کد خبر : 37442
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 آگوست 2017 - 15:50
-

علاوه بر خزانه، صندوق‌ها را نیز خالی تحویل گرفتیم

علاوه بر خزانه، صندوق‌ها را نیز خالی تحویل گرفتیم

به گزارش قائم آنلاین،حسن روحانی رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس در دفاع از وزاری پیشنهادی کابینه دوازدهم، اظهارداشت: شاهد یک کار حرفه‌ای مجلس در این دوره بودیم همیشه مجلس اصول قانونی و اخلاقی را مورد مراعات قرار می‌دهد و این بار بیشتر این کار صورت گرفت. وی ادامه داد: همه نمایندگان که به عنوان موافق

به گزارش قائم آنلاین،حسن روحانی رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس در دفاع از وزاری پیشنهادی کابینه دوازدهم، اظهارداشت: شاهد یک کار حرفه‌ای مجلس در این دوره بودیم همیشه مجلس اصول قانونی و اخلاقی را مورد مراعات قرار می‌دهد و این بار بیشتر این کار صورت گرفت.

وی ادامه داد: همه نمایندگان که به عنوان موافق یا مخالف صحبت کردند کاری کارشناسانه و طبق اعتقاد و عقیده و مستندات و اطلاعاتی که داشتند صحبت کردند، جز این از مجلس شورای اسلامی توقع دیگری نیست.

روحانی تصریح کرد: دولت و مجلس بار سنگین انجام مطالبات ملی این ملت رشید و بزرگ را بر دوش گرفتیم همه می‌دانیم شرایط ما شرایط آسانی نیست، همه ما اطلاع داریم راه صاف و همدلی در پیش ما است و مشکلاتی که از گذشته برای همه ما باقی مانده. شما می‌دانید بودجه ما چقدر است همه بودجه ما ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است. به سازمان برنامه و بودجه هم گفتم شرایط جدید به همه اطلاع داده شود.

وی افزود: ۴۰ میلیارد تومان در سال گذشته برای صندوق‌های بازنشستگی اختصاص گرفت در صورتی که این صندوق‌ها مربوط به دولت و بودجه هم نیست، یکبار گفتم خزانه خالی تحویل گرفتم،‌ صندوق‌های ما هم علاوه بر خزانه، خالی بود، هیچ صندوقی امروز قادر نیست به تعهداتش عمل کند.

روحانی در ادامه با اشاره به تقسیم بودجه در بخش‌های مختلف گفت: با این شرایط چیزی از بودجه باقی نمی‌ماند، ما شرایط سختی پیس رو داریم و در این شرایط در مجلس و دولت تصمیم گرفتیم از فرصتی که خدا به ما داده استفاده کرده و به مردم خدمت کنیم.  این توفیق هم بر دوش وزرا، هم معاونین و هم نمایندگان مجلس است.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اینکه نمایندگان به وزرا رای اعتماد می‌دهند به معنی این است که ما با همکاری هم کار را شروع کرده‌ایم،‌ از مجلس می‌خواهیم همانطور که به وظایف نظارتی خودش به خوبی عمل می‌کند به همان اندازه به وزرا هم کمک کند، آنها را تشویق کند، وزرا نیازمند کمک‌ها مادی و معنوی نمایندگان مجلس هستند.

وی با اشاره به تلاش ۵ روزه مجلس برای بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی افزود: در طول این مدت نکات فراوانی بیان شد،‌ از همه کسانی که دنبال موافق یا مخالف انتقاد و پیشنهادات خود را مطرح کردند ممنونیم.

روحانی ادامه داد: دولت یکبار در انتخابات برنامه خودش را به رای مستقیم مردم گذاشته است، خدا را شکر صدا و سیما هم در این دوره از مردم خواست که به برنامه رای بدهند،‌ اگر نمایندگان مجلس امروز برنامه‌های وزرا را بررسی می‌کنند و در پی آن انتقاد یا پیشنهادی دارند باید به آن توجه شود.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: انشاءالله نمایندگان مجلس به هر ۱۷ وزیر پیشنهادی رای قاطع خواهد داد تا ما کارمان را زودتر شروع کنیم. من نمی‌گویم همه وزرا بی‌نقص هستند، هیچکدام از ما بی‌نقص نیستیم اما من همه تلاشم را کردم در این راه مشورت داشتم با فراکسیون‌های سه‌گانه مجلس هم نشستیم تا توانستیم این افراد را معرفی کنیم.

وی افزود: این افراد که به مجلس معرفی کردیم بهترین‌هایی هستند که توانستیم انتخاب کنیم. خدا را گواه می‌گیریم اگر برای هر وزارتخانه‌ای فردی توانمندتر و قوی‌تر پیدا می‌کردم لحظه‌ای تردید نمی‌کردم.

روحانی ادامه داد: رفاقت و اینکه فلان فرد از چه حزب و جناحی است برای بنده مطرح نبود،‌ دولت دوازدهم برای اصلاح‌طلبی،‌ اصولگرایی و اعتدال‌گرایی است اما به اصول، اصلاح و اعتدال توجه خواهد کرد تا آن اصول اصلاح و اعتدالی که مدنظر است بکار گیرد.

رئیس‌جمهور یادآور شد: امید ما بر این است که سریعتر کار را شروع کنیم،‌ از نمایندگان مجلس هم می‌خواهم همه مصالح و مقاصد را در کنار هم بسنجند، اگر وزیر ما موفق نشود کار خود را شروع کند باید برای آن وزارتخانه سرپرست بگذاریم و این خود به خود ۳ تا ۵ ماه کار را به تعویق خواهد انداخت.

وی افزود: شاید اولویت اول ما سرعت کار باشد برای اولین بار بود که مقام معظم رهبری در سخنرانی نماز عید فطر امسال تاکید کردند که هر چه سریعتر دولت معرفی شود تاکید رهبری برای این است که ما وظایف بسیار سنگینی داریم،‌ باید کشور را متحول کنیم و باید گام‌های بلندی را برداریم.

روحانی خاطرنشان کرد: چه کنیم که قبل از دولت یازدهم آمار اشتغال صفر شد و همه بار به دوش دولت افتاد، ما با  توجه به نیاز کشور و برنامه ششم در بحث اشتغال عقب هستیم. با تک تک وزرا صحبت کردم و یکی از بحث‌های من با آنها مساله اشتغال بوده است.

وی افزود: برنامه دولت یازدهم امنیت، آزادی،‌‌ آ‌رامش و پشت سر آن پیشرفت است،  ۸ سال بیشتر تا چشم‌انداز باقی نمانده، ما باید گام‌های بیشتری را برداریم. یک زمان دری قفل شده به نام تحریم در مقابل ما بود حالا این در باز شده و همه باید به صحنه بیاییم،‌ تلاش کنیم،‌حالا دیگر موافق و مخالف این جناح و آن جناح نداریم.

روحانی تصریح کرد: دولت دوازدهم فرااصولگرایی، فرا اصلاح‌طلبی و فرا اعتدال‌گرایی است، اما به اصول، اصلاح و اعتدال اهمیت خواهد داد و دولتی است که با همه توان خودش مراقبت خواهد کرد که آن اصول و آن اصلاحات لازم و آن میانه‌روی که مورد انتظار است، بکار بگیرد. در تلاش های خودمان بهتر از این افراد پیدا نکردیم، شما هم البته در فرصتی که داشتید بررسی و تحقیق کردید بیانات‌تان را در این تریبون مطرح کردید و البته رأی با شما.

رییس جمهور افزود: آیین نامه به این صورت است که برای تک تک وزرا، رأی گرفته می‌شود از ابتدا هم همین‌ سیره بود گرچه از قانون اساسی می‌شود استفاده کرد که رأی به کل وزرا یکجا باشد کما اینکه در بسیاری از کشورها به این صورت است .رییس جمهور ، کابینه‌ و هیأت وزیران را ارایه می‌کرد یا رأی مثبت می گرفت یا رأی منفی. ولی آیین‌نامه به این صورت است که به تک تک وزرا رأی داده می‌شود که البته این شیوه هم خواص و امتیازات خودش را دارد.

وی با بیان اینکه امید ما بر این است که هر چه سریع‌تر کابینه کارش را شروع کند، خاطرنشان کرد:  خدا رحمت کند یکی از شهدا بزرگ ما را. در مجلس اول راجع به اعتبار نامه‌اش بحث بود که اسم نمی‌برم.آمدم پشت تریبون گفت که به این رأی ندهیم، استدلال چندانی هم نداشت. می گفت رأی ندهیم تا رقیبش که بعداً در انتخابات میان‌دوره‌ای خواهد آمد ، او رأی بیاورد و او بهتر از این است. اینطور که نمی‌شود درباره وزرا تصمیم گرفته شود که بگوییم به این رأی ندهیم تا بعداً یک وزیر قوی‌تری بیاید تا به او رأی داد. البته ممکن است که چنین چیزی اتفاق بیفتد ولی باید همه مصالح و مفاسد را کنار هم بسنجیم. اگر یک وزیری شروع به کار نکند، ناچار رییس جمهور باید یک سرپرست بگذارد و ۲-۳ ماه، آن وزارتخانه با سرپرست اداره شود تا دوباره فرد جدید به مجلس معرفی شود، با اینکار خود به خود ۳ الی ۵ ماه کار به تأخیر می‌افتد لذا باید مجموعه مصالح را کنار هم بچینیم و در نظر بگیریم، شاید اولویت نخست، سرعت کار امروز ما است.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: در دولت‌های قبلی یادم نمی‌آید، برای اولین بار بود که مقام معظم رهبری، در سخنرانی‌و خطبه های نماز عید فطر امسال، تأکید کردند که هر چه سریع‌تر دولت تشکیل شود و قبل از شروع نماز ، خدمت آقا بودیم و ایشان گفتند شما دولت را کی معرفی می‌کنید؟ تأکید آقا در خطبه‌شان برای اینکه دولت زودتر معرفی شود برای این بود که ما وظایف بسیار سنگینی پیش رو داریم و کشور را باید متحول کنیم.

روحانی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال گفت : در مسأله اشتغال، گر چه دولت یازدهم توفیق نسبی داشته، اما گام‌های بسیار بلندی باید برداشته شود. چه کنیم که در طول ۵ سال قبل از دولت یازدهم، آمار اشتغال خالص، صفر بود و از آن فرصت استفاده نشد و همه این بار به دوش دولت یازدهم افتاد. اینکه در یک سال بیش از ۶۰۰ هزار نفر اشتغال خالص داشته باشیم، اشتغال غیرخالص ما بالای ۸۰۰ هزار نفر باشد، این کار کمی نیست ولی با توجه به نیاز کشور و برنامه ششم، هنوز عقب هستیم.

رییس جمهور با طرح این سوال که چه کار کنیم که مشکل اشتغال درست شود؟ اظهارداشت: یکی از بحث‌های که با تک تک وزرا در دولت یازدهم صحبت کردم، موضوع اشتغال بود و گفتم اولویت همه ما اشتغال است و شما باید کاری کنید که علاوه بر میزان معمول اشتغال، فرصت اشتغال بیشتری را بوجود آورید.

وی تاکید کرد: برای ایجاد اشتغال راهی جز امنیت، آزادی و آرامش نیست . برنامه دولت دوازدهم هم امنیت، آزادی، آرامش و پشت‌سر آن ایجاد پیشرفت است. براساس چشم‌انداز باید در ۱۴۰۴ کشور پیشرفته باشیم و بیش از نیمی از زمان چشم‌انداز از دست رفته است. تقریباً ۱۲ سال آن گذشته و ۸ سال بیشتر باقی نمانده است لذا باید گام‌های بلندتری برداریم .

رییس جمهور با اشاره به برطرف شدن مشکل تحریم ها اظهارداشت : یک وقتی بود می‌خواستیم بدویم روبروی ما در قفل شده‌ای به نام تحریم وجود داشت و امروز این در باز شده و این قفل شکسته شده است، بعضی‌ها می‌خواهند همان جای اول بایستند و بگویند ما که به نتیجه ای نرسیدیم. برای دستیابی به اهداف و نتیجه لازم است از جایی که محترمانه ایستادی حرکت و تلاشی انجام شود. امروز راه باز است و همه ما باید به صحنه آمده و  تلاش کنیم اینجا دیگر مخالف و این جناح و آن جناح و ۲۰ میلیون و ۱۶ میلیون نداریم همه باید به صحنه بیایند.

رییس جمهور با اشاره به ضرورت موضوع توسعه اشتغال بویژه برای جوانان در کشور و طرح این سوال که آیا اشتغال، جز از طریق سرمایه و فناوری امکان‌پذیر است؟ گفت: باید در راستای جذب سرمایه داخلی و خارجی و فناوری های جدید تلاش کنیم چراکه نمی‌توانیم تنها بر مبنای فناوری گذشته و فناوری داخلی، حرکت کنیم، بلکه باید فناوری داخلی‌مان را تقویت کنیم.

روحانی با بیان اینکه با وجود آنکه ۵۰ سال است خودرو ساز هستیم و یکی از صنعت‌هایی که قبل و بعد از انقلاب در آن خیلی کار کردیم خودرو است، اما نتوانستیم با خودروی داخلی بازار صادراتی آسیا، اروپا، شرق و غرب را به دست آوریم، افزود: این به خاطر آنست که یک ماشین و خودرو را می‌آوریم و برای فناوری امروز درست می‌کنیم اما بعد از ۱۰ سال این فناوری تغییر می‌کند و دیگر با آن فناوری کسی خودرو با مصرف زیاد را نمی‌خرد چراکه امروز در دنیا مصرف و استهلاک کاهش یافته و سرعت بیشتر و بدنه و موتور بهتر شده است؛ خودروها دو گانه سوز، گازی و غیرگازی و برقی شده است.

رییس جمهور ادامه داد: مگر می‌شود در یک تکنولوژی بایستیم و بگوییم این تکنولوژی بومی خودمان است و تکان نمی‌خوریم. پس خودمان باید مصرف کنیم و آن وقت دیگر نمی‌توانیم بازار صادراتی داشته باشیم.

روحانی با تاکید بر اینکه تحول در کشور جز از طریق صادرات غیرنفتی امکان‌پذیر نیست، گفت: نمی‌توانیم همواره به نفت‌ و درآمد نفت متکی باشیم، بلکه باید با توسعه صادرات، ارز آوری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بدون تکنولوژی نمی توان با دنیا رقابت کرد، چراکه امروز در یک جاده‌ای راه نمی‌رویم که تنها باشیم بلکه در یک میدان رقابت در حال حرکت هستیم، اظهار داشت: بدون تکنولوژی بسیار خوب، تا ۲۰ الی ۳۰ سال دیگر از یک میدان نفتی روزانه ۵۰ هزار بشکه نفت استخراج می‌شود و بعد تمام می‌شود، ولی با تکنولوژی پیشرفته اولاً این ۲۰ سال ممکن است بشود ۳۰ الی ۴۰ سال و نفتی که استخراج می‌کنید به جای ۵۰ هزار بشکه در روز ممکن است ۱۰۰ هزار بشکه بشود.

رییس جمهور افزود: در یک حوزه نفتی که تولید ما حدودا ۵۰ هزار بشکه در روز است، یک شرکت خارجی اعلام کرده با تکنولوژی نو این میزان را به  ۸۰ هزار بشکه می رساند و حتی یک شرکت دیگر گفته با تکنولوژی برتر، این مقدار را به بیش از ۱۰۰ هزار بشکه خواهد رساند.

روحانی با بیان اینکه در دنیای امروز نباید با مسائل شوخی کنیم، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم از منابع نفتی‌مان درست استفاده کرده و منابع گازی و نفتی ما تحرک پیدا کند، نیازمند تکنولوژی و سرمایه هستیم.

رییس جمهور ادامه داد: در جمعی که وزیر نفت هم حضور داشت، شخصی می‌گفت که ما خودمان می‌توانیم کاری که فلان شرکت می‌خواهد انجام دهد را بکنیم؛ گفتم فرض بگیرید شما می‌توانید انجام دهید و از او پرسیدم که این کار چقدر سرمایه می‌خواهد؟  گفت ۷ میلیارد سرمایه می‌خواهد گفتم داری سرمایه گفت نه.

روحانی با اشاره به اینکه ما امروز به جذب توامان سرمایه و تکنولوژی نیاز داریم، گفت: در بخش نفت و گاز حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم که در حال حاضر بیش از ۱۰۰  میلیارد دلار از  پروژه‌های این بخش آماده تحویل است.

رییس جمهور با بیان اینکه در فضای مجازی، نیازمند فناوری هستیم، اظهار داشت: چرا وقتی کاربران شبکه اجتماعی ایرانی، به یک میلیون نفر می رسد آن شبکه هنگ می‌کند و نمی‌تواند آن را اداره کند و یک شبکه اجتماعی خارجی ۴۰ الی ۱۰۰ میلیون کاربر را تحمل می‌کند؟ این به خاطر تکنولوژی است.

وی با بیان اینکه باید برای جوانان اشتغال ایجاد کنیم و در این مسیر هرگز شوخی نداریم، افزود:  اشتغال به فناوری و سرمایه چه داخلی و چه خارجی نیاز دارد؛ هیچ کشوری با انزوا پیشرفت نکرده و لذا یکی از بزرگترین وظایف وزارت خارجه ما در این دوره فعالیت اقتصادی است.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: بزرگترین وظیفه وزیر خارجه در این دوره، اولاً این است که کنار برجام بایستد و نگذارد آمریکا و دشمنان ایران موفق شوند. آن کسی که برای برجام سینه سپر می‌کند یعنی در برابر دشمنان ایران و در برابر آمریکا و اسراییل و برخی از کشورهای کوچک منطقه که اخلال می‌کنند می‌ایستد و ما این افراد را قهرمان میدان مبارزه در برابر استکبار می دانیم.

دکتر روحانی با بیان اینکه آن کسانی که در برابر آمریکا خم می‌شوند، خودشان زودتر هول می‌دهند که برجام را از بین ببرند، گفت: آمریکا اینقدر کمک نمی‌خواهد که برخی می‌خواهند کمک کنند و به اندازه کافی در دنیا کمک دارد؛ شما به ملت ایران کمک کنید.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه امروز بزرگترین ماموریت وزارت خارجه حراست از نهال نوپای برجام است، اظهار داشت: وزارت خارجه  باید روبروی آمریکا و آنهایی که در برابر منافع ملی ایران حرکت می‌کنند، بایستد و از شوخی برخی ها هم نترسد چراکه بعضی‌ها به بیان برخی جملات عادت دارند، اما نباید بترسیم و باید کار خودمان را انجام دهیم.

روحانی ادامه داد : دومین وظیفه وزارت خارجه که شاید در این مقطع، مهم‌ترین وظیفه باشد، فعالیت در بخش اقتصادی است؛ وزارت خارجه باید راه را باز کند و جذب سرمایه و فناوری خارجی را تسهیل کند.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه در شرایط امروز دیگر نمی توان برای پیشرفت ایران، روش سعی و خطا اتخاذ کرد، اظهارداشت: ۴۰ سال سپری شده است. شاید در سال اول اتخاذ سعی و خطا از سوی مردم پذیرفتنی بود اما امروز دیگر از ما پذیرفته نیست. باید از تمام تجربه ۴۰ سال خودمان و تجربه جهانی استفاده و بهره‌برداری کنیم و کشور را به حرکت درآوریم.

روحانی خاطرنشان کرد : وزارت خارجه باید روند سرمایه‌گذاری را تسهیل کند. یکی از بزرگترین وظایف‌ وزارت اقتصاد ، سرمایه‌گذاری خارجی است باید سرمایه را بیاورد و همه وزارتخانه های صنعتی باید موانع سرمایه‌گذاری در داخل را بردارند.

رییس جمهور با بیان اینکه یکی از اهداف اش در تیم دولت دوازدهم این بوده که این تیم به هم دیگر کمک کنند و هم‌افزایی داشته باشند، گفت: به دنبال این نبودم که ۱۷ قهرمان ناهماهنگ معرفی کنم. در فکر یک تیم و هیأت وزیران هماهنگ بودم. همچنان که در ورزش، اگر تیم ورزشی ناهماهنگی را به میدان بفرستیم اگر هم تک تک ورزشکاران خیلی هم خوب و توانمند باشند، نمی‌توانند کاری بکنند. علت اینکه می‌گویم ای کاش به کل وزرا یکجا رأی داده می‌شد بخاطر اینکه تلاش شده تیم هماهنگ ۱۸ نفره ای کنار هم باشند.

رییس جمهور اضافه کرد: هماهنگی در دولت بسیار مهم است و در کار اجرایی بیشتر خودش را نشان می‌دهد، همه باید در کنار هم باشند و این کار بزرگ را انجام دهند.

وی با اشاره به اصرار برای تصدی وزارت نفت توسط مهندس زنگنه خاطرنشان کرد: البته در ابتدا مهندس زنگنه پیشنهاد دیگری به من داشت، جوانی را به من معرفی کرده بود تا بعنوان وزیر نفت انتخاب کنم همان‌جا به ایشان گفتم که من صد میلیارد دلار سرمایه خارجی می‌خواهم، این جوان می‌تواند بیاورد؟ به تردید افتاد؟ من یک وزیری می‌خواهم که اسمش برند باشد. برای جذب سرمایه و من این را تعارف و شوخی نمی‌کنم اسامی‌ برخی از وزرای ما در دنیا برند جذاب است.

روحانی افزود : امروز دکتر ظریف در دنیای سیاست یک چهره جذاب است همه افتخار می‌کنند با آقای ظریف صحبت کنند و این برای حیثیت و کشورمان مهم است. برای من مهم است که وزیر نفت من کسی باشد که بتواند سرمایه خارجی را بیاورد و وزیر راه من کسی باشد که بتواند ۱۸ میلیارد دلار سرمایه خارجی را به کشور بیاورد بدون اینکه از دولت گارانتی بخواهد.آقای آخوندی را می‌خواهم که اگر خواستیم هواپیما بخریم هر روز به من نگوید از کدام منابع و پول استفاده کنم و چه طوری بازپرداخت شود. وزیری می‌خواهم که با شهامت بگوید که هواپیما می‌خرم پول و بودجه کشور را نیاز ندارم، خودم با این هواپیما بازپرداخت می‌کنم، قرارداد بزرگ می‌بندم دنیا هم اعتماد می‌کند. درست است که دنیا به ملت و به دولت یازدهم اعتماد کرد و به دولت دوازدهم اعتماد می‌کند، اما وزیر در جای خودش نقش بسیار ارزشمندی دارد. اینطور نیست که وزیر یا معاون رییس جمهور در امری که به او واگذار می شود، بی‌نقش باشد او می‌تواند با نقش خودش سرمایه خارجی را جذب کند .

رییس جمهور افزود: وزیری می‌خواهم که در دل کار بزرگ شده باشد. آقای ربیعی در دل کار و کارگر رشد پیدا کرده و بزرگ شده است.  برای کارگرها یعنی بزرگترین سرمایه ملی مهم است، فردی بعنوان وزیر باشد که کارگران کشور به او اعتماد داشته باشند.

رییس جمهور با اشاره به لایحه تقدیمی دولت به مجلس شورای اسلامی مبنی بر جداسازی بخش های وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی،  وظایف ربیعی را در حال حاضر در این وزارتخانه بسیار سنگین برشمرد و گفت:  وظیفه دولت در راستای اینکه وزارتخانه‌ها را چابک‌تر، کوچک‌تر و فعال‌تر کنیم ارائه  لایحه به مجلس شورای اسلامی بود و شما هم هر چه که به مصلحت کشور است، انجام دهید.

وی افزود: آقای شریعتمداری کسی است که تجربه داشته و در دولت یازدهم به همه استان‌ها سفر کرده و همه استان‌را خوب شناخته و همه پروژه‌ها را بررسی کرده و همه کشور را خوب می‌شناسد؛ اما به هر حال وزارت صنعت، معدن، تجارت وزارتخانه بزرگی است و تجربه معدن و صنعت می‌خواهد که به ایشان از اول گفتم که این باید با انتصاب معاونین قوی جبران شود، هرچند نیازی نیست که وزیر در جزئیات امور دخالت کند؛ وزیر، مدیریت قوی می خواهد که بتواند معاونین خودش را هماهنگ کرده و در هیأت وزیران با بقیه وزرا همگام باشد.

رییس جمهور ادامه داد: با آقای ربیعی صحبت کردیم که یکی از چهره‌های به نام صنعتی مدیریت شستا را به عهده بگیرد و ایشان نیز با برخی افراد مذاکره کرده که این بار تقریباً کمی بار این مسئولیت از دوش ایشان برداشته شود.

روحانی با بیان اینکه معتقدم بر اساس سیاست‌های کلی باید این بنگاه‌های اقتصادی را سریع‌تر آماده کرده و در بازار بفروشیم، تا بار مسئولیت وزارت‌خانه‌ها سبک شوند، گفت: بنگاه داری هیچ تناسبی با تخصص وزارتخانه ها ندارد و یک کار نادرست و غیردقیقی بوده که قبلاً انجام گرفته و قدم به قدم باید در این راستا گام برداریم.

رییس جمهور افزود:  البته وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید هماهنگی خیلی خوبی با وزارت بهداشت و درمان داشته باشد تا بتوانیم این خدمات را بهتر انجام دهیم چرا که انجام این اقدامات اهمیت داشته و به این دلیل است که اصرار کردیم، این وزیر، بخاطر مسئولیت سنگینی که باید بر دوش بگیرد در این زمینه بیاید.

روحانی با اشاره به اینکه توسعه اشتغال در کشور نیاز به تحول در وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش دارد،  تصریح کرد: اولین صحبتم با آقای بطحائی این بود که باید کاری کنید تا مهارت دانش‌آموز را بالا ببریم و باید دانش‌آموزی تربیت کنیم که بنگاه‌های اقتصادی در کلاس ۱۱ و ۱۲ برای بکارگیری آنان پیشقدم باشند.

رییس جمهور اظهار داشت: وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در این راستا برنامه ریزی خوبی داشت که باید آنها را اجرایی و عملیاتی کنیم و وزیر آینده علوم هم باید، جامعه را برای اینکه بتوانیم مهارت‌های لازم را داشته باشیم، فعال و آماده کند.

وی با بیان اینکه در احکام وزرای دولت دوازدهم پیوست هایی هم در نظر گرفته شده است،  گفت: در این پیوست ها مواردی عام برای همه وزرا مثل مسأله حقوق شهروندی، شفافیت، مبارزه با فساد، محیط زیست و مسایل زیست محیطی، اشتغال زنان و جوانان، استفاده از اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی است که باید همه وزیران آنها را در نظر بگیرند و آنها را مراعات کنند.

رییس جمهور با اشاره به اینکه معرفی یک جوان برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اولین تجربه در این زمینه است، افزود: علت اینکه گفتم آقای جهرمی بیاید و این مسئولیت را بپذیرد اینست که امروز از ارتباطات مهم‌تر در عمل فناوری اطلاعات و فضای مجازی و فضای سایبری است. فناوری ارتباطات بسیار مهم است.

روحانی ادامه داد: همیشه بعضی‌ها فکر می‌کردند بین امنیت و آزادی سازگاری نیست  و در حالی که قانون اساسی بر این تأکید دارد که استقلال، امنیت و آزادی باید در کنار هم باشند، اما بعضی‌ها می‌گویند که اگر امنیت می خواهیم باید آزادی را برایش قربانی کنیم.

رییس جمهور اضافه کرد: اینکه تا این قربانی نشود دعای ما مستجاب نمی‌شود و امنیت بوجود نمی‌آید ما این را قبول نداریم. ما قبول نداریم که آزادی بخاطر امنیت و یا امنیت ،بخاطر آزادی ذبح شود این دو باید در کنار هم قرار بگیرند. ما آزادی مسئولانه را می‌خواهیم ما امنیتی را می‌خواهیم که این امنیت بر دوش هوشیاری و آگاهی ملی یک ملت باشد. امنیت تنها با تفنگ و اسلحه نیست؛ با اعتماد، حضور  و مشارکت اجتماعی است، البته سلاح هم نیاز داریم دنبالش هستیم و خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: آقای جهرمی در جلسات شورای عالی فضای مجازی یک مدتی از طرف آقای علوی می‌آمد، آن وقتی که در وزارت اطلاعات بود و مدتی هم از طرف آقای واعظی می‌آمد. در هر دو بخش شاهد بودم که همیشه در مسأله امنیت و آزادی این دو را با هم در نظر می گرفت. این حرف نسبت به ایشان ناحق است، اگر کسی فکر کند، ایشان آزادی را به مذبح می‌برد، اینطور نیست، علت اینکه اصرار کردم ایشان بیاید بخاطر اینکه مسایل پیچیده فراوانی در این بخش داریم .

رییس جمهور اضافه کرد: علت اینکه باید مسایل امنیتی را بلد باشد اینست که اگر بلد نباشد همان روز اول گیرش می‌اندازند و چون مخالفند استدلال امنیتی می‌کنند، البته من اگر خودم حضور داشته باشم، منم به اندازه آنها مسایل امنیتی را بلدم و جواب می‌دهم ولی اگر در جلسه حضور نداشته باشم، باید یک کسی باشد که مسایل امنیتی را هم بلد باشد، تا بتواند از آزادی مردم ،از شبکه‌های اجتماعی و از اشتغال مردم در فضای مجازی حراست کند. ما باید همه ابعاد مسأله را در نظر بگیریم.

روحانی گفت: وقتی وزیر جوان بیاوریم می‌گویند همه پلکان را طی نکرده، همه پلکان را طی کند ،می‌گویند چرا جوان‌تر نیاوردید سن آن بالاست. به اعتقادم می‌توانیم جوان را بیاوریم کما اینکه در اول انقلاب این کار را کردیم و در بسیاری از موارد موفق بودیم .

رییس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهارداشت: علت اینکه اصرار کردم  آقای علوی در وزارت اطلاعات راهشان را ادامه دهند با اینکه کار ایشان کار بسیار سخت و مشکلی است بخاطر اینکه آقای علوی جزو آنهایی است که آزادی را نمی‌برد، پای درخت امنیت هر روز قربانی کند و این مسأله برایم مهم است. وزیر اطلاعاتی می‌خواهم که مردم از اسم وزیر اطلاعات و مأمور اطلاعاتی نترسند، فقط باید خائنین و آدم‌هایی که ضد منافع ملی هستند، بترسند، منتقد نباید از وزیر اطلاعات بترسد. البته وزیر اطلاعات در این ۴ سال کاری به کسی نداشت دیگران به او کار داشتند. منتقد نباید از وزیر اطلاعات بترسد ولی کسی که ضد این نظام است البته که باید از وزیر اطلاعات بترسد، چون دستگاهی است که می‌خواهد نظارت کند.

 رییس جمهور تصریح کرد:  وزارت اطلاعات در بعضی از بخش‌هایش خیلی موفق بود در بعضی از بخش‌هایش هم نیمه موفق بود که شرط ما با آقای علوی این بوده که آن نیمه ها اینبار تکمیل شود. در بحث امنیت و مبارزه با گروهک‌های تروریستی، انصافاً وزارت اطلاعات موفق بود، خوب کار و تلاش کرد، خیلی از جاهای دیگر هم وزارت اطلاعات خوب کار کرد. در جاسوسی خوب کار کرد چون بعضی‌ها اگر کسی با خارجی‌ها صحبت کند می‌گویند این جاسوس است می‌گوییم چرا جاسوس است می‌گویند با یک خارجی حرف زده است، وزارت اطلاعات در این زمینه تخصص دارد و چون پرونده‌های ضد جاسوسی را معمولاً می‌خواهم و اطلاعات می‌گیرم، بسیار خوب و دقیق و حساب‌شده عمل کرده و جایی هم که دیگران غیرفنی و غیرحرفه‌ای انجام دادند همین معاونت با شجاعت ایستاده و گفتند که این کار، کار نادرست و ناصحیحی است بنابراین مهم است که وزیر اطلاعات ما کسی باشد که این بار مسئولیت را بردوش بگیرد.

وی در ادامه در دفاع از وزیر پیشنهادی برای وزارت جهاد کشاورزی گفت:  واقعاً آقای حجتی، کار بزرگی در کشاورزی انجام داد، براساس آمار و ارقام اگر وزارت کشاورزی نبود، در ۹۴ ممکن بود رشد ما منفی شود، آن بخشی که رشد ما را در سال ۹۴ نجات داد که وضع‌مان خیلی سخت بود، کشاورزی بود که بالای ۵ درصد رشد داشت و در آن شرایط جلو آمد و نگذاشت رشد ما منفی شود.

رییس جمهور با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو باید امروز همه توانشان را اولا برای حل مسئله آب و ثانیا برای تامین امنیت غذایی و حفظ محیط زیست به کار گیرند، گفت: ما امنیت غذایی با صرفه‌جویی کامل در آب و با کم‌ترین کود و سم مضر و با شرایط بهداشتی که مردم بتوانند از میوه و محصولات کشاورزی به خوبی و راحتی استفاده کرده و مشکلی نداشته باشند، می خواهیم.

روحانی با بیان اینکه حجتی یکی از وزرایی است که در کار خودش، کاملاً متخصص بوده و شک ندارم که ایشان کشاورزی را به خوبی می‌شناسد و می‌داند که در بخش کشاورزی باید چه کاری انجام شود، افزود: آقای حجتی فردی است که مهارت و تجربه کافی دارد و همه به ایشان اطمینان و اعتماد دارند وزیری است که همه جناح‌ها قبولش دارند؛ فردی متخصص است و من در اینجا شهادت می‌دهم یکی از پاک‌ترین وزرای ما آقای حجتی بوده و هست-البته همه وزرای ما اینچنین هستند- نمی‌دانید چقدر ایشان آدم پاک و خوبی است؛ در مواردی از من اجازه می‌گیرد که دچار تعجب می‌شوم؛ ایشان یک وزیر پاک دست مخلص و انقلابی است؛ جوانی که از قبل انقلاب، برای انقلاب کار کرده و بعد انقلاب مرتب در مسیر حرکت به سمت منافع ملی بوده است و ما باید از ایشان قدردانی، استفاده و بهره‌برداری کنیم.

رییس جمهور، دکتر قاضی زاده هاشمی را جزو وزرایی دانست که همگان خدمات او را به خوبی شناخته و می‌دانند کار بسیار بزرگی را در اجرای طرح تحول سلامت به انجام رسانده است و خاطرنشان کرد: در سال ۹۴ وضع اقتصادی ما مثل سال ۹۳ نبود و همه دستگاه‌های ما در فشار قرار گرفتند و نمی‌خواهم بگویم که طرح تحول ما نیاز به اصلاح ندارد که دارد. همه وزرا موظفند خدمات و کیفیت خدمات را ارتقا دهند. البته تعداد هم به طور طبیعی بالا می‌رود چون جمعیت ما هر سال یک میلیون اضافه می‌شود و باید خدمات به همان اندازه هم از لحاظ کمیت و هم از لحاظ کیفیت بیشتر شود.

روحانی افزود: هنر این است که وزیر بتواند کاری کند، تا ما از این منابع محدود بتوانیم به خوبی و به بهترین وجه استفاده کنیم و بتوانیم کاری کنیم که در زمینه بهداشت و درمان ان شاء‌الله بار مردم کمتر شود.

رییس جمهور با بیان اینکه آقای آوایی وزیر پیشنهادی دادگستری فردی صادق و باتجربه است که در این کار مراحل مختلف قضایی را طی کرده است، افزود:  ما خیلی از ایشان انتظار زیادی نداریم و می خواهیم مسائل مربوط به حقوق بشر، حقوق شهروندی و مسایل مربوط به تعزیرات را مقداری سامان دهد و روابط سه قوه را هم صمیمی‌تر کند.

وی با اشاره به اینکه آقای امیر حاتمی، شخصیتی هستند که در نیروهای مسلح و در ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع خدمات فراوانی انجام دادند، گفت: از امیر حاتمی چیزی که می‌خواهم اینست که اولا وحدت سپاه و ارتش باید تقویت شود و با حضور شما در وزارت دفاع باید همه سپاهیان‌مان خیال راحت، داشته باشند و این تجربه شما در وزارت دفاع بسیار مهم است. چون قبلاً برادران عزیز سپاه بودند و خدمات بسیار ارزشمندی هم به سپاه و ارتش و هم به سایر نیروهای مسلح ارائه دادند و شما هم باید به نحو احسن انجام دهید و دوم در راستای تامین فناوری‌های روز که برای تکمیل سلاح‌هایمان به آنها نیاز داریم، تلاش شود.

رییس جمهور تاکید کرد:  به روز کردن سلاح ها برای ما در شرایط فعلی منطقه بسیار مهم است و ان شاء الله این کار را انجام داده و با موفقیت پیشرفت خواهیم کرد ؛ صنعت دفاعی تا جایی که می‌شود باید به مردم واگذار شود. آنجایی که محرمانه است هیچ، اما بقیه را بیرون ببرند تا ما بتوانیم این صنعت را فعال‌تر کنیم.

رییس جمهور در ادامه سخنرانی خود به دفاع از رحمانی فضلی برای وزارت کشور پرداخت و اظهارداشت:ایشان جزو وزرای بسیار خوب ما بودند. کار وزارت کشور کار سنگینی است. آنچه که از آقای رحمانی فضلی خواسته بودم این بود که شایسته‌سالاری جای جناح بنشیند. از هر که شایسته‌سالار هست و شایستگی‌اش بیشتر و دلسوزتر است و البته معتدل است، استفاده شود. شرط ما اعتدال است از هر جناحی می‌خواهد استفاده شود. اگر افراط باشد ما با آن کاری نداریم. از معتدلین همه جناح‌ها باید استفاده و بهره‌برداری شود البته این کار مشکلی است.

روحانی خاطرنشان کرد: وزیر کشور رییس شورای امنیت کشور است. رییس شورای امنیت باید با دادگستری و قوه قضائیه و ارتش و سپاه و نیروی انتظامی و اقوام و اقلیت‌ها و طوایف کار کند، این کار پیچیدگی دارد و آسان نیست. آقای رحمانی فضلی در این زمینه تجربه خوبی دارند، دو انتخابات بسیار مهمی را به خوبی پشت سر گذراند و ان شاء الله از وجود ایشان با رأی شما در دولت دوازدهم استفاده خواهد شد منتها از شما رأی قاطع می‌خواهیم و بعد از ظهر امروز که هیأت دولت  تشکیل می شود همه با نشاط و با رأی بالا در آن حضور داشته باشند و امیدواریم نمایندگان اعتماد کنند و به همه وزار رأی دهند.

رییس جمهور همچنین در دفاع از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت:دکتر صالحی شخصیت ارزشمند علمی، حوزوی و دانشگاهی هستند و توقع ما از ایشان این است که هم خواست رهبری و هم خواست مردم اجرایی شود و این شدنی است. مردم ما گله دارند شما نمایندگان اگر کارهایی به عهده وزیر ارشاد است لطفاً بگویید دیگران دخالت نکنند، اگر بناست دیگران مداخله کنند به ما بگویید وظیفه ما نیست و دولت کنار رود و آنها هر کاری بخواهند بکنند. از ۱۰ جا مجوز صادر می‌شود بعد یک نفر می‌گوید آقای فلانی شکایت کرد ،بعد در آن را قفل می‌کنند، قفل کردن آسان است، کلید پیدا کنید و قفل را باز کنید مدام در را ققل می‌کنند.

رییس جمهور گفت : امیدواریم با حضور ایشان شاهد نشاط هنرمندان باشیم نشاط هنرمندان برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد و ان شاء‌الله ایشان در این راه موفق خواهد بود که این کار را انجام دهد.

روحانی در دفاع از آقای کرباسیان برای وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت : مسئولیت بخش‌های مختلف این وزارتخانه بسیار مهم از سرمایه‌گذاری خارجی، مالیات، خصوصی سازی، سهام عدالت به عهده ایشان است و توانمندی این کار را دارد.

وی در دفاع از وزارت آقای بی‌طرف برای وزارت نیرو نیز اظهارداشت: ، ایشان یکی از چهره‌ها و شخصیت‌هایی هستند که می‌توانند این بار را بر دوش بگیرند، افراد دیگر هم مطرح بودند، در بین همه آنها آقای بی‌طرف را توانمندتر یافتم و تجربه بیشتری دارد ممکن است شما بگویید در فلان جا و فلان گوشه کار هم ایرادی دارد اما آقای بی‌طرف هم توانمند هستند و هم متخصص این کار هستند و هم تجربه دارند. رییس جمهور اضافه کرد: مسأله آب بسیار مهم است البته برق هم مهم است اما آب اهمیت ویژه‌ای دارد و امیدوارم ان شاء الله نمایندگان با رأی قاطعی که به آقای بی‌طرف می‌دهند به زودی شاهد یک تحول در زمینه وزارت نیرو باشیم گرچه وزیر قبل هم بسیار پرتلاش بود و کارهای بسیار ارزشمندی را انجام داد.

روحانی در پایان خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه وظیفه ما بود ما انجام دادیم. طبق قانون وظیفه داشتیم تحقیق کنیم افرادی را به عنوان وزیر انتخاب کنیم و برای اینکار مشورت‌ها و هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم. امروز این وظیفه شماست. تحقیقات تان را انجام دادید مخالفین و موافقین صحبت کردند، فقط یک خواهش از نمایندگان دارم و آن اینکه در رأی امروز بین خودتان و خدای خودتان، به هر کس که برای کشور شایسته و مفید می‌بینید، رای بدهید. شما نماینده مردم هستید مردم شما را انتخاب کردند خدا ناظر و گواه بر اعمال ماست هر چه تشخیص وجدانی و شرعی شماست نسبت به وزرا همان را عمل کنید، اما اگر ان شاء الله همه وزرای ما رأی بیاورند خیلی خوشحال می‌شویم. پیشاپیش مردم ما هم خوشحال می‌شوند که زودتر دولت دوازدهم شروع بکار بکند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست + 19 =