نیمه بهار امسال بسیاری از فلامینگوها با تصور اینکه دریاچه آب دارد، در سواحل مختلف بختگان از جمله شرق آن فرود آمدند و شروع به لانهسازی و تخمگذاری کردند اما با گذشت زمان و افزایش دمای هوا همین اندک آب موجود در دریاچه نیز تبخیر و سبب شد تا دهها جوجه فلامینگو در میانه شورهزار گرفتار شده و از بین بروند.
برخی فلامینگوها نیز از روی ناچاری به زمینهای کشاورزی اطراف بختگان و آبادیها پناه بردهاند. مردم این آبادیها نیز که از قدیم دوستدار محیط زیست و حیات وحش بوده آنان را به خوبی پذیرا کردهاند.
امروز یکشنبه ۲۹ مردادماه نیز تعدادی از فلامینگوها و بچه فلامینگوها، برای یافتن آب و غذا به زمینهای کشاورزی اطراف روستای محمدآباد روی آورند. مردم این روستا که به قرآن آباد ایران معروف است آب و غذای این پرندگان را تامین کرده و با همکاری فعالان محیط زیست و همچنین مسئولان محیط زیست استهبان در نجات این پرندگان مهاجر سهیم شدند.
خشکی بختگان حیات پرندگان مهاجر را به خطر انداخته است
رحیم شاهسونی دهیار روستای محمدآباد استهبان اظهار داشت: چند هفتهای است که فلامینگوهایی را مشاهده میکنیم که در دریاچه بختگان با کمبود آب روبرو شده و به اجبار به مزارع و آبادیها اطراف پناه بردهاند.
شاهسونی بیان کرد: بسیاری از جوجه فلامینگوها نیز توان پرواز نداشته و در میان نمکزار و هوای گرم بختگان گرفتار شدهاند که باید برای رهاسازی و نجات زندگی آنان برنامهریزی شود.
وی تصریح کرد: بختگان همواره مامنی امن برای پرندگان مهاجر و فلامینگوها بوده است اما خشکی بختگان و عدم احیای این دریاچه بزرگ ایران سبب به خطر افتادن زندگی حیات وحش منطقه از جمله پرندگان مهاجر شده است.
دهیار روستای محمدآباد گفت: همچنین خشکی بختگان و عدم احیای آن در اکوسیستم مناطق اطراف تاثیرمنفی داشته و بادهای نمکی نیز زمینهای کشاورزی را تخریب کرده است.
فلامینگوها نجات نیابند، فاجعه محیط زیستی ۱۰ سال گذشته تکرار میشود
رسول حاجیباقری یکی از فعالان محیط زیست نیز با بیان اینکه باید مسئولان فکری برای نجات پرندگان مهاجر گرفتار شده در بختگان داشته باشند اظهار داشت: ایجاد حوضچههای مصنوعی در کنار بختگان و آبرسانی به فلامینگوها از برنامههایی است که توسط تشکل مردم نهاد دیدهبان استهبان دنبال میشود.
دبیر گروه مردمی دیدهبان استهبان افزود: در حال حاضر فلامینگوها با مشکل آب و تغذیه روبرو بوده و گرما نیز آنان را مورد اذیت و آزاد قرار میدهد که باید با یک برنامهریزی برای برطرف کردن مشکلات آنان کار شود.
حاجی باقری خاطرنشان کرد: اگر به این موضوع رسیدگی نشود فاجعه محیط زیستی مردادماه ۸۶ که هزاران فلامینگو در آن تلف شدند دوباره تکرار میشود.
وی با بیان اینکه شاید در این زمان پیش رو کسی نتواند کار بزرگی کند تصریح کرد: بدون شک نظارت جوجهها و پایش هر روزه حوضچههای آب توسط محیط بانان دلسوز منطقه یک امر ضروری و حیاتی است.
رئیس اداره محیط زیست استهبان اظهار داشت: ایجاد زهکش یکی از راههای نجات فلامینگوها بوده که در این زمینه با همکاری مردم بخشی از آن اجرا شده و این نیاز به توسعه دارد.
علی اکبر صفایی با بیان اینکه از هیچ تلاشی برای نجات فلامینگوها دریغ نمیکنیم خاطرنشان کرد: نجات جان فلامینگوها به کارشناسی و بررسی بیشتر دارد که باید مسئولان استانی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
صفایی از ارائه آمار تعداد فلامینگوهای تلف شده در دریاچه بختگان خودداری کرد.
هفته گذشته بود که توسط اداره محیط زیست و مردم جان بیش از ۱۰۰۰ جوجه فلامینگو نابالغ که در تالاب بختگان بهدام افتاده بودند، نجات داده شد. اما همچنان زندگی این فلامینگوها به خطر افتاده و باید با برنامهریزی کارشناسی جان آنان را نجات داد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0