کد خبر : 37434
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 آگوست 2017 - 15:30
-

اندازه دولت برخلاف شعارها بزرگ شده است

اندازه دولت برخلاف شعارها بزرگ شده است

به گزارش قائم آنلاین،غلامحسین شافعی امروز در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با آرزوی موفقیت برای نمایندگان مجلس در انتخاب وزرای کابینه دوازدهم گفت: ما در کشور با چندین پدیده متناقض روبرو هستیم و دایما از کوچک سدن دولت صحبت می‌کنیم، اما از پایان جنگ تحمیلی تاکنون شاهد بزرگ شدن سهم دولت در اقتصاد

به گزارش قائم آنلاین،غلامحسین شافعی امروز در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با آرزوی موفقیت برای نمایندگان مجلس در انتخاب وزرای کابینه دوازدهم گفت: ما در کشور با چندین پدیده متناقض روبرو هستیم و دایما از کوچک سدن دولت صحبت می‌کنیم، اما از پایان جنگ تحمیلی تاکنون شاهد بزرگ شدن سهم دولت در اقتصاد هستیم.

رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دایم از خصوصی سازی ، واگذاری نهادهای خصوصی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی سخن می گوییم اما ساهد پیدایش ساختار جدید در اقتصاد هستیم که با واگذاری نهادهای دولتی به گروه های خاص که شبه دولتی و خصولتی نامیده می‌شود، گرفتار شده‌ایم که متاسفانه این بخش جدید پاسخ گویی در قبال جامعه را مورد خدشه قرار داده و موجب مشکلات و ناهنجاری‌های دیگری در اقتصاد شده است.

وی افزو: دایما از دست یافتن به توسعه و ریشه کنی فقر سخن می گوییم، اما با گذشت زمان شاهد بدتر شدن پارامترهای مذکور هستیم که اوج ان را در سال های ۸۴ تا ۹۲ دیدیم و هنوز هم گرفتار ان هستیم.

شافعی اظهار داشت: بخش خصوصی وظیفه خود می‌داند که با صدای رسا این واقعیت های تلخ جامعه را بیان کند و خود را در مقابل این مسایل مسئول می‌داند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه بخش خصوصی در مورد اهداف والایی که انقلاب اسلامی دارد، خود را مسئول می‌داند، گفت: از جمله مشکلات بزرگ کشور می‌توان به موضوع اشتغال جوانان، ترازنامه بانک‌ها، بدهی دولت، رکود در واحدهای تولیدی، بحران آب و محیط‌ زیست، فسادهای گسترده و عدم شفافیت در اقتصاد کشور که نگاه جزیره‌ای به آنها راه چاره نیست و بیش از پیش نیازمند درک علت این مشکلات هستیم.

شافعی اظهار داشت: پی بردن به چرایی به وجود آمدن این موارد در کشور و راه حل اساسی برای حل آنها مورد تقاضا است.

وی با طرح این سؤال که چه بخشی از جامعه باید پیش‌قراول درک و ارائه‌دهند، مسیر توسعه آتی کشور باشد، گفت: آیا بخش دولتی با تمام چارچوب‌های بسته به آن می‌تواند، از عهده این مهم برآید؟ و یا اینکه سکاندار کشتی طوفان‌زده وضع اقتصادی فعلی باشد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: یا اینکه بخش خصوصی با چارچوب‌ها و ساختارها و شرایط فعلی که متأسفانه نتوانسته از بخش بنیادین خود در جامعه به‌عنوان تعیین‌کننده مسیر توسعه کشور دفاع کند، می‌تواند پیشقراول این مسیر باشد؟

شافعی افزود: جایگاه هر دو بخش چگونه و مجدداً در شرایط جدید چگونه باید تعریف شود تا هریک از این دو نهاد به طور شایسته بتوانند از عهده وظایفی که باید بردوش آنها باشد، برآیند و همیاری و همراهی با یکدیگر شاهد اهداف توسعه ملی باشیم.

وی ادامه داد: در اقتصاد ایران مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی بخش خصوصی به‌عنوان مکمل بخش دولتی تلقی شده است و نکته مهم این است که این مشارکت که ما به همان اندازه در آن اشکال می‌بینیم، صرفاً فقط در اجرا مورد درخواست بوده و در تدوین مورد توجه نبوده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: هدف از خصوصی‌سازی مشارکت واقعی و کارشناسی و اثربخش در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و اجتماعی کشور توسط فعالان اقتصادی بوده، نه اینکه صرفاً قناعت کنیم، به واگذاری یک مشت ماشین‌آلات به بخش خصوصی که این چیزی نبود که دانشگاهیان و کارآفرینان و نخبگان به دنبال آن بودند.

شافعی افزود: در این زمینه به درستی، به‌ صراحت و بارها رهبر معظم انقلاب تذکرات جدی فرموده‌اند که باید به آن توجه ویژه شود.

وی افزود: بخش خصوصی بارها به این شیوه کار ایرادات بنیادین را وارد کرده، ولی نتوانسته در مقابل آن دسته از سیاست‌مدارانی که صرفاً به منافع فردی و گروهی اندیشیده‌ و درکی از منافع ملی ندارند، فایق آید.

رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: تا چه زمانی این دایره فقر و توسعه نیافتگی می‌تواند با چنین شیوه‌هایی ادامه یابد. ما مصرانه به دنبال تغییر مسیر در آینده هستیم و آماده هرنوع کمک می‌باشیم.

شافعی بیان داشت: ما از وزرا می‌خواهیم که هوشمندانه عمل کنند و در تصمیم‌گیری‌ها با حفظ منافع بلندمدت، دولت را چابک، سبک و کم‌هزینه کنند.

وی در ادامه افزود: ما معتقدیم زمان آن رسیده تا بخش خصوصی، دانشگاهیان و کارآفرینان واقعی فرصت برای ارائه طریق در مناسبات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بدهند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: ما نیز به‌عنوان نمایندگان بخش خصوصی در جمع خودمان باید قبول کنیم و تعهد دهیم که اگر به‌عنوان نمایندگان این بخش مسئولیتی را پذیرفتیم، فارغ از مناسبات داخلی، گروهی و شخصی به منافع بلندمدت توجه کرده و سخن حق را بگوییم حتی اگر به مذاق خیلی‌ها خوش نیاید.

شافعی بیان داشت: درخواست ما از وزرای اقتصادی صراحتاً این است که جایگاه واقعی بخش خصوصی صرفاً نباید به تعدادی جلسات مشورتی و تنها عضویت در یک نهاد تصمیم‌گذار دولت آن هم در بسیاری از موارد بدون حق رأی محدود شود.

وی افزود: چه معنایی دارد که مدام از بخش خصوصی نام برده شود، اما در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها حقی برای آنها آن چنان‌که باید قائل نشویم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: ما خواستاریم که بخش خصوصی واقعی بیشتر مورد مشورت قرار گیرد.

شافعی بابیان اینکه منشأ تمام مشکلات در عدم سازماندهی قوی است، خاطرنشان کرد: ما از تلاش‌های دولت و هیأت وزیران سپاسگزاریم و به این واقفیم که اقتصاد کشور در مقطعی از لبه پرتگاهی عمیق منحرف شد و شرایط اقتصادی را می‌دانیم، اما امروز آماده‌ایم با تلاش مضاعف برای پیشبرد اهداف دولت، همراه و همگام باشیم و امیدواریم، در این شرایط جدید حرکت‌های جدیدی در صحنه اقتصاد کشور شروع شود.

وی افزود: همچنین امیدواریم بخش خصوصی به‌عنوان بازیگر و نه بازی‌شونده بتواند به رسالتی که به آن معتقد است، در کنار دولت ادامه مسیر دهد و شرایط رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی را فراهم آورد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

8 + نوزده =