واجب فراموش شدهای که انجام آن در فضای مجازی، تنوع و سهولت بیشتری نسبت به زندگی حقیقی دارد، امر به معروف (خوبی ها) و نهیازمنکر (بدیها) است. اما چگونه میتوان در فضای مجازی، امربهمعروف و نهی از منکر کرد؟ پاسخ به این سؤال با توجه به نوع و شرایط متفاوت است. اگر بخواهیم این کار را در محیط پایگاههای اینترنتی (سایت) انجام دهیم، صرف بازدید از یک سایت ارزشی میتواند امر به معروف باشد؛ چراکه هر قدر تعداد بازدید بیشتر شود، انگیزه مدیران سایت و نویسندگانش را بیشتر میکند و البته نقطه مقابل آن هم صادق است.
در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام ابزاری به نام «لایک» تعبیه شده که استفاده از آن بیانگر رضایت مخاطب از مطالب منتشر شده است. استفاده مناسب از «لایک» مصداقی از امر به معروف است. پس باید دقت شود که هر مطلبی را نباید «لایک» کرد.
امر به معروف مصادیق دیگری نیز دارد که مثلا میتوان از به اشتراکگذاری مطالب مناسب یاد کرد. با نظر دادن و یا همان «کامنت» گذاشتن برای مطالب ارسال شده نیز به سادگی و بدون خجالت و ترس از خسارت مالی، جانی و حیثیتی میشود امر به معروف و نهی از منکر کرد! مسدود کردن (بلاک) یا گزارش دادن (ریپورت) اشخاص، صفحات و کانالهایی که مطالب ضدارزشی و نامناسب را ترویج میکنند، نوع دیگری از امر به معروف و نهی از منکر است که در اکثر محیطهای مجازی نظیر تلگرام، اینستاگرام، وبلاگها و… قابل استفاده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0