۱. گوشت بیکن شده
هر شخصی که عاشق بیکن است، خوشمزه بودنش را انکار نمیکند اما باید بدانید که این ماده غذایی برای شما خوب نیست. شاید تصورش برایتان سخت باشد اما گوشت بیکن شده یکی از بدترین چیز هایی است که میتوانید به عنوان غذا بخورید. یک قاشق غذا خوری متوسط از گوشت بیکن شده حاوی ۴۳۵ میلی گرم سدیم است. این درست حدود یک و پنجم مقدار نیاز بدن، یک فرد بزرگ سال است. [منبع: Magee].
یک فرد بالغ در طول یک روز باید رژیم غذایی که بالغ بر ۲۰۰۰ کالری انرژی داشته باشد را مصرف کند. این رژیم غذا از ۴۵ الی ۶۵ درصد کربوهیدرات تشکیل شده است (و به یاد داشته باشید که کربوهیدرات شامل شکر نیز است که میخورید، نه فقط نان و ماکارونی) در ضمن شما حدود ۶۶ گرم چربی نیز مصرف میکنید. از این بین تنها ۲۰ گرم آن از چربی اشباع است. توجه داشته باشید که بدن شما به بیش از ۲۴۰۰ میلی گرم سدیم در روز نیاز ندارد. [منبع: Klein ، Jacob].
اگر رژیم غذاییتان پر از مواد سرخ شده، گوشت گاو و گوجه فرنگی باشد، خطر ابتلا به برخی از بیماریها در شما افزایش پیدا میکند. اگر قرار باشد در طول شش روز از یک هفته را این گونه غذاها را مصرف کنید، خطر ابتلا به سکته مغزی در شما ۴۱ درصد افزایش پیدا میکند. اگر میخواهید از چنین بلایی دور باشید، سعی کنید ماهی یکبار چنین وعده غذایی را تجربه کنید. [منبع: AP]. طول عمر افرادی که پنج وعده میوه و سبزی مصرف میکنند، بیشتر از افرادی است که چنین رژیمی را رعایت نمیکنند. شما میتوانید لااقل روزی یک عدد سیب مصرف کنید و تا جایی که برای شما مقدرو باشد، از خوردن مواد غذاییای که مناسب شما نیستند، پرهیز کنید. [منبع: Paddock].
۲. نوشیدنی گازدار قندی
نوشیدن نوشابه مثل این است که شما آب نبات مایع مصرف میکنید. نوشابههای گازدار قندی بمبی از کالری هستند که در کشور ما موجب بیماری چاقی به صورت فراگیر شده است. به این نکته توجه کنید که عادتهای غذایی ما نیز با افزایش خطر ابتلا به سرطانهای خاص، پیری زودرس و اختلال هورمون همراه است. در ساخت اکثر نوشابههای قندی گازدار دارای شربت ذرت که دارای فرکتوز بالایی نیز است، استفاده میشود(کالری زیاد نوشابهها از همین نوع قند تامین میشود) این در حالی است که برای ساخت نوشابهها از انواع نگهدارندههای مصنوعی و رنگهای خوراکی و سایر مواد تشکیل دهنده شکلاتها، نیز استفاده میشود. عادت به اینگونه نوشیدنیها فقط باعث چاق شدن شما نمیشود، بلکه میتواند باعث ایجاد حفره و پوسیدگی در دندانهایتان نیز شود. برخی از نوشابهها دارای مادهای به نام (BVO) هستند، این ماده شیمیایی به عنوان طعم دهند به نوشابهها اضافه میشود که به آن طعمی شبیه به پرتقال میدهد. این ماده باعث اختلالاتی در بدن، از جمله کاهش حافظه، اختلالات عصبی و بیماریهای پوستی در برخی از افراد میشود. مصرف کنندگان نوشابههای گازدار قندی باید نگرانی بیشتری نسبت به مصرف اینگونه نوشیدنیها را از خود نشان دهند.
۳. شیرینیهای مصنوعی
آمریکاییها سالانه بیش از اندازه مجاز شیرینی مصرف میکنند، تقریبا ۶۸ کیلو گرم در سال. این میزان شیرینی تقریبا از ۱۳ کیلو گرم شکر تهیه شده است. این شکر همان گرانولی است که آن را ساکارز نیز مینامند [منبع: Casey] اما در برخی دیگر از عسل، شربت فروکتوز (که معمولا به طور طبیعی در میوهها یافت میشود) استفاده میکنند. اما اکثر ما به شکر عادت بیشتری داریم. اما در این بین ۵ نوع شیرین کننده مصنوعی نیز در بازار وجود دارند: پتاسیم acesulfame (acesulfame K)، آسپارتام، نوتام، ساخارین و سوکرالوز که سازمان غذا و داروی آمریکا آنها را بی خطر معرفی کرده است. [منبع: USDA] برخی از جایگزینهای شکر ممکن است طعم بدی در دهانمان ایجاد کند، اما این تنها چیزی است که از اینگونه طعم دهندهها نصیبتان میشود، زیرا شکر بسیار پرخطرتر است. این درحالی است که ما شیرین کنندههای مصنوعی را به خاطر اینکه کالری کمی دارند، دوست داریم. اما به طور یقین نمیدانیم که چقدر برای ما مضر هستند. در این باره برخی ادعاهای گیج کننده در چند دهه گذشته عنوان شده است که نمیتوان معایب آنها را در نظر نگرفت. این شیرین کنندهها ممکن است به طور قابل توجهای باعث افزایش خطر ابتلا به مشکلات بهداشتی چون افزایش وزن، سندروم متابولیک بدن، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی عروقی شوند. [منبع: Scutti]
۴. ادویجات همیشگی
ادویههای همیشگی چون نمک و فلفل را نمیتوانیم از سبد غذایی خود حذف کنیم. آیا تا به حال در مورد چاشنیهایی که در دمای اتاق درون هر آشپز خانهای هستند فکر کرده و یا درباره شیوه ساخت سس گوجه فرنگی که با هر غذایی میل میکنید، فکر کردهاید؟ این مواد نیز تاریخ مصرف دارند، هر چند که موجودات موذی علاقه به نمک و فلفل ندارد اما به یاد داشته باشید که اینگونه مواد چه به صورت خرد شده باشند چه به صورت شکل اولیشان در یک بازه زمانی خاص فاسد میشوند. درون برخی از این چاشنیها نیز مواد نگهدارنده، انواع رنگهای خوراکی، شیرین کنندهها، نمک و چربیهای مضر نیز استفاده میکنند. چربیهای استفاده شده در برخی از سسها از نوع چربیهای ترانس هستند که باعث بیماری نارسایی قلبی میشوند. مواد شیمیایی مانند دی متیل پلی سیلوکسان نیز در این گونه مواد یافت میشود. (به عنوان مثال، dimethylpolysiloxane، به عنوان عامل ضد فوم در کچاپ و بسیاری از غذاهای فرآوری شده و سریع مورد استفاده قرار میگیرد) در مورد آن فکر کنید.
۵. اره ماهی و انواع ماهیهای تن
اکثر ماهیها و صدفها میتوانند بخشی از رژیم غذایی سالم باشند. آنها پر از پروتئین هستند و منبع خوبی از چربیها نیز به حساب میآیند. آنها کم چرب اشباع و سرشار اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. ماهیهای دریایی دارای حداقل جیوه درونشان هستند اما از این نظر باید توجه داشت، برخی از ماهیها از جمله اره ماهی دارای مقدار قابل توجهای جیوه هستند. همچنین، ماهیهای چون؛ (king mackerel, marlin, orange roughy, shark, and tilefish) دارای مقدار قابل توجهای جیوه درونشان هستند. ماهی تن بال دراز که یکی از انواع معروف ماهیان تن است نیز مقدار قابل توجهای جیوه نسبت به گوشت قرمز دارد، بنابراین عاقلانه انتخاب کنید. سطح بالای جیوه در ماهیای که ما میخوریم ممکن است به مغز و سیستم عصبی یک جنین یا کودک کوچک آسیب برساند. زیرا جیوه یک نوروکسین است و به همین دلیل FDA و EPA توصیه میکنند که مادران باردار و کسانی که به نوزادان شیر میدهند، از خوردن این گونه ماهیها چه برای خود و چه برای فرزند خردسالشان اجتناب کنند. حال باید به این نکته توجه داشت، اگر از چنین ماهیهایی برای ساخت تن ماهی نیز استفاده شود، میتواند تا چه میزان سلامتیمان را به خطر بیاندازد. به گفته محققان، خوردن گوشت فرآوری شده باعث مرگ زودرس میشود.
۶. محصولات گوشتی فرآوری شده
گوشت فرآوری شده که شامل بیکن، ژامبون، هات داگ، سوسیس، سالامی و کالباس است. که در غذای آماده و فست فودها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و همچنین برخی از سرطانها را افزایش میدهد. محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد متوجه شدند، افرادی که به طور منظم ۵۰ گرم گوشت فرآوری شده مصرف میکنند که این میزان برابر است با یک هات داگ ۲ تکه برای ناهار در یک ساندویچ؛ ۴۲ درصد بیشتر به بیماریهای قلبی مبتلا میشوند و همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آنها، نسبت به افرادی که چنین غذاهایی را نمیخورند، تقریبا ۲۰ درصد بیشتر است. (منبع: Micha.) علاوه بر این، محققان دانشگاه زوریخ به این نتیجه رسیدند که اگر همه ما مصرف گوشت فرآوری شده را به کمتر از ۲۰ گرم در روز محدود کنیم، بیش از ۳ درصد آمار مرگ و میر کاهش مییابد.[منبع: Rohrmann, Abrams]. گوشت فراوری شده از لحاظ چربی اشباع شده و کلسترول از درصد بالاتری نسبت به گوشت فرآوری نشده برخوردار است. همچنین گوشت فرآوری شده حاوی ۴ برابر سدیم و تقریبا ۵۰ درصد نیترات بیشتری نیز هست. [منبع: Micha].
۷. نان شیرین حلقوی
اکثر نانهای شیرن حلقوی با آرد سفید تصفیه شده تهیه میشوند. این بدان معنی است که تمام ویتامینها، مواد معدنی و فیبر مفید از آنها خارج شده است. مواد غذایی تهیه شده با آرد سفید تصفیه شده با افزایش وزن، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ رابطه مستقیم دارد. این مواد نه تنها باعث افزایش وزن میشوند، بلکه میتوانند باعث کاهش وزن نیز شوند. این بستگی به مواد سازنده و مقدار مصرف شما دارد.
۸. استیک مارگارین
چربیهای اشباع شده درون کره مارگارین از چربیهای درون روغن زیتون بیشتر است و این چربیها به ضرر شما هستند، زیرا چربیهای مارگارین قادرند باعث چاقی پهلوهای شما شوند و همنچنین این ماده سطح گلسترول بد بدن شما را نیز افزایش میدهد و این در حالی است که سطح گلسترول خوب بدن کاهش می یابد. کره مارگارین میتواند باعث افزایش سکته مغزی و قلبی شود. این ماده که سرشار از چربیهای ترانس و نیز به عنوان روغن هیدروژنه شده نیز شناخته شده است، در برخی از مارکها هنوز نیز از این مواد مضر استفاده میشود. چربیهای ترانس یکی از بدترین نوع چربیها برای خوردن است.
۹. لبنیات
اگر شما نگران چربیهای اشباع شده درون مواد لبنی هستید، حتما باید از مواد نو ترکیب (هورمونها) که برای رشد و شیردهی بیشتر گاوها تجویز میشود، نیز آشنا شوید. هورمون رشد گاو یک هورمون مصنوعی مهندسی شده ژنتیکی است، که باعث شیر دهی بیشتر گاوها میشود. این هورمونها نه تنها برای سلامتی گاو مضر واقع است، بلکه انسانهایی که از فراوردههای این نوع گاوها مصرف میکنند نیز در معرض خطر بیماریهای ناشناس قرار میگیرند.
۱۰. غذا هایی که بیش از حد سرخ میشوند
همانطور که میدانید غذاهای سرخ شده در دنیا طرفداران زیادی دارد. یکی از این مواد سرخ کردنی سیب زمینی سرخ شده است. از معایب مواد سرخ کردنی دریافت چربی بسیار بالای آن در هنگام سرخ شدن است. اگر مواد سرخ کردنی بیش از حد سرخ شوند، مواد شیمیایی بسیار خطرناکی تولید میکنند. برای همین توصیه میشود به هیچ وجه سیب زمینی را تا اندازه قهوهای شدن سرخ نکنید. مشکلات بهداشتی مانند سکته مغزی و افزایش خطر ابتلا به سرطانهای خاصی از جمله پستان، مری، سر و گردن، ریه، پانکراس و پروستات نیز میتواند ناشی از مصرف بیش از حد مواد غذایی سرخ کردنی باشد. برای مثال مردانی که غذاهای سرخ شده مثل؛ دونات، مرغ سرخ شده، ماهی سرخ شده و یا سیب زمینی سرخ کرده یک بار یا بیشتر در طول هفته مصرف میکنند، خطر مبتلا شدن به سرطان پروستات را تا ۳۰ تا ۳۷ درصد در خود افزایش میدهند.[منبع: Paddock:].
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0