به گزارش قائم آنلاین،بر اساس آمار رسمی سازمان بهزیستی کل کشور ۱۷ درصد ازدواج دختران در ایرانی پیش از رسیدن به ۱۸ سالگی بوده و طبق تازهترین آمار ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور که بر اساس آمار ۹ ماهه اول سازمان ثبت احوال ایران در سال ۹۴ است، بیش از ۵ درصد زنانی که در این مدت ازدواج کرده اند کمتر از ۱۵ سال سن داشته یعنی ۲۸ هزار و ۲۴۲ نفر قبل از رسیدن به ۱۵ سالگی ازدواج کردهاند. این در حالیست که این آمار تنها آمار ازدواجهای ثبت شده در دوران کودکی است و بسیار از این ازدواجها به صورت غیررسمی بوده و به ثبت نمیرسند.
حالا خبری راجع به خطر مرگ برای «کودک مادرها» منتشر شده است. این هشدار را روز گذشته عضو انجمن زنان و مامایی کشور درباره بارداری دختران زیر ۱۵سال داد. آنطور که فرشته سربازی میگوید خطر مرگ در دختران زیر ۱۵سال هنگام زایمان پنج برابر و در سنین ۱۵ تا ۱۹سال، دو برابر زنانی است که بعد از ۲۰سالگی زایمان میکنند. تلاشهای ماههای اخیر فراکسیون زنان مجلس و فعالان حوزه کودکان برای اصلاح سن ازدواج به بحثهای دامنهداری درباره ازدواج در سنین کودکی انجامیده است. علاوه بر اینکه ازدواج در سن زیر ۱۸سال به مشکلات اجتماعی و روانی دامن میزند، از نظر سلامت نیز مشکلاتی را برای کودکان ایجاد میکند. بارداری در سنین پایین میتواند به مرگ افراد منجر شود. بر همین اساس فعالان حوزه کودکان به دنبال یافتن راههای قانونی برای اصلاح سن ازدواج هستند.
منظور از ازدواجهای زودهنگام، ازدواجهای زیر ۱۸سال است و سازمان ملل در تعریف ازدواج زودهنگام بیان میکند: «ازدواج زودهنگام عبارت است از هر ازدواجی که در سنین زیر ١٨سالگی صورت گرفته، در صورتی که دختر از نظر جسمی، فیزیولوژیکی و روانی برای ازدواج و فرزندآوری آماده نیست.»
فرشته سربازی گفت: خطر مرگ در دختران زیر ۱۵سال هنگام زایمان پنج برابر و در سنین ۱۵ تا ۱۹سال، دو برابر زنانی است که بعد از ۲۰سالگی زایمان میکنند. وی درباره ازدواج دختران در سنین پایین افزود: از نظر طب مامایی، بارداری در سنین زیر ۱۹سال و بالای ۳۴سال به عنوان حاملگیهای پرخطر تلقی میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0