محققان در آزمایشهایی که روی موشها انجام دادند، دریافتند که جنینهای دختر ۱۱ درصد و جنینهای پسر ۸ درصد بیشتر مبتلا به چاقی میشوند. ماده شیمیایی «تریکلوکاربان» (TCC) از طریق جفت و نیز از راه تغذیه با شیر مادر جذب میشود.
محققان آزمایشگاه ملی «لارنس لیورمور»، کالیفرنیا معتقدند که قرار گرفتن روزانه در معرض این مواد شیمیایی آسیبهای جبرانناپذیری را در اندامهای حیاتی جنین به جا میگذارد. ماده شیمیایی TCC که در زمینههای پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد، در متابولیسم چربیها اختلال ایجاد کرده و روند تجزیه طبیعی چربیهای بدن را آهسته میکند.
این ماده شیمیایی در دوران رشد خطر جدی را متوجه جنین میکند. جنینها داخل رحم نسبت به تغییرات سطح هورمونی حساستر هستند به طوری که ممکن است باعث تغییرات برگشتناپذیری میشود.
خطر این مواد شیمیایی در منابع آبهای آلوده و محیطهای آلوده زندگی نیز وجود دارد. چنانچه جنین در معرض این مواد قرار گیرد، اندامها و مکانیسمهای محافظتی در جنین در حال رشد دچار آسیبهای برگشتناپذیر میشود.
محققان در مغز جنینهایی که در معرض مواد TCC بودهاند، مقادیر بالایی از این مواد شیمیایی را یافتند که رشد اندامها را مختل میکند. اسکنهای تهیه شده نشان داده است که این مواد شیمیایی در قلب و قسمتهای چاق بدن تجمع مییابد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0