکی است که به بهبود سلامت و رفاه افراد مبتلا به مشکلات قلبی کمک میکند. توانبخشی قلبی شامل تمرینات ورزشی، آموزش برای انجام کارهایی که به سلامت قلب کمک میکند و مشاوره برای کاهش استرس و کمک به بهبودی شما است. معمولا پزشکتان یک مرکز توانبخشی قلب که در نزدیکی خانه شما باشد به شما پیشنهاد میدهد.
ریسکهای حاصل جراحی قلب چیست؟
جراحی قلب، حتی اگر نتایج حاصل از آن بسیار هم خوب باشد، باز هم خطرناک است. خطرات آن عبارتند از:
۱. خون ریزی.
۲. عفونت، تب، تورم و سایر علائم التهاب.
۳. واکنش شدید به یک نوع داروی خاص در طول عمل جراحی.
۴. آریتمیها (ضربان نامنظم قلب).
۵. آسیب به بافتها در قلب، کلیهها، کبد و ریهها.
۶. سکته مغزی، که ممکن است آسیب کوتاه مدت یا دائمی ایجاد کند.
۷. مرگ، (جراحی قلب بیشتر در معرض خطر مرگ در افرادی است که قبل از عمل بسیار بیمار هستند.)
۸. از دست دادن حافظه و مسائل دیگر، از قبیل مشکلات تمرکز یا تفکر واضح، که ممکن است در بعضی از افراد رخ دهد.
توجه داشته باشید اکثر موارد بالا برای بیماران مسن و به خصوص در زنان ایجاد میشود. این مشکلات معمولا بین ۶ الی ۱۲ ماه پس از عمل جراحی بهبود مییابند. به طور کلی اگر جراحی قلب در شرایط اضطراری انجام شود، به عنوان مثال در طی حمله قلبی. خطر عوارض ناشی از جراحی خیلی بیشتر خواهد شد. اگر بیماریهای دیگری مانند دیابت، بیماری کلیوی، بیماری ریوی و یا مشکل سرخرگ محیطی وجود داشته باشد، میزان خطر جراحی در چنین حالاتی بسیار بالا میرود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0